Întregul adevăr despre hamsterii dzungari

DzungarikMulți oameni păstrează rozătoare domestice - hamsterii, șobolanii, cobaiii, chinchilele exotice atrag prin haina lor de blană pufoasă și întreținerea fără pretenții. Unul dintre acești favoriți este hamsterul dzungarian..

Dar înainte de a începe acest animal, trebuie să studiați cum să păstrați dzungariks, câți ani trăiesc, ce mănâncă.

Cine sunt Dzhungariki

Hamsterul dzungar, sau siberian, este un rozător mic care a devenit un animal de companie popular în multe familii. Animalul mic, nepretențios și agil nu provoacă mari probleme.

Știați? Dzungariki este unul dintre puținele animale care își folosesc picioarele din față atunci când mănâncă.

Cum arată și la ce dimensiune cresc

Dzungarik este unul dintre cei mai mici hamsteri: un adult depășește rareori pragul de creștere de 10 cm și o greutate de 65 g. Botul lor este ascuțit, corpul și picioarele sunt acoperite cu păr gros, nu există coadă. Blana este de culoare deschisă, de obicei alb-cenușie, mai rar maro, cu o dungă neagră pe spate. În timpul iernii, hamsterii mută și devin mai ușori, aproape albi..

Dzungarik

Câți dinți are un hamster dzungarian?

Dzhungarik, ca toți hamsterii, are 16 dinți: 4 incisivi și 12 molari. Incisivii hamsterului tău sunt în continuă creștere, așa că el trebuie să-i macine în mod regulat. Pentru a face acest lucru, cușca trebuie să aibă crenguțe, pietre de cretă și alte lucruri solide adecvate..

afla toate cele mai importante despre reproducere și reproducerea hamsterilor dzungari acasă.

Sistem vizual

Hamsterii dzungari sunt animale nocturne și vizuine, prin urmare acuitatea vizuală și raza lor sunt scăzute. Hamsterii văd în mod clar obiecte la o distanță de 0,5-1 m și tot ceea ce este în continuare li se pare ca pete neclare, ca la oamenii miopi.

Acești hamsteri nu disting culorile: în lumina soarelui, mediul le apare alb-negru, dar noaptea devine posibil să vezi totul în galben și verde.

Dzhungariki nu-i place lumina zilei - le doare ochii și interferează cu privirea. Dar noaptea, acuitatea lor vizuală devine mai mare. În întuneric, în loc să vadă, restul simțurilor ajută la obținerea hranei și la viață:

  • auz: dzungariki aude în intervalele normale și ultrasonice, distinge sunetele la o distanță mare;
  • vibrissae: acționează la fel ca la pisici;
  • simtul mirosului: hamsterii pot distinge diferitele mirosuri pe distanțe mari și se pot orienta prin miros.
Dzungarik

Natura animalelor de companie

Hamsterii dzungari sunt foarte activi, mai ales noaptea: în acest moment se târăsc din vizuini și cuiburi și încep să se descurce în cușcă - să mănânce, să se joace, să alerge într-o roată.

Important! Dzungariks sunt mai bine păstrați într-un acvariu și nu într-o cușcă cu tije metalice, deoarece noaptea încep să-și scrâșnească dinți pe tije și să scoată sunete destul de neplăcute.

Hamsterii sunt prietenoși, se obișnuiesc cu ușurință cu mâinile lor, nu se tem de oameni. Dar la fel de repede se descurcă dacă nu există un contact constant cu o persoană. Prin urmare, este mai bine să aveți grijă de ei și să nu le dați în mâinile copiilor.

Aceste animale adoră să adune tot felul de fleacuri: economisirea naturală afectează - tot ceea ce pot să le iau, le iau.

Nu se recomandă păstrarea mai multor hamsteri dzungari într-o cușcă, deoarece sunt fermieri individuali și nu le place să-și împartă teritoriul. Chiar și animalele tinere maturate trebuie îndepărtate în timp util de la femelă, altfel conflictele și luptele cu posibile răni nu pot fi evitate.Dzungarik

Miroase hamsterii dzungari

Mulți sunt speriați de mirosul pe care îl degajă hamsterii mari. În acest sens, Dzungarik se compară favorabil cu rudele. Mirosul apare doar într-o cușcă murdară și, dacă animalul este curățat și îngrijit în mod regulat, atunci mirosul nu va fi niciodată.

Prezența unui miros depinde și de tipul de umplutură pentru celulă: dacă se folosește hârtie ca miros, atunci mirosul poate fi mirosit destul de repede. Și atunci când utilizați rumeguș, așchii sau umplutură sintetică, mirosul apare după destul de mult timp.

Cel mai bine este să vă antrenați hamsterul pentru a se elibera într-un singur loc, apoi curățarea toaletei și scăparea mirosului nu va fi dificilă.

Important! Hamsterul trebuie curățat cu nisip sau alt material uscat, dar niciodată cu apă. Apa este rea pentru hamsteri.

Rozătoarele în sine nu ar trebui să miroasă. Sunt destul de curate și își ordonează în permanență aspectul. Dar dacă hamsterul în sine începe să emită un miros neplăcut, înseamnă că fie s-a murdărit prea mult, fie s-a îmbolnăvit, fie cineva l-a speriat.Hamster

Unde trăiesc în natură

Habitatul Dzungariks în sălbăticie este Siberia, poalele Caucazului, regiunile de stepă și deșert din Kazahstan (lanțul muntos Dzhungarsky Alatau).

Acești hamsteri trăiesc în vizuini cu o adâncime mai mare de 1 m, fabrică și cămări pentru aprovizionare. Dzhungariki se hrănește cu cereale și semințe de plante, părți verzi ale plantelor. Aceasta este baza dietei animalelor, dar uneori acestea nu disprețuiesc insectele și larvele lor. Fructele și apa nu se consumă aproape niciodată.

Vârsta medie a hamsterilor în sălbăticie este de 1,5-2 ani. În captivitate, trăiesc calm până la 4 ani.

afla, câte dzungariki trăiesc, cat costa, cum să-i înveți să dea mâna, ce sa hranesti, ce se îmbolnăvesc și cum să le trateze.

Câți dorm și pot hiberna

Un animal normal sănătos va dormi toată ziua și puțin mai mult noaptea. Nu este absolut înfricoșător dacă hamsterul este treaz doar noaptea timp de 8-10 ore, iar restul timpului doarme. Acesta este modul lor de viață în sălbăticie, așa că trăiesc acasă..

În hibernare, în sensul său obișnuit, Dzungariki nu cad în hibernare. Sunt activi în orice moment al anului. Dar hamsterii au o stare de amorțeală, care echivalează cu hibernarea. Într-o amețeală, un hamster dzungarian este aproape indistinct de un mort: toate procesele din corp sunt încetinite, el nu se mișcă, nu mănâncă și nu bea.Hamsterul doarmeEste posibil să înțelegem că animalul este încă viu doar prin respirația sa abia perceptibilă. O astfel de estompare este de obicei cauzată de condiții nefavorabile: o perioadă lungă de temperatură scăzută a aerului, puțină mâncare, ore scurte de lumină și lumină slabă..

Amorțeala durează mai puțin decât hibernarea, iar animalul iese din ea atunci când condițiile din jurul său se schimbă. De exemplu, este suficient să țineți dzungarika în mână pentru ca animalul să se încălzească și să iasă din toropeală. Și pentru ca acest lucru să nu se mai repete, trebuie să monitorizați temperatura din camera în care locuiește hamsterul și calitatea hranei animalului de companie..

Știați?Hamsterii dzungari au un instinct natural de îngropare și îngropare. Prin urmare, trebuie să existe un strat gros de umplutură în cușcă, astfel încât animalul să poată face din sine o aparență de nurcă..

Dzungarik și hamsterul sirian: care este diferența

Printre iubitorii de rozătoare, hamsterii dzungari și sirieni concurează constant între ei și sunt la fel de populari. Prin urmare, pentru a lua o decizie cu privire la cine să înceapă, trebuie să comparați aceste două animale.Hamster sirian și dzungarik

  1. Aspect. Prima și evidentă diferență: Dzungariki are jumătate din mărimea sirienilor, au o culoare gri-albă cu o dungă neagră pe creastă. Hamsterul sirian poartă o haină de blană de culoare galbenă - galbenă, nisipoasă, piersică. Sirianul crește până la 20-25 cm și are o greutate de 200 g, iar dzungarik nu depășește 10 cm și 100 g. De asemenea, diferă în ceea ce privește tipul de lână: dzungariks sunt toți cu părul scurt, în timp ce sirienii vin atât cu părul scurt, cât și cu cel lung.
  2. Habitat. Hamsterii dzungari sunt alpiniști și acrobați, așa că trebuie să instaleze diferite scări, tuneluri și alte atracții în cușcă. Pentru sirian este suficientă o roată obișnuită. Este mai bine să țineți hamsterul dzungarian într-o cușcă cu plasă mică sau într-un acvariu, deoarece aceste animale sunt stăpâni de lăstari și vor scăpa cu orice ocazie. Hamsterul sirian trebuie ținut într-o cușcă mare și spațioasă..
  3. Socializare. Ambele tipuri de hamsteri intră în contact bun cu oamenii, dar sirianul este mai domestic și mai ușor de îmblânzit, nu aleargă la fel de repede ca dzungarik. În ceea ce privește rudele, ambele tipuri de hamsteri preferă singurătatea și nu este nevoie să le țineți în perechi.
  4. Miros. Intensitatea mirosului depinde de mărimea secrețiilor animalului. Sirianul este mai mare, prin urmare, mirosul de la el este mai puternic, trebuie să curățați cușca după el în fiecare zi. Dzungarik este mai mic, iar după el îl puteți curăța o dată pe săptămână.
  5. Durata de viata. Toate celelalte lucruri fiind egale, hamsterii sirieni trăiesc cu încă 1-2 ani.

afla, de ce celulă are nevoie dzungarianul, și ce hamster sirian- cum să distingem după genul dzungariks, dar cum sirienii.
Care hamster este mai bun: sirian sau dzungarianHamsterii dzungari sunt animale mici și fără pretenții, aceasta este cea mai potrivită opțiune pentru a vă învăța copilul să aibă grijă de un animal de companie. Un animal acrobat agil îi va încânta pe stăpâni prin capriciile sale amuzante și aspectul drăguț.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Întregul adevăr despre hamsterii dzungari