Hamster dzungarian: îngrijire și întreținere

Hamsteri DzhungrarianNu toată lumea iubește animalele de companie mari, cum ar fi câinii și pisicile. Unii oameni preferă hamsterii și rozătoarele. Deci, dacă doriți o miniatură, dar în același timp animal drăguț, atunci hamsterul dzungarian este opțiunea perfectă. În plus, sunt animale foarte jucăușe, așa că jungariki sunt minunate pentru familiile cu copii. Singurul lor dezavantaj este că noaptea hamsterul nu poate dormi și foșnește constant în cușcă..

Această specie de hamsteri în sălbăticie se găsește numai în stepe și semi-deșerturi. În plus, hamsterii jungarieni diferă de ceilalți omologi prin faptul că au o bandă întunecată pe spate. După ce ați citit acest articol, desigur, nu veți învăța totul despre hamsterii dzungari, dar veți obține suficiente informații despre cum să le păstrați corect și ce să le hrăniți..

Ce trebuie să știți înainte de a lua acasă un dzhungarik

La început, Hamsterul Dzungarian nu numai că se obișnuiește rapid cu mâinile, ci și le-a înțărcat rapid. Prin urmare, trebuie să te joci periodic cu animalul. Acest lucru este necesar în primul rând pentru ca hamsterul să nu se dezlănțuie. În caz contrar, animalul poate deveni agresiv..

În al doilea rând, acest animal aparține „familiei”. Prin urmare, un hamster are cu siguranță nevoie de o pereche. Desigur, poate exista un singur dzungarik, dar într-un cuplu există mai multe șanse ca animalul să nu alerge.

Descrierea generală a speciei

Cum arată hamsterii dzungari?Hamsterul Dzungarian aparține grupului de rozătoare mici din familia hamsterilor. Această specie nu are un miros specific și, în general, este un animal destul de curat..

Dacă vorbim despre aspect din acest animal, atunci înălțimea sa este de aproximativ 5 cm, iar greutatea sa este de doar 45 de grame. Lungimea corpului este de 10 cm. Picioarele dzhungarikului sunt acoperite cu fire de păr și există dungi întunecate pe spate. Ele sunt adesea de culoare gri. Pete albe pot fi vizibile pe blana lor. Dzungarik are botul ascuțit, urechi mici. Acest rozător are o burtă ușoară, iar interiorul urechilor este alb. Vara, haina hamsterului devine gri, iar iarna devine aproape albă. Răspunzând la întrebarea cât de mult trăiește un hamster dzungar, trebuie spus că speranța medie de viață este de 3 ani.

Recomandări pentru îngrijirea și întreținerea jungariks

La fel ca orice alt animal, un hamster Jungar ar trebui să primească îngrijirea necesară și o alimentație bună. Prin urmare, rozătoarea ar trebui să aibă întotdeauna o cușcă curată, o zonă mare de locuit, activitate fizică periodică și o dietă echilibrată. Acesta este singurul mod prin care puteți asigura o viață bună și lungă pentru animalul dvs. de companie..

Cusca de hamsteri dzungari: sfaturi pentru alegere

  1. Cum să ai grijă de hamsterii dzungariCa locuință, puteți utiliza nu numai o cușcă, ci și un acvariu special echipat.
  2. Pregătiți un mic adăpost pentru hamster în cușca sa. Ar putea fi un fel de peșteră sau casă. Astfel de clădiri mici pot fi achiziționate de la orice magazin de animale de companie..
  3. Cel mai bine este să acoperiți podeaua cu rumeguș. Această opțiune este excelentă pentru toate rozătoarele. Dacă nu există rumeguș, atunci acestea pot fi înlocuite cu hârtie simplă..
  4. Trebuie să existe o mică zonă de joacă pentru animalul din cușcă. Poate fi diferite scări, o roată de rulare sau poduri..

Atunci când alegeți o cușcă pentru animalul dvs. de companie, ar trebui să țineți cont de faptul că ar trebui să fie confortabil pentru hamsterul însuși. Dimensiuni optime: lungime - 50 cm și lățime - 30 cm.

Importanța sportului în viața unui hamster

Animalul trebuie să se miște și să ducă un stil de viață activ. Cel mai bun loc pentru a începe este să instalați roata de rulare. În mod ideal, un dzhugarik ar trebui să se miște liber prin labirinte, tobogane și diverse urcări. În plus, ar trebui să fiți atenți la faptul că ar trebui să existe întotdeauna un dispozitiv de ascuțit dinții în cușcă. Diferite crenguțe sau bastoane sunt grozave pentru asta..

Cum se hrănește hamsterii dzungari

O dietă echilibrată este foarte importantă pentru creșterea și dezvoltarea adecvată a corpului. Hamsterul ar trebui să primească din alimente toate vitaminele și mineralele de care are nevoie..

Dzungarik poate primi următoarele fructe și legume:

  • morcov;
  • Măr;
  • porumb uscat;
  • leguminoase - fasole și mazăre.

