Cât costă hamsterii jungariki

DzungarikDacă te hotărăști să-ți faci un animal de companie mic și nu știi pe cine să alegi, fii atent la minunatul rozător - hamsterul Dzungarian sau Dzungarik.

Cât sunt dzhungariki

Costul unui hamster poate varia în funcție de locul în care a fost cumpărat. Există trei opțiuni principale: de mână pe piața păsărilor (pe internet prin anunț), în magazinul de animale de companie și în creșă. Deși în prezent pe internet puteți găsi anunțuri atât pentru creșe, cât și pentru magazine pentru animale de companie, inclusiv site-urile oficiale ale acestor unități.

afla, cum să conții, modul de propagare, ce să numim dzungariks.

In Rusia

În Rusia, o dzungarika poate fi cumpărată din mâini în medie pentru 100-200 ruble, într-un magazin de animale de companie prețul său va fi de 200-300 ruble, iar într-o grădiniță - până la 800.Dzungarik

În Ucraina

Prețul unui hamster dzungarian în Ucraina variază de la 25–50 grivne la piața păsărilor de curte la 200–300 grivne la creșă. În magazinul pentru animale de companie puteți cumpăra un rozător pentru 60-100 grivne.

Știați? Hamsterul sirian poate fi antrenat să răspundă la un nume.

În Belarus

Un dzungarika cu un „permis de ședere bielorus” poate fi cumpărat pentru 5-7 ruble bieloruse. În magazinele de animale de companie va trebui să plătiți 10-12 pentru un hamster, într-o grădiniță - până la 25-27 de ruble bieloruse.

Unde mai bine să cumperi

Să aruncăm o privire mai atentă asupra principalelor opțiuni posibile pentru cumpărarea unui hamster dzungarian.

La magazin

Cumpărarea unui hamster pe piață este cea mai ușoară și mai ieftină cale. Dar există riscul de a dobândi un animal bolnav. În plus, un vânzător fără scrupule poate transmite un rozător de un an timp de trei luni. Singurul plus al unei astfel de achiziții este ieftinitatea, dar atunci vei primi o mulțime de riscuri nejustificate..Dzungarik

La magazinul de animale de companie

Cea mai comună, dar nu cea mai bună opțiune. De obicei, aici se vând persoane normale și sănătoase, dar pot da afară un hamster crescut timp de 2-3 luni. Și alegerea este adesea slabă..

Important! Foarte des în magazin, hamsterii se vând cu o cușcă, deși acest lucru nu poate fi întotdeauna atribuit plusurilor. Este posibil să aveți undeva unde să vă țineți animalul de companie sau doriți să alegeți o cușcă pe gustul dvs..

În creșă

Cea mai corectă decizie este cumpărarea unui hamster într-o creșă specializată. Dezavantajele acestei opțiuni includ faptul că nu există atât de multe pepiniere care să se ocupe de hamsteri dzungari.

Prețul pentru un animal este cel mai mare în pepiniere, cu toate acestea, datorită fertilității ridicate a hamsterilor, prețurile lor pot fi greu numite mari..

În plus, în creșe dau documente pentru un dzungarian. De la ei veți afla data exactă a nașterii și veți fi absolut siguri că luați un animal de companie sănătos..Dzungariki

Ce alte cheltuieli vor fi necesare

Atunci când cumpărați un animal de companie, ar trebui să aveți grijă imediat de unele accesorii și consumabile.

afla, cât trăiesc hamsterii dzungari.

Celulă

Celulă - principalul și singurul habitat al hamsterului, respectiv, trebuie să țineți cont de alegerea acestuia. Norma poate fi considerată dimensiunea de 0,5x0,4 m, înălțimea unui nivel este de 0,2 m, dar dacă cușca este cu un etaj, înălțimea recomandată este de 0,3 m. Într-o locuință mai mică, dzungarik va fi înghesuit..

Există multe tipuri diferite de cuști pe piață, variind de la cele mai primitive paleți îngrădite (departe de cea mai proastă opțiune) până la „apartamente” super-echipate cu tot felul de facilități (curățarea diferitelor scări și case cauzează uneori neplăceri).

Când alegeți o cușcă, inspectați-o pentru ventilație - aceasta este o caracteristică foarte importantă. Probabil este mai recomandabil să cumpărați o cușcă standard bună cu cel mai simplu design și să o „reglați” mai târziu.

Prețuri estimate pentru astfel de cuști:

 • Rusia - 650-2500 ruble;
 • Ucraina - 250-1000 UAH;
 • Belarus - 22–70 Bel. freca.
Cusca dzungariana

A hrani

Gama de preț pentru hrana pentru rozătoare este foarte largă. Este foarte posibil să cumpărați alimente scumpe, uneori plătind în exces doar pentru marcă. În același timp, hamsterului nu îi pasă de mărci, este foarte probabil că îi va plăcea mâncarea ieftină de la un producător local..

