Drontal pentru pisici: instrucțiuni de utilizare

Drontal este un remediu eficient și accesibil pentru paraziți. Poate fi administrat pisicilor de la vârsta de trei săptămâni. Cum să o faceți corect, instrucțiunile „Drontal” vă vor ajuta să înțelegeți.

Eliberați forma și compoziția

dodo pentru pisici

Excipienți drontali: stearat de magneziu, polidonă, celuloză microcristalină, cuarț coloidal, amidon de porumb

Drontal este un produs al gigantului farmaceutic german Bauer HealthCare AG. Medicamentele destinate pieței rusești sunt ambalate în cutii de carton, toate informațiile despre care sunt prezentate în limba rusă. Fiecare conține instrucțiuni detaliate de utilizare și un blister cu două sau opt tablete.

Produsul este disponibil în tablete eliptice. Există o linie de despărțire în centrul fiecăruia. Acest lucru se face pentru dozarea cea mai precisă a medicamentului..

Drontal conține două ingrediente active: pirantel și praziquantel.

Prescrierea medicamentului

pisica minciuna

Acțiunea medicamentului se bazează pe deteriorarea mușchilor, a sistemului nervos și a funcției microcirculare a paraziților, în urma căreia se dezvoltă paralizia lor și moartea ulterioară

Drontal este un agent antihelmintic. Este prescris pentru combaterea paraziților, precum și pentru prevenirea infecției cu aceștia. Medicamentul este capabil să îndepărteze din corpul unei pisici toți viermii care parazitează animalele din emisfera nordică.

Printre ei:

 • cestode sau viermi plati;
 • trematode sau viermi fluke;
 • nematode sau viermi rotunzi.

Pentru profilaxie, se recomandă administrarea remediului de 1 dată în 3 luni.. Vor fi necesare măsuri urgente dacă paraziții au atacat deja animalul.

Puteți recunoaște o infecție a animalelor de companie cu viermi prin următoarele semne:

 • apetitul este deranjat;
 • apar letargie și somnolență;
 • pisica pierde în mod semnificativ în greutate, în timp ce burta nu scade sau chiar devine mai mare;
 • scaunul este deranjat, pot apărea vărsături frecvente;
 • imunitatea scade;
 • răni apar pe corpul animalului, în principal în jurul anusului.

Odată ajuns în corpul animalului, „Drontal” începe să funcționeze în aproximativ 2-4 ore. Ingredientele active ale medicamentului paralizează mai întâi viermii și apoi ucid.

Contraindicații

Kitty

Este mai bine să dați pisoi Drontal amestecați în lapte

Drontal are o serie de contraindicații. Nu-l da:

 • pisoi sub trei săptămâni;
 • animale cu sistem imunitar slăbit, bolnavi și care au suferit recent o boală gravă;
 • în ajunul împerecherii;
 • cu mai puțin de 10 zile înainte sau imediat după vaccinarea intenționată;
 • în primele două treimi ale sarcinii.

Cum se aplică

pisică la veterinar

„Drontal” este potrivit pentru utilizare dacă un animal de companie trebuie să scape de helminți în orice stadiu al infecției sau pentru a preveni apariția acestora

Dozajul necesar este calculat prin formula: comprimat pe 4 kg de greutate animală. Este important să se ia în considerare faptul că pisicilor din etapele finale ale sarcinii ar trebui să li se administreze medicamente pe baza greutății înainte de sarcină.

Este mai bine să efectuați deparazitarea corpului felin în prima jumătate a zilei. Medicamentul se administrează la mese. Poate fi zdrobit în pulbere și adăugat la o delicioasă sau puteți forța o pisică să înghită o pastilă așezând-o pe baza limbii și împiedicând scuipa pentru câteva secunde.

Viermii vor părăsi corpul câteva zile. În tot acest timp, este important să spălați bine tava folosind spumă de săpun sau alți agenți de distrugere a germenilor..

Se recomandă utilizarea unui agent anti-purici împreună cu Drontal. Suptul de sânge devine adesea purtător de ouă de viermi. Fără tratament complet, riscul reinfectării cu paraziți interni rămâne ridicat.

Toate animalele din casă, inclusiv cele care nu ies afară, ar trebui procesate simultan. Este bine dacă oamenii iau și remediu împotriva paraziților.

Reacții adverse posibile

pisică

După trei luni, este recomandabil să luați din nou Drontal

Drontal este considerat sigur. Cu toate acestea, uneori poate provoca reacții adverse, cum ar fi:

 • vărsături;
 • tulburări de scaun;
 • salivație abundentă;
 • slăbiciune.

Pisoii sunt mai susceptibili la ei decât animalele adulte. Prin urmare, după administrarea medicamentului, trebuie să le monitorizați cu atenție..

În majoritatea covârșitoare a cazurilor, efectele secundare dispar complet în decurs de o zi, dacă acest lucru nu s-a întâmplat și animalul suferă în mod clar, ar trebui să solicitați ajutorul unui medic veterinar.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Drontal pentru pisici: instrucțiuni de utilizare