Ce rasa de hamster de companie ar trebui sa alegi?

Ce rasa de hamster de companie ar trebui sa alegi?Hamsteri

- animale de companie cu adevărat drăguțe. Nu ocupă mult spațiu, nu necesită mersul pe jos regulat și costuri de întreținere uriașe. Pot fi păstrate în cuști singure, în perechi sau chiar în familii..

Ce fel de hamster dintre toate varietățile de specii să alegeți pentru dvs. sau pentru copilul dvs. - vom afla în acest articol.

caracteristici generale

Hamsterii sunt rozătoare cu pungi obraz dezvoltate. Acestea sunt animale cu o constituție densă, de dimensiuni mici, cu membre scurte, coadă și urechi. Lungimea lor poate ajunge la 34 cm, împreună cu coada și 44 cm. Blana acestor rozătoare este groasă. Culoarea poate varia de la cenușă la maro pe spate, iar pe burtă poate fi neagră, gri sau albă. Uneori animalul are urme sub forma unei benzi negre pe întregul spate..caracteristici generaleExistă multe tipuri de hamsteri care pot fi păstrați acasă. Toți trăiesc nu mai mult de 3 ani. În timpul unui an de viață, o femeie poate dobândi descendenți de 2-4 ori. Numărul maxim de pui într-o așternut este de 18.

Important! Un copil mic nu poate avea voie să aibă grijă de hamsteri mari de unul singur.

Rasele și diferențele lor

unu. Sirian (auriu) Este cel mai popular soi. Acestea sunt animale mari (de 2 ori mai mici decât șobolanii). Blana (lungime medie) a hamsterilor în cauză este de culoare roșie, aurie sau maro-maronie.Sirian (auriu)Dar uneori puteți găsi reprezentanți cu pete negre, albe și chiar rozătoare de culoare caisă. Toți adoră să fie singuri, dar îi puteți obișnui cu ușurință cu mâinile și afecțiunea..

2. Angora (regală) - o rasă cu părul lung. Au coborât din sirieni, dar paleta culorilor lor este mult mai largă: alb, crem, tricolor, argintiu și alte variații ale animalelor de companie. Comportamentul acestor rozătoare este pe deplin în concordanță cu al doilea nume. Se comportă cu adevărat maiestuos și regal.Angora

3. Privire dzungariană hamsterii domestici au dimensiuni reduse (lungime - aproximativ 10 cm) și nocturne. Culoare - gri, fum. Urechile reprezentanților acestei rase sunt negre, picioarele albe. Marcaje obligatorii - o dungă aproape neagră pe spate și un diamant pe frunte.Privire dzungarianăAcești hamsteri sunt independenți și nu necesită atenție umană. Sunt predispuși la lupte între ei, așa că trebuie să fie stabiliți separat..

Știați? Hamsterii au o vedere foarte slabă, așa că se bazează mai mult pe propriul auz și miros.

4. Campbell - rozătoare mici. Se deosebesc de rasa anterioară prin culoarea maroniu-gălbuie și marcaje indistincte (romb și dungi). Sunt aceiași singuratici.Campbell

5. Sungurian (cu picioare de blană) - o rasă de hamsteri cu ochi mari bombați, același nas și un sacru curbat. Au picioare cu blană și își pot schimba culoarea. Dacă există mai puțină lumină solară și mai puțină căldură, haina animalului de companie va lua o culoare mai deschisă..Sungurskaya

6. Roborovsky - cea mai rară rasă de hamsteri vreodată. Reprezentanții săi sunt rozătoare vioi și amuzante, foarte mobile. Nu sunt doar mici, ci sunt cei mai mici dintre hamsteri domestici. Ar trebui păstrat în perechi sau mai bine de familii. Culoarea stratului - deșerturi sau semi-deșerturi (spate roz, burta albă, urechi negre cu încadrare albă).Roborovsky

7. Dwarf Taylor - mai sălbatic decât rasa domestică. El tratează bine oamenii, ei preferă să ducă o viață bine hrănită și calmă. Dimensiunea hamsterilor nu depășește 5 cm lungime. Pentru astfel de firimituri, este mai bine să alegeți un recipient pentru păstrarea sticlei sau a plasticului.Dwarf Taylor

8. Hamster comun - cel mai mare. Lungimea corpului este de aproximativ 25 cm. Blana animalului este strălucitoare: spatele roșu, burta neagră, două pete luminoase pe bot cu o dungă neagră. Există însă și reprezentanți care sunt mai calmi în ceea ce privește culoarea: cu o haină de blană neagră sau alb-negru.Hamster comun

nouă. Yin Yang - o rasă rară. Principala diferență este culoarea reprezentanților săi. Rasa include doar rozătoare albe și negre pure..

Vă sfătuim să aflați informații utile despre hamsteri și anume: ce mănâncă hamsterii, câți ani trăiesc acasă și cum să echipezi o cușcă pentru un rozător.

zece. siberian - Rasa de înălțime. Reprezentanții săi sunt foarte asemănători cu cei dzungari. Culoarea lor se schimbă, de asemenea, într-o culoare mai deschisă până la iarnă. Hamsterii sunt de dimensiuni mici. Sunt foarte activi și agili..siberianDintre toate aceste soiuri, este dificil să alegi ce hamster să cumperi: sirian, dzungarian sau obișnuit.

Ce hamster este mai bine de ales

De regulă, în magazinele de animale de companie puteți găsi cel mai adesea hamsteri sirieni și dzungari, precum și rasa Campbell.

Important! Este necesar să cumpărați animale numai de la crescători responsabili sau direct de la magazinele de animale de companie.

Alegeți bebeluși activi și sănătoși în exterior. Rasa siriană se distinge prin mărimea sa. Reprezentanții săi au nevoie de o cușcă mare și un tambur cu diametrul de până la 20 cm. Aceste rozătoare își ascund toate descoperirile în spatele obrajilor. Potrivit numai pentru izolare. Cuplurile pot manifesta agresivitate și chiar se pot lupta.

Hamsterii dzungari sunt mai mici (cântăresc aproximativ 40 g). Aceștia, ca și sirienii, necesită comunicarea cu o persoană și atenția acesteia. Au nevoie de o cușcă mică cu roată. Acești hamsteri sunt potriviți persoanelor cărora le place să-și alinte animalele de companie..Hamsteri dzungariCampbell este exact opusul, s-ar putea spune chiar rasă agresivă. Reprezentanții săi sunt independenți și luptă pentru asta. Sunt potrivite pentru proprietarii care sunt prea ocupați, pentru cei cărora le place să privească animale și să dedice un timp minim comunicării directe..

Știați? Hamsterii pot înota bine, atrăgând aer în pungile lor pentru obraz (devin ca niște plutitoare).

Înainte de a alege un hamster, întrebați crescătorul pentru numele speciei, natura reprezentanților săi și caracteristicile de îngrijire a acestora. Faceți alegerea dvs. în mod responsabil. Dacă sunteți prea ocupat cu munca și alte griji, nu cumpărați rozătoare care au nevoie de o comunicare constantă. Amintiți-vă, chiar și hamsterii mari nu sunt prea potriviți ca animale de companie pentru familiile cu copii mici..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ce rasa de hamster de companie ar trebui sa alegi?