Rase de hamsteri: descrieri cu fotografii și nume de rase

Tipuri și rase de hamsteriDacă doriți să aveți un animal de companie, ar trebui să acordați atenție hamsterului. Animalele mici pufoase cu ochi atenți și mărgeleți vor aduce multă plăcere, mai ales pentru copii. Hamsterul este îngrijitor de îngrijit, este nepretențios în mâncare, iar cușca lui nu va ocupa mult spațiu în casă.

Există multe rase diferite de hamsteri. Luați în considerare cele mai faimoase dintre ele, care sunt populare printre iubitorii de animale de companie. Puteți determina tipul de hamsteri după aspectul lor, evaluând culoarea hainei, mărimea corpului, forma urechilor și a ochilor etc. În acest articol, puteți citi descrierea fiecărei specii și puteți vedea fotografiile acestora..

Se pare că rasele acestor mici rozătoare diferă în comportament și caracter. Deci, unele sunt ușor de îmblânzit, în timp ce altele nu iau contact cu o persoană. Unele rase de hamsteri preferă un stil de viață solitar, dar există unele care trăiesc în grupuri. Mai jos se va spune despre fiecare rasă separat, cu numele și fotografia sa..

Hamster sirian

Acești hamsteri sunt, de asemenea, numiți aurii datorită culorii caracteristice a hainei. aceasta hamsteri suficient de mari: lungimea corpului lor poate ajunge la 13-19 cm, iar greutatea lor este de aproximativ 100-200 grame. Botnițele lor sunt mici și scurte, ochii lor negri, urechile lor sunt gri, coada este mică și burta lor este fildeș. Hamsterii sirieni sunt cu părul lung și cu părul scurt..

Pe picioarele din față, în plus față de 4 degete, hamsterul sirian are un rudiment al degetului 5 de la picior, astfel încât să poată ține un tratament în ele. Și pe picioarele din spate - 5 degete, datorită cărora animalul poate, lipindu-se de barele coliviei, să-și păstreze corpul suspendat. Toate acestea fac observarea animalului și mai interesantă. Îi place să alerge - este capabil să alerge până la 7 km pe noapte.

Cea mai obișnuită culoare a lânii este aurie, dar există și persoane cu o blană cremă, de culoarea nisipului..

Acest tip de hamsteri este frumos potrivit pentru conținutul de acasă. Hamsterii aurii sunt foarte agili și agili, le place comunicarea și jocurile cu proprietarii lor. Sunt curați, adoră să aibă ordine și curățenie în casa lor. Dacă hamsterul sirian este alimentat și îngrijit, acesta își va încânta proprietarii cu sănătatea sa - această rasă este mai puțin susceptibilă la diferite infecții.

Prin natura lor, acestea sunt animale solitare: numai pentru sezonul de reproducere se întâlnesc cu femela. Prin urmare, trebuie să plasați hamsterul sirian într-o cușcă separată..

Condiții de detenție:

  • o cușcă de 40 * 60 cm;
  • cușca trebuie să aibă o roată de jogging cu un diametru de cel puțin 18 cm, cu o suprafață de rulare solidă;
  • plasament unic.

Durata de viață a acestor animale în captivitate este de 2-3 ani..

Hamster dzungarian

Hamster comunHamsterii dzungari sunt hamsteri pitici. Corpul lor are doar 9-10 cm lungime și cântărește aproximativ 50 de grame. Haina Dzungarian este pufoasă, cenușie, cu o dungă întunecată distinctivă de-a lungul creastei de pe spate. Pe frunte, clar diamant negru vizibil. Iarna, culoarea se poate transforma într-un gri argintiu, deși acest lucru nu se întâmplă adesea în captivitate. Există lână pe tălpile picioarelor.

Cea mai comună culoare este gri, mai rar maro închis.

Este curios că maniera în care acești hamsteri apucă mâncarea este similară cu cea a oamenilor: țin mâncarea cu ambele mâini. Prin natură, sunt creaturi afectuoase, sociabile și pașnice. Ei merg de bunăvoie în brațe, adoră să doarmă în poala proprietarului. Jungariki mușcă extrem de rar, de exemplu, dacă mâinile unei persoane miros ceva gustos sau când o femeie își păzește puii. Prin urmare, aceste animale de companie locuiesc adesea în apartamente, pot fi obținute, chiar dacă familia are copii mici..

