Hamster campbell: descriere, preț, îngrijire și întreținere

Hamsterul lui CampbellHamsterii sunt animale de companie destul de populare. Sunt fără pretenții, nu fac prea mult zgomot și sunt foarte drăguți. Un loc special în lumea acestor rozătoare aparține speciilor pitice. Unul dintre aceste animale în miniatură este hamsterul lui Campbell, care seamănă foarte mult cu dzungarianul. Cum să alegeți un animal de companie și să aveți grijă de acest copil, vă vom spune în materialul nostru.

Faceți cunoștință cu hamsterul lui Campbell

Înainte de a începe acest drăguț rozător, este important să știți despre caracteristicile conținutului și caracterului său.

Hamsterii pitici sunt energici, curioși și independenți..

Particularitatea hamsterului Campbell este asemănarea sa cu Hamster dzungarian. Hamster dzungarianMultă vreme, acești copii au fost considerați un tip de Dzungarik. Dar există o serie de semne prin care puteți identifica corect rasa..

De ce un astfel de nume

Hamsterul a fost numit după un membru al serviciului consular britanic în China, Charles Campbell, care a adus mostre de rasă de la frontiera chino-rusă în 1904..

Cu ce ​​seamănă

În exterior, acești copii drăguți arată ca niște jungariks, ca frații lor gemeni.

Rozătoarea are o dimensiune mică și un aspect drăguț. Hamsterul lui CampbellAcestea sunt frumuseți în miniatură pe care le poți admira la nesfârșit.

 • Greutate. Un adult cântărește nu mai mult de 45-50 g.
 • Lungimea corpului. Rozătoarele cresc aproximativ 7-10 cm lungime.
 • Coadă. Foarte scurt - lungimea sa nu depășește 1,5 cm.
 • Cap. Formă rotunjită cu urechi mici.
 • Bot. Formă scurtă, ascuțită.
 • Lungimea lânii. Lung și zdrențuitor, rămânând în sus.
 • Culoare. Opțiunile de culoare pot fi variate, dar orice culoare a hamsterului Campbell este inerentă roșiaticii.
 • Ochi. Rotund, cel mai adesea negru, dar și roșu.
Important! În captivitate, au fost crescute o varietate de opțiuni de culoare pentru rozătoare - de la alb la negru.

Cum se distinge de dzhungarik

În exterior, acești copii drăguți arată ca niște jungariks, ca frații lor gemeni.

Dar hamsterul lui Campbell are încă o serie de diferențe caracteristice:

 • prezența petelor pe blană (acestea sunt absente în Dzhungariks);
 • lățimea minimă a benzii pe spate: la oamenii dzungari este largă și poate trece în nas sau curge într-un romb pe bot;
 • culoarea hamsterilor Campbell este predominant nisip, auriu sau crem, dzungariks - gri, negru sau maro;
 • prezența unui ochi roșu (acest lucru nu se întâmplă cu dzungariks);
 • blana hamsterului Campbell iese în evidență, cea a lui Dzungarian - zace fără probleme;
 • privit de sus, rozătoarea noastră seamănă cu un opt, un dzungarik este un ou;
 • arcuri slabe sau complet absente în tranziția de la spate la abdomen, acestea se disting clar în dzhungarian.

Diferențe între hamsterii Campbell și DzungarianRobm (2) pe cap, precum și pete pe strat (2). Când mergeți din spate la abdomen, există arcuri slabe (4).

Mod de viata

Aceste rozătoare sunt nocturne..

Vă va fi util să știți, ce rasa de hamster ar trebui sa alegi.

În întuneric, sunt activi, fac zgomot și aleargă mult, deci este mai bine să-i țineți departe de dormitoare și camerele copiilor.

Aceste animale drăguțe din exterior sunt foarte agresive și relaxante, greu de îmblânzit, adesea mușcă. Hamsterul lui CampbellHamsterii Campbell nu tolerează schimbarea peisajului. În condiții noi, agresivitatea lor poate crește.

Câți trăiesc

Durata medie de viață a animalului este de 2 ani.

Știați?

Regulile de achiziție și prețul

Prețul unui hamster Campbell variază între 2 și 5 USD pe persoană.Hamsterul lui Campbell Este important să cumpărați un rozător de la pepiniere sau de la crescători de renume.. Nu vă asumați riscuri și nu cumpărați un hamster care este prea tânăr sau bătrân.

Important! Cușca pentru hamsteri ar trebui să fie amplasată într-o zonă bine luminată, dar nu în lumina directă a soarelui.

Vârsta optimă a animalului este de la 3 săptămâni la 3 luni. După achiziționarea unui animal de companie, asigurați-vă că îl arătați medicului veterinar, mai ales dacă hamsterul a fost cumpărat pentru copii..

Când cumpărați o rozătoare, acordați atenție sexului său - masculii nu sunt la fel de agresivi și mult mai ușor de îmblânzit decât femelele.

Atunci când alegeți un animal de companie, acordați atenție următoarelor puncte:

 • părul unui rozător sănătos nu trebuie să aibă pete chel, curat, uscat și strălucitor;
 • ochii hamsterului trebuie să strălucească, să nu fie acidifiați;
 • nasul și anusul trebuie să fie curate, fără urme de descărcare.

Îngrijire și

În Europa, hamsterul Campbell a fost mult timp cel mai popular rozător intern.. Hamsterul lui CampbellÎn spațiul post-sovietic, domesticirea sa este încă tratată cu prudență.

