Cât costă un hamster și întreținerea acestuia?

HamsterAtunci când alegem un animal de companie, suntem de obicei ghidați de preferințele estetice și ne urmăm inima. Cu toate acestea, nimeni nu va nega importanța problemei financiare. Când începeți un animal de companie, merită să luați în considerare nu numai costul achiziționării acestuia, ci și costurile suplimentare ale păstrării acestuia. Aceasta este ceea ce va fi discutat în articolul nostru..

Cât costă un hamster

Cea mai importantă cheltuială unică este cumpărarea unui animal. Prețul va diferi în funcție de rasă, culoare, țară și locul tranzacției (piață, magazin pentru animale de companie, creșă). În comparație cu alte animale de companie, hamsterii sunt o plăcere destul de bugetară. Nu există standarde de prețuri, deci cu cât prețurile și salariile sunt mai mari în oraș, cu atât achiziția va fi mai scumpă..

Știați? Aproape toate mamiferele terestre au o vedere a culorilor, deși uneori cu o predominanță a unei game de culori. Una dintre puținele excepții este hamsterul sirian. Acest animal nu distinge deloc culorile, văzând lumea exclusiv în monocrom.
Există 7 familii de hamsteri (19 specii): hamsteri medii, cu picioare de blană, gri, hamsteri Eversman, precum și hamsterul comun, Kan și șobolan. Ca animale de companie, ei nasc cel mai adesea hamsteri sirieni, dzungari, Campbell și Roborovsky. Aproape toți hamsterii provin din câmpiile eurasiatice, pădurile din Rusia, munții Caucazului, deșerturile din Mongolia, Asia.Hamster sirianHamster sirian

Dacă încă nu v-ați decis rasa de hamster, vă sfătuim să aflați mai multe despre caracteristicile reproducerii sirian, stepă, Hamsteri dzungari.

In Rusia

Când cumpărați un animal din mâinile dvs. sau pe piețe, în medie, veți plăti aproximativ 50-300 de ruble. pentru un hamster sirian sau 50-200 ruble. pentru Dzungarian. În magazinele de animale de companie, un hamster sirian va costa 300-500 ruble, iar un hamster dzungarian - 200-350 ruble. În grădinițe, totuși, pentru un "sirian" de rasă va trebui să plătească 400-1500 ruble, în funcție de pedigree și culoare, în timp ce pentru un hamster dzungar - 300-500 ruble.

Dar prețul va fi mai mare pentru speciile mai puțin frecvente, cum ar fi hamsterul Roborovsky. Este greu să-l găsești chiar și pe piața păsărilor pentru mai puțin de 300 de ruble. De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că acestui tip de rozătoare îi place să trăiască în compania congenerilor..

În Ucraina

Puteți găsi multe oferte gratuite pe panourile de mesaje. Pe piață, un hamster dzungarian poate fi achiziționat pentru 5-50 UAH, într-un magazin de animale de companie pentru 50 UAH în medie, sau puteți lua un individ de rasă de la crescători pentru 100 UAH în medie.Hamster

Știați? Denumirea slavă modernă a acestei specii biologice este înrădăcinată în vechea limbă iraniană și este tradusă ca „dușmanul, care se aruncă la pământ”. Probabil, acest nume provine din comportamentul hamsterului în procesul de mâncare a boabelor - înclină ramura, îndoind-o spre pământ.
De asemenea, puteți cumpăra un hamster sirian în Ucraina de pe piață cu 30-50 UAH, într-un magazin de animale pentru 60-70 UAH sau îl puteți lua de la o grădiniță pentru 100-150 UAH.

În Belarus

Pe piețele din Belarus puteți cumpăra un hamster sirian pentru 4-5 br sau un Dzungarian pentru 1-2 br. În magazinele de animale de companie, un sirian va costa 5-7 br, iar un hamster dzungarian - 3-5 br. În ceea ce privește creșele, prețul pentru un vițel de hamster sirian fluctuează în intervalul 5-10 br, iar pentru un dzungarian - 4-7 br..

De asemenea, puteți păstra următoarele rozătoare ca animale de companie: jerboa, veveriţă, porcușor de Guineea, degu, capibara.

