5 Picături populare și rețete populare pentru acarienii urechii pentru pisici

5 picături populare și rețete populare pentru acarienii urechii pentru pisici

În acest articol, voi vorbi despre felul în care pisicile se infectează cu un acarian al urechii, cum arată și cum să detecteze parazitul în timp. Voi lua în considerare medicamentele populare pentru tratament, inclusiv picături, și voi face o scurtă descriere a acestora. Vă voi spune despre metodele tradiționale de tratare a pisicilor de la acarienii urechii.

Tratamentul acarienilor

Cu droguri și picături

Pentru tratamentul otodectozei (acarienilor urechii), medicamentele sunt utilizate sub formă de soluții, suspensii sau picături.

Remediile populare includ:

 • Surolan (substanțe de acțiune: acetat de prednisolon, azotat de miconazol, sulfat de polimixină B). O suspensie care se aplică pe partea interioară a fiecărei urechi de două ori pe zi, 5 picături timp de două săptămâni. Medicamentul distruge căpușele, ameliorează inflamația și mâncărimea.
 • Amitrazină (insulele care acționează: dimetil sulfoxid, amitraz). Un lichid uleios gălbui care se aplică pe pielea urechii interne curățată cu un tampon de bumbac. Prelucrarea se efectuează o dată pe zi la fiecare trei zile, durata tratamentului este de 3-6 proceduri. Amitrazina ameliorează inflamația, distruge paraziții, dar după tratament este posibilă senzația de arsură.
 • Leopard picături pentru urechi (care acționează în insule: diazinon sau dimpilat). Picături uleioase cu o nuanță verzuie. Medicamentul este aplicat pe un tampon de bumbac, care îndepărtează ușor placa acumulată în ureche. După procedură, 3 picături de bare sunt picurate o dată în fiecare auriculă. Re-tratamentele se efectuează la fiecare 7 zile și se opresc atunci când simptomele dispar. Leopardul ameliorează inflamația și mâncărimea, distruge căpușele.
 • Amidel (insule care acționează: metiluracil, lidocaină, amitraz). Medicamentul este disponibil sub formă de gel cu o nuanță galbenă. Înainte de aplicare, partea interioară a urechii este curățată de plăci și cruste, iar apoi se aplică 0,5 ml de medicament pe ea. Tratamentul se efectuează de 1 sau 2 ori la intervale de o săptămână. Dacă nu există nicio îmbunătățire, tratamentul se repetă. Medicamentul distruge căpușele, amorțește urechea, ameliorează mâncărimea și inflamația.
 • Otoferonol premium (substanțe active: permetrină, dexametazonă, dimexid). Soluția se aplică pe suprafața interioară a urechilor, care sunt mai întâi curățate de placă și cruste. Doza pentru pisici este de 3 picături pentru fiecare ureche. O săptămână mai târziu, se efectuează re-tratament. Dacă nu există nicio îmbunătățire, tratamentul se efectuează din nou. Otoferonol premium are un efect distructiv asupra căpușei, ameliorează inflamația și mâncărimea, stimulează vindecarea rănilor.
Remediu leopard - picături pentru urechi pentru pisici, active împotriva acarienilor sarcoptoizi, care sunt agenți cauzali ai otodectozei pisicilor
Remediul barelor - picături pentru urechi pentru pisici, active împotriva acarienilor sarcoptoizi

Remediile populare

Dacă nu este posibil să achiziționați medicamente veterinare, puteți scăpa de parazit de la pisică folosind remedii populare. