Opriți cistita: cum să dați unei pisici

Opriți cistitaPisică există cu siguranță bucurie în casă: este jucăușă, misterioasă și grațioasă, este interesant să o privești. Dar jocul și hrănirea nu sunt toate responsabilitățile unui bun proprietar: animalele, ca și noi, uneori se îmbolnăvesc. Astăzi vom discuta despre un medicament pentru pisici Opriți cistita

, de ce și cum să îl utilizați.

Descriere, compoziție și formă de eliberare

Stop Cistita este un medicament curativ și profilactic împotriva boli ale sistemului genito-urinar. Se eliberează sub formă de tablete sau suspensie..

Comprimatele acoperite rotund verzui sunt ambalate în blistere sau borcane de polimer, apoi în cutii de carton. Comprimate dozate la 120 mg.„Opriți cistita”: cum să dați unei pisiciSuspensia de culoare închisă este disponibilă în sticle cu capac, cutia conține și un dozator pentru determinarea exactă a numărului de picături de Stop-Cistită pentru pisici de diferite dimensiuni.

Ambele tipuri de medicamente conțin nitroxolină, clorhidrat de drotraverină, precum și extracte din astfel de plante:

 • iarba highlander,
 • frunze de urzică,
 • coada calului,
 • frunze de afine, rădăcină de lemn dulce,
 • frunze de mesteacăn,
 • fruct de ienupăr.

Plantele de mai sus conțin flavonoide, taninuri, minerale, vitamine și alte substanțe utile necesare pentru sănătatea animalului..

Știați? În 1963, pisica a făcut primul său zbor în spațiu. Electrozi speciali au fost implantați în creierul lui Felicette (acesta era numele astronautului cu blană), care a trimis semnale ale impulsurilor nervoase ale animalului la sol în timpul zborului. Felicette și-a îndeplinit misiunea și s-a întors acasă în siguranță.

Proprietăți medicinale

Datorită compoziției sale bogate, medicamentul are o gamă largă de acțiuni:

 • antiinflamator,
 • antimicrobian,
 • antiseptic,
 • diuretic,
 • antispasmodic,
 • vasodilatator.

Când aveți grijă de pisica dvs., vă va fi de ajutor să știți despre lucruri precum: împerechere pisici, haine pentru pisici, alegerea purtătorului pentru pisici, tăierea ghearelor, castrarea pisicilor, citește și cum se hrănesc pisoii, cum să antrenezi rapid o pisică la litiera de gunoi, cât durează sarcina la pisici și cum se determină sexul unui pisoi.

Indicații de utilizare

Medicamentul este destinat tratamentului vezicii urinare, bolilor renale, inflamației uretrei - pentru prevenirea acestor boli și în perioada de recuperare după intervenția chirurgicală - pentru prevenirea bolilor în diferite proceduri de diagnostic.„Opriți cistita”: cum să dați unei pisici

Știați? În Cipru, arheologii au găsit rămășițele unei pisici într-un mormânt uman; vârsta înmormântării a fost determinată de oamenii de știință la 7500 î.Hr. e. Aceste informații resping faptul că egiptenii au fost primii care au domesticit pisicile, deoarece mențiunea animalelor domestice cu blană în cultura egipteană datează din perioada 2000 î.Hr. eh.

Mod de administrare și dozare

Să ne dăm seama cum să dai medicamente unei pisici. Stop-cistita se administrează fie cu alimente, fie sub limbă de două ori pe zi în timpul tratamentului, o dată pentru profilaxie timp de cinci până la șapte zile.

Pastile

 • Pentru persoanele care cântăresc până la 5 kg, norma unică este o tabletă;
 • Cântărind mai mult de 5 kg - un comprimat și jumătate.

Citiți instrucțiunile pentru alte produse feline, cum ar fi: „Execan”, „Ivermek”, „Tilosină”, „Kaniquantel”, „Gamavit”, „Milbemax”, Drontal, "Sinulox" și „Coterwin”.

Suspensie

Suspensia trebuie agitată bine înainte de utilizare până se dizolvă sedimentul. Dozaj (zilnic):

 • greutate de până la 5 kg - 4,0 ml;
 • mai mult de 5 kg - 6,0 ml.
Suspensie

Important! Durata cursului tratamentului, pe baza datelor de diagnostic și a stării curente de sănătate a pacientului, este determinată de medicul veterinar.

Masuri de securitate

O persoană predispusă la alergii ar trebui să măsoare medicamentul cu un animal de companie cu precauție, dacă acesta ajunge pe piele sau pe mucoase, clătiți cu apă curată. Dacă apare o reacție puternică, trebuie să consultați un medic, având la dispoziție un medicament..

Contraindicații și efecte secundare

Remediul este contraindicat la animalele cu afecțiuni cardiace și hepatice. Pisicile care alăptează și femelele purtătoare primesc remediu numai după consultarea unui medic.Contraindicații și efecte secundare

Important! Când tratați un animal de companie, încercați să nu ratați un alt medicament - va trebui să începeți din nou.

Nu au existat consecințe negative la administrarea Stop-cistitei în doza recomandată în conformitate cu instrucțiunile de utilizare pentru pisici, există rare excepții - o alergie la unele componente. În caz de intoleranță, tratamentul cu acest medicament trebuie întrerupt.

Termenul și condițiile de depozitare

Medicamentul este păstrat într-un loc uscat, neluminat, departe de alimente și furaje, la o temperatură medie. Tabletele într-un recipient închis pot fi păstrate până la trei ani, suspendate - doi ani.

Vă sfătuim să aflați despre aceste alimente uscate pentru pisici: "Purina", „Kitekat”, „Dealuri” și "Royal Canin".

În concluzie, un ajutor pentru proprietarii animalelor pufoase: dacă animalul refuză mâncarea, aleargă adesea spre tavă și în același timp măiește plângător, încearcă să se ascundă de dvs. și nu există nicio întrebare despre jocuri familiare, trebuie să vă contactați medicul veterinar. Cu cât observați mai repede aceste simptome, cu atât mai repede vă veți ajuta animalul..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Opriți cistita: cum să dați unei pisici