Piață, creșă, magazin de animale de companie: cum să faci alegerea corectă

Astăzi, puteți obține un animal de companie pe piață, într-un magazin de animale de companie, și, de asemenea, comanda de la crescătorii speciali de rozătoare.Hamster

Important! Crescătorii cu experiență recomandă să mergeți pe piață pentru un hamster pe cont propriu, fără copii, femei slabe cu inima, gravide. Creșterea nerezonabilă a prețurilor cerșind ochii bebelușului - acesta este un clasic și nu numai din anecdote. O astfel de decizie impulsivă poate duce la faptul că nu este ales cel mai sănătos și mai puternic hamster..
Care sunt avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni, le vom lua în considerare în continuare.

Cumpărare pe piață

Cea mai convenabilă opțiune pentru cumpărarea unui hamster este să iei animalul din mâinile tale. Puteți găsi vânzători pe piețe, panouri de mesaje. Nu există o gamă de prețuri fixă, animalul poate fi obținut gratuit. O altă opțiune ieftină sunt piețele de păsări. Aici nu puteți găsi un animal gratuit, dar prețurile vor fi minime. Astfel de opțiuni sunt periculoase prin achiziționarea unui hamster nesănătos, deoarece există adesea descendenți nedoriti sau pui de la reproducere strâns legată. Dacă ochiul este antrenat și înțelegeți rasele, nu ar trebui să existe probleme.

afla, câți ani trăiesc hamsterii și cum să alegeți un nume pentru un animal de companie.

Cumpărați la un magazin de animale de companie

Dacă nu înțelegeți nimic despre hamsteri, atunci este mai bine să nu riscați și să cumpărați un animal la un magazin de animale de companie. Prețurile vor fi mai mari decât prețurile pieței și nu este un fapt faptul că animalul va avea un pedigree ideal. Cu toate acestea, puteți fi sigur că hamsterii propuși vor fi asigurați îngrijit și cu certificate veterinare. Un alt plus este o gamă clară de prețuri și fără majorări „la ochi”.Hamsteri dzungari într-un magazin de animale de companieHamsteri dzungari într-un magazin de animale de companie

Comanda în creșă

Cea mai înaltă calitate, dar și cea mai scumpă modalitate este de a cumpăra din mână în mână de la crescători profesioniști. Aici animalele sunt sănătoase, pur ras, nu există descendenți neașteptați și anomalii genetice.

Costuri suplimentare pentru

Hamsterii sunt o plăcere bugetară. Cu toate acestea, merită luată în considerare imediat costurile viitoare ale păstrării animalului. Puteți împărți condiționat cheltuielile în unice și obișnuite.

Achiziții unice

Achizițiile unice includ achiziționarea unei cuști, o minge de mers pe jos, o roată, un băutor.Un rezident al Federației Ruse pentru accesorii pentru cușcă va da aproximativ 500-1500 de ruble. Costul cuștii în sine începe la 600 de ruble, iar pentru altele mai îmbunătățite și suplimentate, puteți plăti 2000 de ruble. În Ucraina, prețurile pentru o cușcă fluctuează în medie între 100-300 UAH, dar există și prețuri pentru 1500-2000 UAH. Prețul pentru componentele de aici este cuprins între 50-500 UAH. În ceea ce privește Belarus, prețurile pentru cuști aici sunt în medie 15-400 BYN. ruble și pentru componente - 25-150 BYN. freca.

Vă sfătuim să aflați, cum să alegi cușca potrivită și mingea de hamster.

Cușcă și roată de hamster

Costuri fixe

Costurile regulate continue includ furajele, piatra minerală și materialul de umplutură.Deci, în Rusia, aproximativ 80-300 ruble / lună vor fi cheltuite pentru hrană, 70-350 ruble pentru umplutură. Pentru a păstra un hamster în Ucraina, va trebui să cheltuiți 30-150 UAH / lună pentru hrană și 15-200 UAH pentru umplutură. Costurile lunare pentru hrana animalelor în Belarus vor fi în jur de 4-10 BYN. frecați, iar pentru umplutură - 2-35 bel. Nu uitați, de asemenea, că hamsterul se poate îmbolnăvi. Costul tratamentului veterinar pentru rozătoare este aproape egal cu prețul tratamentului pentru pisici și câini.

