Hamster sălbatic comun: descriere, gamă

hamster sălbaticCu greu există o persoană care să nu fi văzut niciodată hamsteri. Aceste rozătoare mici și pufoase devin de obicei primele animale de companie ale copiilor. Cu toate acestea, nu toată lumea este familiarizată cu rudele sălbatice ale hamsterilor și cu modul lor de viață. Un hamster sălbatic, întreținerea și îngrijirea acestuia acasă vor fi discutate în acest articol.

Descrierea speciei

Hamsterul de stepă sau câmp comun este nocturn și este cel mai mare membru al acestei familii. Își petrece mai multe zile într-o vizuină, iar noaptea merge la pescuit..

hamster sălbatic

Aceste animale sunt solitare, trăiesc în perechi numai în timpul sezonului de reproducere. Sunt disputați, pot manifesta agresivitate unul față de celălalt și nu se tem să atace un adversar mult mai mare decât ei, chiar și o persoană. Înainte de atac, pufulos stă pe picioarele din spate și atacă cu un salt rapid. Dușmanii lor naturali sunt prădători precum dihorul, vulpea.

Recomandat de citit, ce rasa de hamster sa alegi și cum să aibă grijă de sirian și Hamster dzungarian

În descriere, un hamster obișnuit apare în fața noastră ca un animal drăguț pufos, cu o culoare strălucitoare a pielii. Are o haină moale groasă, de culoare roșie sau maro cenușiu - burta și spațiul dintre urechi sunt negre - obrajii, pungile obrajilor, labele albe, dungile albe împodobesc și părțile laterale. Labe cu degetele bine dezvoltate și gheare ascuțite în interior sunt roz. Coada are până la 8 cm, acoperită cu păr scurt și dur. Lungimea corpului până la 34 cm, greutatea de până la 800 de grame.

hamster sălbatic

Cei care doresc să aibă un astfel de animal de companie sunt interesați de întrebarea: hamsterii hibernează. În natură, își petrec iarna în vizuini, dar nu dorm profund: se trezesc aproximativ o dată pe săptămână pentru a mânca și pentru a-și ameliora nevoile naturale..

De asemenea, acasă, puteți păstra rozătoare precum: jerboa, veveriță chiliană, veveriță, veveriţă, capibara, cavy, somnoros

Zonă

Zona geografica:

  • Rusia (Siberia, Altai, Ciscaucasia - Coasta Caspică, Marea Neagră);
  • Kazahstan;
  • China (nordul Xinjiang);
  • tari europene.
Stepele, pajiștile și stepele de pădure nu sunt toate zone în care trăiesc hamsteri sălbatici. Se stabilesc cu bucurie în locuri locuite de oameni unde pot lua mâncare: lângă câmpuri, căsuțe de vară, grădini de legume.

hamster sălbatic

Nurcă

Fiind prada prădătorilor mai mari, animalul preferă să trăiască în vizuini, pe care îl sapă el însuși, deși uneori poate ocupa locuința abandonată a unui gopher. Vizuina este o structură complexă a multor tuneluri, a căror lungime totală poate fi de opt metri și până la două adâncimi și jumătate. Pentru siguranță, rozătoarele realizează până la o duzină de intrări-ieșiri.

Vă sfătuim să aflați informații utile despre hamsteri și anume: ce mănâncă hamsterii, câți ani trăiesc acasă și cum să echipezi o cușcă pentru un rozător.

Sistemul de locuințe oferă spațiu pentru depozitarea alimentelor și a mai multor latrine și locuri de odihnă, acoperite cu un pat moale de ierburi și lână. La sfârșitul verii, animalul începe să se aprovizioneze activ cu alimente..

hamster sălbatic

În timpul activ de vară, un hamster sălbatic mănâncă cu plăcere mici vertebrate, insecte și larvele lor, iarna trage recoltele de cereale în cămări, astfel încât să fie ceva de mâncat fără a părăsi suprafața. Printre stocurile de iarnă de găuri săpate, au fost găsite până la 90 kg de cartofi și diverse cereale: hrișcă, mei, grâu, porumb, mazăre etc..

Pomeții rozătoarelor vă permit să transferați aproximativ 46 de grame de cereale la un moment dat, prin urmare, pe tot parcursul lunii august și toamnă, înainte de apariția înghețului, bebelușul vorac va fugi de pe câmp în cămară.

Știați? Hamsterii pot înota. Aceste rozătoare amuzante, care trag aer de obraji, se aruncă cu îndrăzneală în apă, folosindu-și pungile de pe obraji ca perne de salvare care își susțin capul deasupra apei.

