Îngrijirea și întreținerea adecvată a proteinei degu acasă

Îngrijirea și întreținerea adecvată a proteinei degu acasă

În acest articol, voi analiza aspectul și obiceiurile veveriței degu chiliene. De asemenea, viața unui rozător în captivitate va fi descrisă aici, cât timp trăiește, cum să se hrănească, locul său în Cartea Roșie și interacțiunea cu oamenii, îngrijirea unei veverițe decorative.

Apariția veveriței chiliene Degu

Pentru aceste animale sunt disponibile două culori: gri și maro. Fizicul unui rozător corespunde întotdeauna standardului. Lungimea corpului variază de la unu la doi decimetri, iar coada este de 6-10 centimetri. Greutatea este de 100-500 de grame.

Botul animalului este alungit, ochii proeminenți, echipați cu pupile verticale, care își schimbă dimensiunea în funcție de cantitatea de lumină din jur. Urechile sunt lungi, rotunjite la capăt. Corpul este acoperit cu blană scurtă și moale.

Structura corpului

Ochii lui Degu sunt destul de mari, rotunzi și proeminenți. Sunt amplasate astfel încât raza de vizionare să fie un cerc complet - animalul vede totul fără a fi nevoie să-și miște capul.

Are urechi ovale rotunjite la capete. Urechile au o lungime de 3-6 centimetri. Aceste organe se pot lipi de corp și se pot îndoi înapoi, după cum este necesar. Desigur, aceste animale pot capta sunete inaccesibile urechii umane..

Urechea umană nu poate capta sunetele pe care le fac veverițele
Urechea umană nu poate capta sunetele pe care le fac veverițele

Nasul este de lungime medie, rotunjit. Există multe mustăți care acționează ca organul mirosului..

În total, Degu are douăzeci de dinți: 4 incisivi, 12 molari mari și 4 molari mici.

Există un decalaj între incisivi și molari, care permite scuiparea excesului de alimente solide în timpul consumului. Datorită dinților săi, animalul poate roade materiale destul de dure. Dinții sunt albi la naștere, dar devin portocalii odată cu vârsta.

Picioarele anterioare ale rozătoarelor au patru degete și un rudiment mare. Pe picioarele din spate, toate cele cinci degete sunt la fel de dezvoltate. Există o gheară curbată la capătul fiecărui deget.

Lana acestui animal nu este solidă, ci este distribuită în ciorchini. În plus, există fire lungi, aleatorii. Acest strat contribuie la un camuflaj bun pe sol..

Coada este scurtă, acoperită cu păr grosier. Există un ciucure la sfârșit. Un ciot poate fi prezent la vârful cozii datorită faptului că, dacă o prinzi de coadă, ea va da pielea din coadă agresorului și va fugi, după care va mușca capătul gol..

Habitat

Principalul loc de reședință al acestor veverițe este Chile și partea de vest a munților Anzi. Pe lângă aceste locații, au fost observate în Peru, Brazilia, Argentina și Bolivia..

Nutriție decorativă a veveriței

La fel ca multe rozătoare, veverițele depozitează cereale și iarbă într-o vizuină, uneori doar le îngropă în pământ..

Se hrănește în principal cu ierburi, frunze, semințe, legume și scoarță.

După cum puteți vedea, animalul este un rozător erbivor, astfel încât veverița de acasă are nevoie de fân, cereale și fructe în fiecare zi. Furajele nu trebuie să conțină zahăr, grăsimi și amidon. Se recomandă utilizarea suplimentelor speciale pentru animalul de companie.

De asemenea, puteți oferi veverițelor degu alimente gata cumpărate de la un magazin de animale de companie.
Veverița degu poate fi hrănită și cu alimente gata cumpărate de la magazinul pentru animale de companie.

