Cum să aflați sexul unui hamster

HamsterHamsterii sunt printre cele mai populare animale de companie din lume astăzi. Rozătoarele mici pufoase trăiesc adesea în grupuri, deoarece sunt animale foarte sociale. Și dacă intenționați să cumpărați sau ați achiziționat deja mai multe persoane, este foarte important să aflați sexul lor. Într-adevăr, la fel ca mulți membri ai familiei lor, ei se reproduc incredibil de repede. Cum să distingem sexul acestor animale mici va fi discutat în continuare.

Care este cea mai ușoară vârstă pentru a afla sexul unui hamster

Din punct de vedere tehnic, este posibil să se determine sexul unui hamster la orice vârstă.. Cu toate acestea, va fi mult mai ușor să faceți acest lucru cu un animal care a ajuns la 30-35 de zile de viață. Această vârstă este considerată începutul maturității pentru aceste rozătoare..

De acord, înainte de a începe aceste rozătoare, merită să aflăm, câți hamsteri domestici de diferite rase trăiesc.

Trebuie remarcat faptul că unele tipuri de hamsteri (în special cei pitici) sunt atât de miniaturali încât sexul lor poate fi determinat cu încredere doar prin semne indirecte caracteristice unei anumite rase..Hamster pitic

Cum se poate spune hamsterilor masculi de la femele

Practic, toată lumea știe să afle sexul unui animal. Cu toate acestea, hamsterii au dimensiuni foarte mici, mai ales la o vârstă fragedă, astfel încât, pentru a determina corect sexul lor, trebuie să cunoașteți câteva semne caracteristice care vă vor ajuta să nu vă înșelați..

Vă recomandăm să luați în considerare toate caracteristicile păstrării hamsterilor acasă.

Aparent

Hamsterii femele, de regulă, sunt mai mari decât masculii, spatele lor este mai rotunjit și mai lat. În ceea ce privește bărbații, aceștia diferă nu numai prin dimensiuni mai modeste ale corpului. Capătul spatelui lângă coadă este îngust și chiar oarecum ascuțit, ceea ce nu este cazul femelei. Nu există alte diferențe externe caracteristice la aceste animale..

Prin comportament

În principiu, nu există nicio diferență de comportament între băieți și fete, dacă nu țineți cont de reprezentanții unor rase. Deci, hamsterii sirieni de sex feminin sunt mai puțin toleranți față de reprezentanții propriei specii. Dar această diferență este mai mult excepția decât regula pentru lumea rozătoarelor..Femele de hamster sirian

Cu privire la plasarea organelor excretoare și genitale

Înainte de a începe să examinați corpul, pregătiți-vă pentru faptul că animalul va încerca să scape, răsucind și răsucind în mod constant. Luați animalul de companie în brațe cât mai lin posibil, tratați-l cu atenție dacă nu doriți să fiți mușcat.

Pentru a obține descendenți puternici ai hamsterilor, ar trebui luate în considerare unele nuanțe. Citește despre, cum să crești hamsteri acasă.

Există mai multe reguli pentru a face procedura de inspecție cât mai simplă și rapidă posibil pentru ambele părți:

  1. Mai bine să ridici un animal care tocmai s-a trezit sau care deja doarme.
  2. Mângâie animalul, poate tratează-l cu ceva. Arată intenții prietenoase.
  3. Pregătește-te pentru faptul că hamsterul poate încă să se răzvrătească și să scape. Închideți ferestrele, ușile, acoperiți alte locuri periculoase.
  4. Examinați-vă hamsterul peste ceva moale. Căderea mâinilor și lovirea unei suprafețe dure poate fi neplăcută.
  5. Nu poți lua o rozătoare la greabăn, ca o pisică sau un câine! Hamsterii au o structură corporală complet diferită. Luați animalul prin pliul pielii de pe omoplați cu două degete.
Determinarea genului hamsteruluiSarcina dvs. este să întoarceți ușor hamsterul pe spate și să examinați organele genitale și anusul. Puteți, de asemenea, să luați animalul de gâtul gâtului și să-l ridicați. Din tensiunea pielii, picioarele din spate ale animalului sunt plasate involuntar.

La un mascul matur, testiculele se remarcă în mod vizibil. Femelele nu au „umflături” în zona genitală..

Verifică principalele criterii pentru alegerea unei rase de hamster domestic.

Dacă trebuie să examinați puii, atunci determinarea genului lor va fi puțin mai dificilă. Distanța dintre anus și canalul urinar la băieți este semnificativ mai mare decât la fete. În plus, masculii mici au o umflare în zona genitală care se va dezvolta în curând în testicule..Determinarea genului hamsteruluiDacă ți se pare că există o singură gaură acolo, este foarte probabil să ții o femeie. În plus, dacă la o femeie adultă distanța dintre anus și canalul urinar este de 2,5-3 mm, atunci la o femelă mică poate fi de 0,5-1 mm.

Încă nu sunteți sigur? Evaluează animalul pentru alte semne indirecte.

Pe sfarcuri

Dacă examinați un hamster de sex feminin, puteți vedea 6 sfarcuri pe piept, care nu se găsesc la mascul. Este adevărat, această caracteristică sexuală secundară este vizibilă doar la animalele care au ajuns la pubertate..

Citiți cele mai importante informații despre păstrarea raselor de hamster, cum ar fi sirian, dzungarian și siberian.

Aceasta încheie lista diferențelor de sex la hamsteri..

Dacă examinarea dimensiunilor și caracteristicilor sexuale ale hamsterului dvs. încă nu clarifică situația, puteți duce animalul la clinica veterinară sau puteți repeta examinarea în câteva zile. În orice caz, atunci când nu sunteți sigur de sexul hamsterului și cu siguranță nu aveți nevoie de descendenți, este mai bine să puneți animalele în cuști. Pentru majoritatea hamsterilor, a fi singur nu este o problemă..

Video: cum se determină sexul unui hamster

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să aflați sexul unui hamster