În plus, rozătoarele pot fi răsfățate din când în când cu diferite semințe și chiar cu pui fiert sau ouă fierte. Nu uitați și despre hrănirea cu alimente speciale. Trebuie remarcat faptul că în magazinele de animale de companie puteți găsi amestecuri speciale de fructe pentru hamsteri. Dar acestui animal nu prea îi place să bea apă. Acest lucru poate fi explicat în primul rând prin faptul că nu există acces direct la sursele de apă în habitatul său natural. În ciuda faptului că hamsterul dzungarian bea foarte puțin, apa ar trebui să fie întotdeauna prezentă în cușcă.

Caracteristici de reproducere ale hamsterilor dzungari

Care este particularitatea păstrării hamsterilorÎn primul rând, ar trebui să fii atent la faptul că Rasa dzungariană foarte bine, iar puii lor sunt destul de mari. Deci, la un moment dat, o femelă poate aduce de la 1 la 11 hamsteri mici, pe care îi va hrăni cu lapte. Această perioadă durează aproximativ 19 zile.

În captivitate, aceste rozătoare se pot reproduce pe tot parcursul anului, dar în condiții naturale se reproduc din martie până în septembrie. La o lună după nașterea hamsterilor, aceștia ar trebui așezați în diferite cuști, împărțindu-le în funcție de sex. În general, se acceptă faptul că pubertatea începe la hamsteri începând cu 4 săptămâni, cu toate acestea, sarcina timpurie a unei femei poate fi plină de moarte..

Vârsta gestațională medie poate dura de la 18 la 22 de zile. În acest moment, femeia însărcinată ar trebui să fie liniștită. Acest lucru este necesar pentru ca într-o situație stresantă, femeia să nu-și omoare sau să-și mănânce descendenții. În plus, nu trebuie uitat că în această perioadă femela poate fi foarte agresivă față de bărbat..

Este foarte important să dezinfectați bine cușca înainte de a naște. Hamsterilor nou-născuți li se interzice strict atingerea sau atingerea. Acest lucru se datorează faptului că o femeie poate mirosi mirosul altcuiva și îi poate mânca urmașii..

Dacă vorbim despre nutriția animalelor tinere, atunci porțiuni mici de alimente proteice ar trebui introduse treptat în dieta femelei. Acesta poate fi pui fiert, brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi sau gălbenușuri de ou fiert..

Hamsterii dzungari încep să fie vândute în magazinele de animale de companie la vârsta de 3-4 săptămâni. În această perioadă se poate stabili deja sexul animalului..

Hamster dzungarian: posibile boli

Caracteristicile rasei de hamsteriAdesea, un hamster dzungarian poate fi rănit în timpul unei căderi nereușite. Principalul simptom al traumei - membrele curbate. În plus, un rozător care a căzut de la o înălțime mare poate primi un ușor șoc. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci hamsterul trebuie dus la un medic veterinar care va examina leziunea și, în funcție de gravitatea acesteia, va prescrie un tratament. Pentru a preveni acest lucru, animalul trebuie ținut în cele mai sigure condiții posibile..

Astfel de rozătoare pot fi expuse la infecții virale. Simptomele nu diferă de simptomele unei afecțiuni la om. Dzungarik începe să adulmece și să strănute. Pentru ca animalul dvs. de companie să se recupereze cât mai curând posibil, trebuie să-l hrăniți cu legume și fructe proaspete, el trebuie să primească toate vitaminele necesare. Astfel, crești imunitatea animalului tău de companie..

La hamsteri, la fel ca la oameni, poate apărea conjunctivită. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci ochii hamsterului trebuie spălați cu apă sărată. Cataracta poate depăși și un Jungarik. Este o boală legată de vârstă, care nu poate fi vindecată..

Animalul dvs. de companie poate refuza brusc să mănânce. Problemele dentare sunt unul dintre motive. În primul rând, ar trebui să verificați dacă hamsterul a rupt incisivii. Uneori există astfel de cazuri în care animalul este deranjat de dinții săi lungi. Atunci este mai bine să contactați un medic veterinar cu experiență care să le poată arhiva cu atenție..

Uneori se pot dezvolta hamsteri probleme de piele sau haine. Adesea acestea sunt boli precum dermatofitoza sau eczema. Ele pot apărea din cauza stresului frecvent sau a alergiilor. Conținutul potrivit este esențial aici..

Hamsterul ar trebui să trăiască într-o cușcă făcută dintr-un material bun care nu provoacă alergii.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că Dzungariks se pot dezvolta păduchi sau căpușe. Dacă animalul dvs. de companie se pieptănă în mod constant, atunci acesta poate fi un semn sigur al prezenței insectelor. Înainte de a utiliza orice spray sau aerosoli, trebuie să vă adresați medicului veterinar în prealabil.

Ca urmare, trebuie remarcat faptul că cât va trăi animalul său de companie depinde doar de proprietar. O dietă echilibrată, o întreținere adecvată și un exercițiu zilnic vă vor asigura o viață lungă și fericită hamsterului..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Hamster dzungarian: îngrijire și întreținere