12 Dintre cele mai bune rase de hamsteri domestici și sălbatici

Rase de hamster

În acest articol, vă voi prezenta varietatea de rase de hamsteri care trăiesc în apartamentele noastre și în sălbăticie. Nu toți hamsterii sunt egali. Există 19 specii de reprezentanți ai subfamiliei de hamsteri (din latinescul Cricetinae) din familia hamsterilor (aproximativ 240 de specii) din lume. Vă voi spune ce sunt, voi arăta cum arată și cum sunt numiți.

Doar câteva rase de hamsteri sunt considerate domestice, reprezentanții lor diferă semnificativ prin mărime, culoare și temperament. Nivelul prețului pentru achiziționarea unui prieten cu blană variază de la 50 de ruble pe piață la 800-1000 de ruble într-o creșă specializată.

Cele mai bune 12 rase de hamsteri pentru animale de companie

Dzungarian

Achiziționarea unui jungarik va costa de la 50 la 200 de ruble.

Hamsterii dzungari (Dzungariki) au dimensiuni modeste, lungimea maximă a corpului este de până la 10 cm. Greutatea este mai mică de 50 de grame. Sunt clasificate ca specii pitice..

Blana animalelor este scurtă și netedă, pe spate de-a lungul coloanei vertebrale există o dungă caracteristică neagră sau gri închis. Hamsterul mic este recomandat pentru menținerea acasă.

Rozătoarele au culori:

  • Standard - maro-gri.
  • Perla - albicios cu stropi gri.
  • Mandarină - nuanțe de roșu.
  • Safir - gri rece cu un luciu de albastru.
Nu hibernează.

Acasă, se pot reproduce pe tot parcursul anului, începând cu vârsta de 4 săptămâni.

Dzungarian
Dzungarian

sirian

Costul mediu al unui hamster sirian într-un magazin de animale de companie este de 300 de ruble.

Hamster sirian prima dintre speciile îmblânzite. Ideal pentru păstrare la domiciliu, adaptabil. Strămoșii sălbatici ai rasei trăiesc în Siria și în regiunile adiacente.

Reprezentanții rasei pot varia foarte mult în parametrii fizici. Hamsterii au o construcție densă, urechi mici rotunjite, ochi mari cu margele. Picioarele din spate au 5 degete, iar picioarele din față doar 4.

Lungimea corpului este de la 12 la 18 cm și greutatea este de la 100 la 150-200 de grame. Culorile sunt foarte diverse de la alb la negru. Lungimea hainei sirienilor nu este aceeași: poate fi fie cu părul neted, fie cu părul lung (hamsteri Angora). Sunt nocturne. În captivitate trăiesc până la 4-6 ani.

sirian
sirian

Angora

Costul unei Angora obișnuite nu depășește 250-350 de ruble.

Hamster Angora (Royal) - un tip de hamster sirian cu o lungime de păr, obținut prin reproducerea hamsterilor în captivitate. Sirienii Angora nu apar în natură.

Hamsterul Angora nu este un reprezentant foarte mare al rasei siriene. Lungimea corpului până la 12-14 cm, greutatea aproximativ 120-150 grame.

Este decorat în mod favorabil cu o haină lungă (5-6 cm) mătăsosă foarte frumoasă de toate tipurile de culori: nuanțe de crem, auriu, maro, alb, frasin, cărbune, o combinație de mai multe tonuri și revărsări de culoare.

Un animal de companie diferă de alte rase de hamsteri prin inteligență și natură docilă. Face contact cu copiii și adulții, este ușor de îmblânzit. Speranța de viață de la 2,5 la 4,5 ani.

Angora
Angora

Hamsterul lui Roborovsky

Preț de achiziție de la 400 de ruble.

Hamsterul lui Roborovsky Este o specie pitică de hamsteri cu picioare de blană. Un adult nu are mai mult de 5-6 cm lungime.Greutatea animalului este de 20-30 de grame. Culoarea unei piele netedă, lucioasă: cenușă nisipoasă, albicioasă, scorțișoară, agouti, albă cu pete. Burtă albă.

Ușor de distins de alți hamsteri pitici prin absența dungii întunecate caracteristice de-a lungul creastei.

Hamsterul lui Roborovsky este social, se înțelege bine cu colegii din trib. Acasă, animalele mici (indivizi de același sex) sunt ținute în acvarii în grupuri mici de 3-4 bucăți.