Stilul de viață al animalelor

În sălbăticie, animalul este activ în principal în timpul zilei, în timp ce nu le place căldura, vara ies doar dimineața și seara. Dimensiunea unui grup este de 5-7 adulți: 1-2 bărbați și 4-5 femele. Animalele tinere se mișcă împreună cu femelele.

Acasă, animalul poate trăi șase ani, sau chiar mai mult, dar în sălbăticie, niciunul dintre ei nu trăiește mai mult de un an. Acest lucru se datorează multor prădători care vânează aceste veverițe, precum și influenței oamenilor: sunt otrăviți banal de pesticide..

Natura și obiceiurile rozătoarelor

Veveritele Degu sunt animale sociale, deci trăiesc întotdeauna în grupuri familiale..

Împreună sapă găuri, creând tuneluri complicate. Suprafața teritoriului unui grup este de aproximativ două sute de metri pătrați. Comunicarea cu colegii tribului are loc folosind sunete speciale, atingeri, gesturi și semnale chimice.

Sunt rozătoare de familie și trăiesc în grupuri.
Sunt rozătoare de familie și trăiesc în grupuri.

Reproducerea și îngrijirea descendenților

În sălbăticie, degusul se reproduc doar din februarie până în noiembrie, mutându-se în partea de nord a ariei lor. Puii sunt aduși o dată pe an. În captivitate, pot converge oricând, iar descendenții vor apărea de două ori pe an. Perioada de gestație este de trei luni.

În așternut, femela aduce două până la șase veverițe, le hrănește cu lapte timp de 2-4 săptămâni. În plus, părinții își pot hrăni puii cu iarbă tânără..

Așezați în Cartea Roșie

Poziția rozătoarelor degu în Cartea roșie de date corespunde categoriei LC, ceea ce înseamnă că provoacă cea mai mică îngrijorare.

Interacțiune umană

Proteinele Degu sunt dăunători foarte periculoși pentru agricultură - consumă în mod activ culturi. Și persoana se luptă activ cu ei.

Aceste animale pot fi de asemenea utile: sunt folosite ca animale de laborator în multe instituții de învățământ și știință..

Animalul dvs. de companie va fi de acord să ia mâncare din mâini doar la o săptămână după întâlnire
Animalul dvs. de companie va fi de acord să ia mâncare din mâini doar la o săptămână după întâlnire

Întreținere și îngrijire la domiciliu

Mulți oameni păstrează degusul ca animale exotice. Pentru ca acest animal de companie să nu cauzeze probleme proprietarului său, el trebuie să cunoască regulile pentru păstrarea unui degu.

Pentru existența confortabilă a trei sau patru degaze, celula trebuie să aibă o suprafață de 1 metru pătrat, nu mai puțin. O poți face singur. Distanța dintre tije într-o astfel de cușcă nu trebuie să fie mai mare de un centimetru și jumătate. Lansetele în sine ar trebui să fie durabile, deoarece degu le pot sparge pur și simplu.

Cusca trebuie amplasată la o distanță mare de încălzitoare sau lămpi cu incandescență.

Degu se tem foarte tare de supraîncălzire.

Nu uitați de mobilierul pentru animale. Hamacele speciale, băile de nisip și roțile de jogging sunt făcute pentru veverițele degu..

În condiții naturale, proteinele sunt adesea în mișcare, astfel încât o roată specială este instalată în cușcă
În condiții naturale, proteinele sunt adesea în mișcare, astfel încât o roată specială este instalată în cușcă

Diametrul roții de rulare nu trebuie să fie mai mic de trei decimetri, iar materialul să fie din lemn sau fier.

Dacă oferiți o existență confortabilă a unei veverițe, atunci în captivitate speranța de viață este de 10 și, uneori, până la 15 ani.

Rolul veverițelor degu la oameni nu este simplu. În sălbăticie, aceste creaturi sunt dăunători periculoși și sunt exterminate activ de grădinari. Dar ca animal de companie, ei se arată a fi vecini plăcuți..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Îngrijirea și întreținerea adecvată a proteinei degu acasă