Nu este de dorit să păstrăm adulții împreună - acest lucru poate duce la lupte pentru teritoriu și la sarcini frecvente ale femelei. Hamsterii acestei rase sunt curati si practic inodor..

Condiții de detenție:

  • o cușcă de 30 * 50 cm, cu tije adesea distanțate;
  • cușca ar trebui să aibă o roată cu o suprafață solidă de rulare - un diametru de 13-17 cm va fi suficient;
  • plasament unic.

În captivitate, cu o întreținere bună, hamsterii dzungari trăiesc în medie 3 ani.

Hamsterul lui Campbell

Rase de hamsterLa fel ca hamsterii Dzungarian, Campbell aparțin hamsterilor pitici. În exterior, sunt foarte asemănătoare cu Dzungariks - de aceeași dimensiune, dar lâna lor este maro auriu, mai puțin gri, iar dunga de pe spate și diamantul de pe frunte nu sunt atât de pronunțate. Spre deosebire de hamsterii dzungari, aceștia nu își schimbă culoarea când se schimbă anotimpurile și nu au păr pe tălpile picioarelor..

Hamsterii Campbell diferă, de asemenea, ca caracter față de rasa anterioară. Nu sunt practic ameliorabile, iubesc singurătatea. În plus, aceste animale mici sunt destul de mușcătoare. Prin urmare, este mai bine să le începeți pentru copiii mai mari care vor respecta obiceiurile animalului..

Speranța de viață - în medie 2 ani. Întreținerea și îngrijirea hamsterilor Campbell este aceeași ca și pentru hamsterii dzungari. Păstrarea mai multor rozătoare împreună într-o cușcă duce la lupte.

Hamsterul lui Roborovsky

Aceștia sunt cei mai mici hamsteri domestici. Lungimea corpului lor este de numai 4-5 cm. Deoarece aceasta este o rasă de hamsteri pitici, în exterior sunt asemănători hamsterilor Dzungarian și Campbell. Cu toate acestea, nu au o bandă pe spate, iar picioarele lor sunt puțin mai lungi. Partea superioară a acestor hamsteri este de culoare roz-roșie, abdomenul și picioarele sunt albe, pe picioare este gros în jos. Puteți distinge, de asemenea, această rasă de altele prin sprâncene - mici pete albe deasupra ochilor.

Acestea sunt animale sociale, trăiesc în perechi sau familii întregi. Hamsterii Roborovsky sunt creaturi independente, foarte rapide și agile. Uneori nu este ușor să prinzi un astfel de animal, nici nu va sta pe mâini mult timp. Dar acest lucru îl face și mai amuzant și mai amuzant..

Condiții de detenție:

  • celule care măsoară 30 * 50 cm, cu tije adesea distanțate;
  • cușca trebuie să fie echipată cu o roată de alergare pentru jogging zilnic;
  • conviețuire recomandată.

În medie, aceste animale în miniatură trăiesc 2-3 ani, uneori mai mult.

Hamster comun

Cum se păstrează hamsteriiCel mai mare reprezentant dintre hamsteri. Lungimea corpului unui mascul adult poate ajunge la 30 cm. Coada este lungă - până la 5 cm, mai subțire la capăt. Culoarea hainei sale este strălucitoare, spatele este de o nuanță maroniu-roșiatică, burta este neagră și există pete albe pe laturi. Uneori există indivizi complet negri. Botul este de dimensiuni medii, urechile sunt mici, acoperite cu păr întunecat. Genți de obraz capabile, dețin o mulțime de stocuri.

Datorită dimensiunilor sale mari, această specie de hamsteri devine rar un locuitor al caselor și apartamentelor ca animal de companie..

Pentru a încheia o scurtă cunoaștere a speciilor și raselor de hamsteri, încă un sfat: amintiți-vă că hamsterul este un animal nocturn. Este treaz activ noaptea și doarme ziua..

Rase de hamster Cu ce ​​se hrănesc hamsteriiCum se hrănesc hamsteriiCondiții pentru păstrarea hamsterilorHamster comunRase de hamsterCum să vă îngrijiți în mod corespunzător hamsterulCe mănâncă un hamsterCreșterea hamsterilorMediul în care se reproduc hamsteriiRase de hamsterHamster comun
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Rase de hamsteri: descrieri cu fotografii și nume de rase