Vă recomandăm să vă familiarizați cu alimente recomandate și interzise pentru hamsteri.

Cumpărarea unui hamster: sfaturi pentru alegerea unui animal de companie

Există trei întrebări principale de pus înainte de a cumpăra un hamster: vârsta, sexul și sănătatea. Determinarea vârstei, mai ales atunci când cumpărați un animal de companie manual sau de pe piață, este cel mai greu lucru. Se crede că vârsta optimă a unui hamster pentru schimbarea familiei este de 3-7 săptămâni. El este deja suficient de independent pentru a se desprinde de mama sa, dar încă nu s-a format și se împrumută educației.

Datorită dimensiunilor reduse, nu este ușor de determinat. Există două criterii principale: la femele, mameloanele sunt mai pronunțate, precum și canalul urinar și anusul sunt mai apropiate. În special, ar trebui să puneți întrebarea de gen dacă aveți de gând să creșteți animale sau, dimpotrivă, nu doriți descendenți nedoriti..

Important! Hamsterii sirieni sunt cea mai independentă rasă. Nu le place atât de mult compania rudelor lor, încât deseori chiar se ucid reciproc dacă sunt ținute în același spațiu. În același timp, sirienii sunt pașnici cu oamenii și alte animale, pot fi învățați să răspundă la numele lor și chiar să efectueze cele mai simple trucuri..

VIDEO: CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI CÂND CUMPĂRAȚI UN HAMSTERDar problema sănătății rozătoarelor este extrem de importantă. Examinați hamsterul pentru următoarele caracteristici:

  • Lână trebuie să fie curat, fără bulgări, pete chel.
  • Ochi nu ar trebui să udăm.
  • Urechi și labute trebuie să fie fără cruste, daune, plăci.
  • Gaura anală trebuie să fie curat. Amintiți-vă că diareea este adesea fatală pentru hamsteri..
  • Stomac netedă și elastică la atingere. Dar un hamster slab poate fi nu numai din cauza nutriției insuficiente, ci și din cauza diferitelor boli..
  • Suflare chiar. Respirația șuierătoare, respirația scurtă vorbește și despre probleme de sănătate.

Dar prezența zgârieturilor și a mușcăturilor nu înseamnă lucruri rele despre animal - aproape toți hamsterii se luptă între ei. Dacă leziunile sunt normale, nu există inflamație și nu se potrivește. Astfel de răni pot fi atât superficiale, cât și indicative de otrăvire a sângelui. Dacă găsiți ceva din listă, gândiți-vă de două ori înainte de a cumpăra. Tratamentul pentru un rozător mic costă la fel ca pentru un animal mare, iar speranța de viață este de câteva ori mai mică. Cumpărarea unui animal notoriu nesănătos este plină de cheltuieli și bătăi de cap.HamsterUn hamster drăguț, nepretențios în îngrijire și „bugetar” devine adesea primul animal de companie, cumpărat cadou pentru copii. Aceste animale vor învăța copilul responsabilitatea și dragostea față de animale..

Recenzii

pe scurt - da, miros, dar nu toată lumea, doar mușcătura fără pilot, dacă o iei de la crescător, hamsterii vor fi obișnuiți cu mâinile lor din copilărie, vor mânca cu plăcere, vor recurge la un apel, vor sta pe genunchi ... un prieten avea un astfel de hamster - aur ... totuși, hamsterul este hamsterul, dar pentru mine principalul dezavantaj a fost că trăiesc foarte puțin, iar când îmbătrânesc se îmbolnăvesc, medicul veterinar poate cheltui sume rotunde.

miau

https://woman.ru/home/animal/thread/3940878/1/#m21424392

Principalul dezavantaj este că nu dorm noaptea, așa că locuiesc în bucătărie, constant în fiecare noapte de la 11 la 6 dimineața roata se rotește)))

oaspetele

https://woman.ru/home/animal/thread/3940878/1/#m21424403

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cât costă un hamster și întreținerea acestuia?