Prețurile furajelor sunt indicate de la minim (produs local) la mare de la mărci cunoscute (pe 1 kilogram):

 • Rusia - 130–550 ruble;
 • Ucraina - 35–250 UAH;
 • Belarus - 3-17 Bel. freca.
Știați? În 1773, călătorul și omul de știință P.S.Pallas a explorat teritoriul Kazahstanului modern, unde a descoperit pentru prima dată hamsterul dzungar..

Material de umplutură

Umplutura cușcă este o componentă foarte importantă pentru păstrarea rozătoarelor. În plus, calitatea materialului de umplutură determină în mare măsură cât de puternic va fi simțit mirosul în casa ta..

Puteți utiliza materiale reziduale precum fân, hârtie igienică, rumeguș. Acestea sunt tipuri destul de populare de umplutură, dar nu sunt întotdeauna capabile să absoarbă mirosul, iar acesta este un factor important.. DzungarikPentru umplutura fabricată din fabrică, puteți utiliza felină inodoră (naturală și fără coloranți). Se folosește și lemn, dar silicatul și mineralele nu pot fi folosite. Umplutura de celuloză absoarbe umezeala mai rău decât cea de lemn.

În ceea ce privește materialele de umplutură speciale pentru rozătoare, prețurile pentru 1 kg pentru acestea sunt aproximativ următoarele:

 • Rusia - 50-120 ruble;
 • Ucraina - 20-50 UAH;
 • Belarus - 1-4 bel. freca.

Piatra minerala

Hamsterii roiesc o piatră minerală cu mare plăcere. Îi ajută să mănânce incisivii, alimentează organismul cu minerale, are un efect benefic asupra digestiei.

Prețul pentru o astfel de piatră fluctuează în următoarele limite:

 • Rusia - 60–150 ruble;
 • Ucraina - 20-50 UAH;
 • Belarus - 2-3 Bel. freca.
afla, am nevoie de o minge de mers pe jos, lesa, purtând, casă pentru un hamster.

Roată

O roată cu un diametru de 15-16 cm este destul de potrivită pentru un Dzungarik. Roțile sunt de diferite tipuri, atât în ​​ceea ce privește materialul de fabricație (metal, plastic, lemn), cât și în ceea ce privește fixarea și instalarea (pe un picior, pe o grilă pentru o axă).Dzungarik în roată

Mai bine, dacă este posibil, să cumperi o roată cu un hamster. Dă-i puțină încercare, lasă-l să alerge, să încerce. Evaluați dimensiunea, dacă se potrivește animalului dvs. de companie, dacă simulatorul este stabil pe podeaua cuștii.

Important! Acordați atenție acestui punct: există riscul de a obține laba unui hamster între roată și raft. O astfel de pacoste poate apărea la unele modele de calitate nu foarte bună..
Dacă roata este din plastic, crestăturile interne nu trebuie să fie alunecoase, animalul ar trebui să se simtă încrezător în ea în timp ce rulează, astfel încât labele să nu alunece. Produsul metalic trebuie să aibă o celulă mică și să stea ferm pe podea când hamsterul rulează.

Prețurile pentru simulatoare sunt aproximativ după cum urmează:

 • Rusia - 250–850 ruble;
 • Ucraina - 100-350 UAH;
 • Belarus - 7-28 BYN freca.

Nisip de scăldat

Nisipul de scăldat nu este esențial pentru păstrarea unui hamster, cu toate acestea, hamsterilor le place să se scalde în el. În plus, această procedură este prevenirea paraziților, curăță blana și ajută la eliminarea excesului de umiditate din ea..Dzhungarik într-o baie de nisip

Nu veți găsi nisip pentru hamsteri la vânzare, deoarece pur și simplu nu este produs, dar unele mărci pentru chinchilla sunt potrivite..

Pentru a afla dacă un anumit brand este potrivit pentru scăldat un jungarik, acordați atenție următoarelor caracteristici:

 • compoziția nu trebuie să conțină pudră de talc;
 • ar trebui să fie sepiolit și cuarț, iar boabele de nisip să fie sferice.

Prețurile medii pentru nisipul potrivit sunt:

 • Rusia - 400 ruble / 1 kg;
 • Ucraina - 120 UAH / 1 kg;
 • Belarus - 10 Bel. freca / 1 kg.
afla, cum se determină sexul unui hamster.

Băutor

Cele mai multe cuști sunt echipate cu propriile băuturi, dar puteți cumpăra un animal de companie și unul separat. Mai bine să alegeți un autodrinker. Apa din ea rămâne curată și, spre deosebire de un castron, hamsterul nu o va întoarce.

Prețurile pentru alimentatoarele pentru rozătoare:

 • Rusia - 150-1000 ruble;
 • Ucraina - 60–400 UAH;
 • Belarus - 4–27 Bel. freca.
Bol de băut Dzhungarika

Cum se alege hamsterul Dzungarian potrivit

Dacă ați optat deja pentru un hamster dzungarian, dar nu știți cum să alegeți un individ sănătos, câteva recomandări simple vă vor ajuta în acest sens..

