4 Boli renale periculoase la pisici, simptome și tratament

Boală de rinichi

Vă voi spune despre bolile renale la pisici și pisici, simptomele și tratamentul acestora. Voi lua în considerare de ce rinichii sunt un punct slab la aceste animale, precum și factorii care afectează patologia acestor organe.

De ce rinichii sunt un punct slab la o pisică sau pisică

Strămoșii sălbatici ai pisicilor aveau o senzație plictisitoare de sete. Au primit lichid în timp ce își mâncau prada și rareori au vizitat locul de udare, deoarece era departe să ajungă la el..

O caracteristică similară a fost reprezentanții domestici - ei încă suferă de o senzație de sete plictisitoare, în ciuda prezenței constante a apei în bolurile lor.

Rinichii sunt un organ al sistemului excretor, format din nefroni - fascicule care filtrează sângele și produc urină. Sarcina lor este de a regla tensiunea arterială, compoziția electroliților din sânge și de a menține un echilibru acid-bazic optim. Dar pentru munca productivă, aveți nevoie de o cantitate mare de lichid, care este întotdeauna deficitar în corpul unui animal de companie..

Problemele renale apar din cauza deficitului de lichide
Problemele la rinichi apar din cauza lipsei de lichid în corpul animalului
Nefronii nu sunt regenerați. Moartea a mai mult de 30% din nefroni provoacă insuficiență renală cronică.

Pe măsură ce îmbătrânim, deficiența de lichide face ravagii la nivelul rinichilor, distrugând nefronii și cauzând alterarea tensiunii arteriale și a compoziției electroliților. Starea animalului se agravează, subminând activitatea restului organelor interne.

Insuficiența renală cronică apare la fiecare a doua pisică de peste 7 ani.

Factori care afectează sănătatea rinichilor

  • Alimentație necorespunzătoare, cu o predominanță a alimentelor vegetale, sau invers, absența completă a carbohidraților în dietă
  • Mâncare uscată
  • Stres
  • Otrăvire
  • Vârsta peste 7 ani
  • Rasă. Cele mai sensibile pisici siameze, maine coons, Albastru rusesc, persană, pisici abisiniene
Animalele genealogice sunt susceptibile la boli de rinichi
Animalele genealogice, inclusiv persanii, sunt susceptibile la boli de rinichi

Tipuri și simptome ale bolilor renale

Boli inflamatorii

Hidronefrita, pielonefrita, glomerunefrita - toate acestea sunt diferite inflamații ale rinichilor. Se manifestă prin durere în zona rinichilor și o creștere a temperaturii de până la 40 de grade. Pisicile își pierd pofta de mâncare, diureza este tulburată. Pisicile devin letargice și letargice, intoxicația crescândă cauzată de funcția renală afectată afectează negativ sistemul nervos. Animalele dorm mult.

Inflamația este cauzată de diferite boli infecțioase ale sângelui. Microorganismele se instalează în rinichi, încep să se înmulțească și provoacă inflamații.

Fără tratament în timp util, inflamația se revarsă într-o formă cronică și poate provoca insuficiență renală cronică. Rinichii pot chiar eșua.
boli renale inflamatorii
Pisicile devin letargice și letargice atunci când sunt inflamate.

Polichistic

Boala ereditară care apare în britanic și pisicile persane. Zonele goale umplute cu lichid se formează în rinichi. Odată cu dezvoltarea acestui proces, funcționalitatea organelor scade și boala se face simțită doar atunci când practic nu mai există nimic din rinichi..

Se manifestă prin durere în zona rinichilor, o creștere a organelor la palpare, o creștere a peretelui abdominal. Animalul devine apatic, își pierde interesul pentru alimente. Diureza este rară.

Simptomele apar numai târziu în boală.

Amiloidoza

Cauzat de o încălcare a metabolismului proteinelor. Din această cauză, se dezvoltă diabet insipid, anorexie și vărsături frecvente. Se observă galbenitatea pielii și a mucoaselor. Ulterior, apare insuficiența renală cronică.

Galbenitatea membranelor mucoase se observă la pisicile cu amiloidoză
Galbenitatea membranelor mucoase se observă la pisicile cu amiloidoză

Insuficiență renală cronică

Este cauzată de mai multe motive, se referă la boli polietiologice care nu răspund la tratament. Se manifestă prin umflături, anorexie, slăbiciune, dezvoltarea urolitiazei.

Diagnostic clinic

Este posibil să se identifice patologiile renale utilizând un test de sânge biochimic. Principalul indicator este creșterea nivelului de creatinină.

În plus, ultrasunetele, RMN și CT, precum și radiografia rinichilor, permit identificarea bolii.

Tratament

Inflamaţie

Pentru tratamentul inflamației renale, sunt prescrise medicamente antibacteriene, perfuzie intravenoasă și dietoterapie. Sângele și urina sunt examinate în mod regulat pentru a examina starea rinichilor și posibilele ajustări ale tratamentului.

Antibioticele sunt adesea prescrise pentru inflamația rinichilor
Antibioticele sunt adesea prescrise pentru inflamația rinichilor

Polichistic

Boala polichistică nu răspunde la tratament. Din terapia de susținere se folosesc medicamente care controlează tensiunea arterială. În plus, se utilizează intervenția chirurgicală - chisturile sunt îndepărtate dacă numărul lor total nu depășește 20% din volumul rinichilor.

Amiloidoza

Boala nu este vindecată. În etapele inițiale, este prescrisă o dietă cu conținut scăzut de proteine..

Insuficiență renală cronică

Boala nu este vindecată. Puteți ajuta un animal doar cu dietoterapie.

Majoritatea bolilor renale sunt netratate, rezultând o moarte lungă și dureroasă a animalului, care nu poate fi întotdeauna salvată. Pentru a evita consecințele neplăcute, animalul ar trebui să fie prezentat medicului veterinar anual și să efectueze o examinare cuprinzătoare a corpului animalului de companie.
Multe boli ale rinichilor sunt netratate
Multe boli ale rinichilor sunt netratate și susținute doar de dietoterapie

Prevenirea bolilor renale

  • Hrănire completă în funcție de vârsta și grupul său sexual
  • Disponibilitatea apei curate. Pentru a face animalul să vrea să bea, băutorul poate fi plasat într-o altă cameră. Pisicile sunt animale care merg la apă. Mâncarea care este lângă băutură întrerupe mirosul apei, motiv pentru care animalul nu este interesat de ea.
  • Protejați Murka de stres și hipotermie.

Boala renală este un flagel grav pentru aceste animale, deci este important să diagnosticați aceste patologii la timp. Dacă începeți tratamentul la timp, puteți prelungi viața animalului de companie timp de câțiva ani. La urma urmei, rinichii sunt cea mai dureroasă problemă pentru o pisică și proprietarul acesteia..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 4 Boli renale periculoase la pisici, simptome și tratament