Hamsterii miniaturali prezintă rareori agresivitate (mușcătură), dar sunt foarte neliniștiți. Sarcina femelei durează 18-20 de zile, se nasc 3-9 pui. Speranța de viață 2-3 ani.

Rasa nu este foarte populară, nu poate fi cumpărată de la niciun magazin.
Hamsterul lui Roborovsky
Hamsterul lui Roborovsky

Ciscaucazian

Achiziția nu este posibilă.

Hamsterul ciscaucazian (Dagestan) sau Radde este o specie sălbatică care trăiește la poalele Caucazului. Animalul este destul de mare, lungimea corpului până la 26-28 cm, cu o greutate de 700-900 de grame.

O coadă mică (1-1,4 cm) abia se distinge, sub blană, pufos până la fund. Manta matasoasa de culoare gri-rosiatic. Abdomenul este gri cărbune, sub gât se află o fâșie de guler negru.

Rozătoarea sapă o gaură cu ramuri de cămară și face mari rezerve pentru iarnă (până la 20 kg). Numărul de deșeuri depinde de cantitatea de hrană și habitat. Pe câmpii, femela aduce descendenți de până la 4 ori pe an, iar la munte de cel mult 2 ori. De la 4 la 20 de pui se nasc odată.

Un dăunător agricol, tratează o persoană cu mare neîncredere. Nu este conținut acasă.

Ciscaucazian
Ciscaucazian

caucazian

Imposibil de cumpărat.

Caucazian (transcaucazian) sau hamsterul lui Brunt - trăiește în zone muntoase la o altitudine de 2-3 mii metri deasupra nivelului mării.

Culoarea pielii este gri-maroniu, cu o predominanță inegală a culorilor; după nasture, culoarea este mai puțin strălucitoare. Punct negru pronunțat între tarsul anterior. Lungimea corpului până la 16-18cm, coada 2-3cm. Greutatea unui rozător adult este de la 180 la 250 de grame.

Mai mulți indivizi pot coexista, săpă găuri aproape una de cealaltă și pot forma colonii de 3-30 de rozătoare într-o zonă. O specie rară, în multe țări (Armenia, Georgia, Azerbaidjan) pe cale de dispariție. Iarna hibernează. Baza dietei este hrana vegetală.

Nu este îmblânzit, ostil unei persoane.

caucazian
caucazian

În formă de șobolan

Nu este disponibil pentru vânzare.

Hamster în formă de șobolan - exterior foarte asemănător cu un șobolan obișnuit. Distribuit în Primorye și nordul Chinei, unde este unul dintre principalii dăunători agricoli.

Blana animalelor tinere este gri neted, la adulți este roșiatică. Coada este ușor pubescentă, cu părul maroniu scurt, lungimea sa este de 7-10 cm. Vârful cozii este alb-argintiu. Lungimea totală a corpului 15-25 cm, greutatea corporală de la 100 la 250 de grame.

Se reproduce vara. Până la 3 litere pe sezon. Numărul maxim de pui în cuib este de până la 10 bucăți. Hibernează în vizuini adânci. Face o cantitate imensă de rezerve prin jefuirea terenurilor agricole.

Speranța de viață, chiar și în captivitate, nu depășește un an. Este utilizat în mod activ ca animal experimental de laborator în habitate.

Nu poate fi domesticit. Păstrarea ca animal de companie nu este recomandată.
În formă de șobolan
În formă de șobolan

Daursky

Foarte greu de dobândit, deoarece rasa nu este destinată acasă.

Hamsterul Daursky (Barabinsky) - poate fi ținut în captivitate, dar nu îmblânzit. În natură, trăiește în Transbaikalia și Primorye. Personajul este agresiv, adesea mușcă. Nu se reproduce acasă.

Lungimea corpului de la 8 la 12cm, inclusiv coada de 2-3cm. Botul este ușor ascuțit, urechile mari rotunjite de până la 1,5-1,7 cm în diametru ies în evidență pe cap. Culoarea este roșie sau gri, cu o dungă întunecată de-a lungul creastei. Activ pe tot parcursul anului.