Dar degeaba, pentru că îngrijirea acestui rozător este minimă și îi poți urmări la nesfârșit jocurile drăguțe.

Aflați mai multe, de unde puteți cumpăra un hamster.

Cerințe privind locuința

Pentru dimensiunea în miniatură a acestor animale de companie, o cușcă de 40x60 cm este destul de potrivită. Cușcă de hamster Dotați-l cu tije orizontale, astfel încât rozătoarele să poată urca peste ele.

Vă va fi util să știți, ce ar trebui să fie o cușcă de hamster.

Acordați atenție particularității rozătoarelor pitice de a aluneca între tijele cuștii, astfel încât o cușcă cu tije frecvente sau un acvariu de sticlă este cel mai bun pentru hamsterul Campbell..

Materialul de umplutură poate fi rumeguș sau orice alt material de umplutură de la magazinul pentru animale de companie.

Pentru a evita mirosurile neplăcute, curățați cușca cel puțin o dată pe săptămână.Curățarea cuștilor de hamsterAnimalul dvs. de companie ar trebui să aibă acces constant la alimente proaspete și apă..

Află mai multe despre, cât trăiesc diferite rase de hamsteri?.

Atunci când alegeți un alimentator, acordați preferință materialelor grele - piatră sau ceramică.Alimentator de hamsterDeci rozătoarea nu va răsturna mâncarea, înfundând cușca. Băutorul trebuie să fie anatomic, iar apa să fie schimbată zilnic.

Ai grijă nu numai de nevoile de bază ale micuțului tău prieten, ci și de confortul acestuia.

Dotați cușca cu o casă din plastic (un hamster va strica rapid o casă din lemn cu dinții ascuțiți). Casă de hamsteriÎn el, animalul își echipează un cuib, unde va dormi și își va depozita proviziile..

Pe lângă casă, hamsterul are nevoie de o roată de rulare, care să reducă riscul de obezitate și să-i sporească longevitatea.. Roata hamsteruluiRoata trebuie să fie mare, întotdeauna cu o suprafață solidă pentru a evita deteriorarea picioarelor.

Nu este necesar să puneți o tavă de toaletă în colțul cuștii.

Este mai bine să o înlocuiți cu o baie de nisip, care poate fi achiziționată de la farmacia dvs. veterinară sau de la magazinul pentru animale de companie. Hamsterul va fi fericit să-și petreacă timpul acolo. Baie de nisip cu hamster Și nu uitați de piatra de cretă, care este vitală pentru ca rozătoarele să mănânce dinții..

Știați? Hamsterii se nasc cu dinți. Acesta este un eveniment destul de rar în regnul animal..

Câți indivizi pot fi ținuți într-o cușcă

Această rasă de rozătoare trebuie păstrată singură. Nu tolerează vecinii nici măcar de felul lor. Rezultatul păstrării comune a hamsterilor Campbell poate fi conflictele constante, luptele cu mutilarea. Hamsterii vor lupta pentru teritoriul lor până când va rămâne doar unul.

Ce să hrănească hamsterii Campbell

Sănătatea, aspectul și activitatea unui hamster depind complet de dieta sa, care trebuie să fie echilibrată și variată..

Rozătoarele ar trebui să mănânce zilnic fructe proaspete de sezon, fructe uscate și legume, să primească în mod constant amestecuri de cereale și verdețuri. Hamsteri Mararul și pătrunjelul cunoscut, precum și frunzele de păpădie și grâul încolțit vor aduce cele mai mari beneficii animalului dvs. Puteți oferi dovlecei de hamster Campbell, dovlecei, castraveți, morcovi, cartofi și porumb, mere, banane, stafide, pepene verde, căpșuni..

Cu plăcere, rozătoarele se vor bucura de proteine ​​animale - insecte alimentare speciale (pot fi achiziționate de la magazinul pentru animale de companie), pește fiert, pui și brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi.

Aprovizionările făcute de animalul dvs. de companie indică faptul că rozătoarele sunt subnutriți. Există mai multe alimente care sunt interzise hamsterilor:

 • roșii;
 • varză;
 • citrice;
 • kiwi;
 • ceapa si usturoiul;
 • arahide, migdale și nuci de pin;
 • curmal japonez;
 • sărat, picant, afumat și prăjit;
 • mâncare de la masa umană.
Hamsterul lui Campbell

Reproducere

Acești hamsteri se reproduc bine în captivitate.. Această perioadă durează de obicei din martie până în septembrie.. Animalele sunt deosebit de active în acest sens în primul an de viață. Bărbații devin maturi sexual încă din 6-8 săptămâni, femelele la 8-12 săptămâni. Într-un sezon, o femelă poate aduce 3-4 litiere, în care există de la 6 la 10 pui.. Sarcina la un rozător durează 15-21 de zile.

Lectură recomandată, cum nasc hamsterii.

Până când femela începe să scoată bebelușii din cuib, nu trebuie să-i iei în mâini. Poate pur și simplu nu acceptă copii care miroase a om.

Puii devin independenți foarte repede - în a 5-a zi încep să fie acoperiți cu păr, iar în a 10-a zi ochii hamsterilor se deschid. Păstrarea hamsterilor Campbell acasă nu diferă mult de îngrijirea altor rozătoare. Abordați cu atenție alegerea unui animal, studiați toate problemele legate de întreținerea acestuia și, cel mai important, aveți grijă de animalul de companie și iubiți-l. Și cu siguranță te va răspunde.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Hamster campbell: descriere, preț, îngrijire și întreținere