Cum să prinzi un hamster

Să ne dăm seama cum să prindem un hamster. Cea mai simplă capcană: la o oarecare distanță de gaură, puneți o cutie sau o cutie robustă cu un capac care se deschide ca un piept.

hamster sălbatic

Împrăștiați ceva comestibil în jurul găurii, chiar mai bine - bucăți de tocană, câteva bucăți în drum spre cutia de capcană și încă câteva în capcană. Lăsați capacul întredeschis, astfel încât corpul cu blană să se potrivească în gaură. Introduceți o ramură puternică sau un băț cu o frânghie legată de ea între capac și baza cutiei, cutiei: de fapt, ramura va susține capacul într-o stare pe jumătate deschisă.

Când animalul ajunge în cutie pentru o delectare, trebuie să trageți puternic frânghia, care va muta bățul, ca urmare a capacului se va închide.

Important! Lungimea frânghiei ar trebui să fie suficientă pentru a ascunde vânătorul: hamsterii sunt curioși, dar nu proști. Dimpotrivă, sunt foarte timizi și atenți, poate că vor trebui să aștepte mult timp..

Conținut de acasă

Hamsterul sălbatic arată ca o jucărie de pluș, dar cu greu va fi posibil să-l îmblânzești, deci amintiți-vă că este destul de capabil să apuce mâna care îl hrănește. Dacă decideți să aveți un astfel de animal de companie, oferiți-i un spațiu personal în care să poată echipa o casă aproape de condițiile naturale..

hamster sălbatic

Comportament și stil de viață

Deoarece animalul nu are dimensiuni reduse, are nevoie de o casă spațioasă în care să poată echipa un loc de dormit, o cămară și o toaletă.. Va avea nevoie de un loc unde să se ascundă de ochii curioși: de exemplu, o oală inversată sau o cutie de carton grea. Puneți resturi de țesătură, carton, hârtie pentru el, acoperiți fundul cuștii cu rumeguș - el va face singur restul. Hamsterul de stepă tinde să mănânce în exces, așa că trebuie să îi pregătești o roată de rulare.

Important! Asigurați-vă că ați pus o piatră minerală în cușcă: animalul va măcina dinții pe ea. Faptul este că dinții îi cresc toată viața - dacă nu sunt măcinați, vor începe să interfereze cu rozătoarele și chiar îi pot provoca moartea..

Deoarece este imposibil să îmblânzești un hamster de câmp, nu-l deranja încercând să ridice și să te aline, animal de companie - nu-i place. După cum sa menționat deja, în timpul zilei, animalele petrec de obicei timpul în cuib, dar acasă pot ieși și pot merge în jurul teritoriului lor..

hamster sălbatic

Alimente

Hamsterul de câmp obișnuit poate mânca aproape tot: legume, fructe, cereale, pâine, carne fiartă și chiar slănină (în cantități mici). Se recomandă unui animal de companie să adauge vitaminele A, D, E, ulei de pește în alimente: dacă acestea sunt preparate cu vitamine din ulei, este suficient să adăugați o picătură în mâncare o dată pe săptămână. Cu toate acestea, alimentele vegetale ar trebui să prevaleze în dietă: varză, morcovi, mere, semințe de floarea-soarelui, boabe de grâu, ovăz și alte legume și fructe.

Știați? Hamsterii din pădure din America de Nord, cum ar fi coșii, trag tot ce străluceste în casă, lăsat deseori și din greșeală de o persoană obiecte de uz casnic sau bijuterii.

Reproducerea

Perioada de împerechere la rozătoare durează din aprilie până în august, o femelă poate avea până la trei litere pe an, numărând de la patru la doisprezece indivizi. Vă rugăm să rețineți că prezența pe termen lung a masculului pe teritoriul femelei după împerechere nu este de dorit, ea îl poate roși. Pentru ca împerecherea să aibă succes și fără excese, există mai multe reguli:

hamster sălbatic

  • Partenerii nu ar trebui să provină din aceeași așternut.
  • Femela trebuie să fie mai tânără decât bărbatul.
  • Ar trebui să treacă suficient timp după nașterea anterioară a femelei..
  • Hamsterii crescuți nu ar trebui să se afle în zona de împerechere.
  • Este recomandabil să hrăniți ambii parteneri cu carne.

Pentru iubitorii de exotici, vă sfătuim să aflați cum să păstrați astfel de animale exotice: jaguarundi, o maimuta, crab, păianjen, fenech, Melc Achatina, mini porc, mangustă, urs în miniatură, nas, opossum, salamandră, lemur, triton, raton dungat

În concluzie, observăm că durata de viață a unui rozător în natură este de până la șase ani, în timp ce acasă este înjumătățită. Înainte de a obține un animal de companie, ar trebui să țineți cont de faptul că acesta nu va răspunde în niciun fel prieteniei și simpatiilor dvs. și este, de asemenea, important să vă faceți griji cu privire la forța cuștii. Un hamster fugar vă poate deteriora semnificativ proprietatea.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Hamster sălbatic comun: descriere, gamă