Hibernează 2-3 zile cu modificări semnificative de temperatură. Conduce un stil de viață nocturn. Sezonul de reproducere începe la sfârșitul iernii. În timpul sezonului, femela aduce descendenți de 2-3 ori, 7-10 bebeluși. Puii încep viața independentă în 4-5 săptămâni.

mongol

Stoc epuizat.

Hamster mongol - aparține genului hamsters Eversmann. Distribuit în Mongolia și China. În dimensiune, puțin mai mare decât un șoarece, lungimea corpului este de 9-15 cm, iar coada este de 1,5-2 cm. Culoarea spatelui este gri deschis, cu o roșcată deschisă, care contrastează cu burta albă ca zăpada..

Activ pe timp de noapte. Hibernează pentru iarnă. Stochează până la un kilogram de diverse consumabile. Baza alimentelor este cerealele și semințele de iarbă, dar nu disprețuiește insectele mici. Se reproduce în anotimpuri calde, 2-3 litri de 5-15 pui pe sezon.

Utilizat ca animal experimental, aduce daune tangibile agriculturii din regiunile habitatului său. Nu este recomandat de profesioniști pentru întreținerea locuinței.

mongol
mongol

siberian

Este foarte greu de cumpărat.

Hamster pitic siberian sau rus - trăiește în natură în stepele din Kazahstan și Republica Tyva. Potrivit pentru păstrarea acasă. Interesant de observat.

Animalul are o dimensiune modestă care nu depășește 9-10cm. Greutatea variază: în natură -15-20 grame, acasă până la 40-50 grame. Conduce un stil de viață amurg. Nu tolerează apropierea de alte persoane.

Speranța de viață: în natură până la 2 ani, în captivitate până la 3 ani. Pielea este netedă, albastru-cenușie, cu o dungă neagră de-a lungul coloanei vertebrale; până la iarnă devine aproape albă.

Animalul este dificil de dobândit, cel mai adesea hamsterii dzungari sunt vânduți sub masca siberianului.

siberian
siberian

Hamsterul pitic al lui Taylor

Preț de la 500 de ruble.

Hamsterul pitic al lui Taylor este un rozător în miniatură, greutatea sa nu depășește 8-10 grame, iar lungimea maximă a corpului este de 7-8 cm. În sălbăticie, trăiește în America Centrală și de Sud.

Animalul are un strat de nisip moale, pufos, de lungime medie, abdomen alb. De la cap până la coadă mică, dungă gri longitudinală limpede.

Se ține în captivitate în perechi sau grupuri mici. Specii foarte prolifice - până la 10 litri pe an, de la 2 la 5 în fiecare. Sarcina durează aproximativ 20 de zile. Masculul protejează femela și descendenții, ajută la creșterea și hrănirea hamsterilor tineri.

Nu este cel mai popular tip de menaj la domiciliu. Trebuie căutat de la crescători.

Hamsterul pitic al lui Taylor
Hamsterul pitic al lui Taylor

Hamsterul pitic al lui Campbell

Preț de cumpărare de la 150 la 250 de ruble.

Hamsterul pitic al lui Campbell trăiește în natură în stepele din Kazahstan, Mongolia, China. Din punct de vedere vizual, este foarte asemănător cu hamsterul dzungarian, dar cu dimensiuni ușor inferioare. Culorile roșu și crem ale unei haine netede predomină, întotdeauna există o dungă longitudinală întunecată pe spate.

Greutate corporală până la 50 de grame, lungime 7-10 cm. Potrivit pentru menținerea la domiciliu (supraveghere). Slab îmblânzit, mușcă adesea degetele proprietarului.

Hamsterii trăiesc în colonii mici. În captivitate se reproduc pe tot parcursul anului (3-4 litri până la 7-8 pui în fiecare). Este menționată întreținerea comună fără conflicte a persoanelor de sex diferit, dar acest lucru amenință suprapopularea. Speranța de viață acasă de la 1,5 la 2,5 ani.

Adesea vândut sub masca lui Dzungarian.
Hamsterul pitic al lui Campbell
Hamster pigmeu Campbell

Hamsterii au devenit animale de companie populare, dar amintiți-vă că nu orice rasă de rozătoare este potrivită pentru întreținerea casei și pentru domesticire. Înainte de a cumpăra un hamster, trebuie să aflați informații despre el și să stabiliți dacă îi veți urmări viața sau îl veți ridica.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 12 Dintre cele mai bune rase de hamsteri domestici și sălbatici