Știați? În sălbăticie, iarna, dzungarik nu hibernează. În acest moment, el aleargă destul de rapid în zăpadă, în căutarea hranei.

Fata sau baiat

Hamsterii masculi sunt semnificativ diferiți în ceea ce privește temperamentul față de femele. Bărbații sunt mai mari, au o dispoziție mai calmă. Însă dezavantajele lor includ mirosul, deoarece animalul marchează teritoriul, iar urina masculului are un miros mai puternic decât urina femelei. Haina masculului este, de asemenea, mirositoare, datorită căreia cușca va trebui curățată mai des.

Femelele sunt mai active și mult mai jucăușe decât masculii. Dar pot avea probleme cu organele de reproducere. În plus, dacă femela a fost ținută într-o cușcă obișnuită înainte de a fi vândută, există o mare probabilitate de sarcină neplanificată..Dzungariki

Vârstă

Vârsta optimă pentru cumpărarea unui jungarik este de 4-8 săptămâni. Un animal cumpărat la o vârstă mai timpurie, până la trei săptămâni, este mai probabil să moară.

Comportament

Dzungarik este un animal nocturn. Îi place să doarmă ziua, așa că atunci când alege un animal de companie, este mai bine să-l privească seara. Un animal normal și sănătos se mișcă activ seara, iubește să alerge într-o roată. Poate săpa în propriul așternut sau să scotocească prin alimentator. Un hamster treaz nu trebuie să fie letargic și letargic..

Important! Cei mai domesticiți dintre toți hamsterii pitici sunt Dzungariki, au o dispoziție mult mai liniștită decât Campbells. Faptul este că aceste rase sunt foarte asemănătoare ca aspect și, atunci când cumpărați un hamster dzungarian, puteți cumpăra accidental Campbell.

Trebuie să studiați natura rozătoarelor: încercați să o ridicați. În cazul în care se opune activ acestui lucru, mușcături, poate chiar țipete, va fi extrem de dificil să-l îmblânzești.

Dzungarik

Stare de sănătate

Hamsterul ar trebui să arate perfect sănătos. Blana trebuie să fie strălucitoare, absolut uscată, fără pete chele, urme de zgâriere. Aruncați o privire atentă în jurul ochilor, nasului, urechilor, gurii și organelor genitale.

Dacă găsiți dovezi de diaree sau salivație excesivă, nu ar trebui să cumpărați un astfel de hamster. Ochii ar trebui să strălucească și să arate ca niște mărgele. Apoi, trebuie să evaluați grăsimea, asigurați-vă că corpul rozătoarelor este liber de diferite tumori și alte formațiuni străine.

Verifică boli de hamster.

Condițiile de detenție

Cheia sănătății unui jungarik este curățenia, igiena și respectarea unor reguli simple:

 1. Trebuie să curățați cușca în mod regulat, hamsterul este pus într-un borcan în acest moment. Când înlocuiți așternutul, lăsați o parte din cea veche. Rozătoarea trebuie să-și miroasă propria. Nu utilizați detergenți în niciun caz. Așternutul se schimbă în fiecare săptămână și o dată pe lună este necesar să spălați cușca cu săpun de rufe.
 2. Procedurile de apă pentru un hamster sunt categoric contraindicate. Dacă îl răscumpărați, poate duce la boli grave, chiar la moarte..
 3. Nu uitați să puneți periodic bastoane proaspete de pomi fructiferi în cușcă, acestea sunt necesare pentru ca hamsterul să-și ascuțească dinții.
 4. Rozătoarea este hrănită de 2 ori pe zi.
 5. Cușca trebuie amplasată într-un loc fără curenți de aer, fără acces la lumina directă a soarelui, departe de aparatele electrice și de un radiator de încălzire.
 6. Nu ar trebui să adăugați un coleg de cameră la dzungarik. Hamsterii sunt destul de gelosi, iar convietuirea cu un nou vecin se poate termina in lacrimi.
 7. Dacă hamsterul este înspăimântat, nu ar trebui să-l ridicați imediat - poate mușca.
 8. Nu supraalimentați animalul. Hamsterii se îngrașă foarte ușor, iar acest lucru duce la boli. În condiții naturale, hamsterul cheltuiește multă energie pentru hrănire, astfel încât obezitatea nu-l amenință. În casă mănâncă doar, acumulând grăsimi și nu cheltuind energie..
 9. Dzungarik are nevoie de plimbări. Este mai bine pentru el să alerge prin casă cu o minge, 50-60 de minute zilnic.
 10. Este necesar să se obișnuiască rozătorul cu mâinile treptat și foarte atent. Acest lucru ar trebui făcut atunci când dzungarik se obișnuiește cu un nou loc.

Standarde pentru păstrarea unui hamster dzungarian: videoDzungarik este un animal de companie minunat care vă poate aduce multă bucurie și impresii plăcute. În același timp, este absolut nedorit și costă un conținut minim. Da, iar o cușcă cu un hamster ocupă puțin spațiu, așa că pentru un apartament mic un hamster dzungarian este o opțiune ideală.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cât costă hamsterii jungariki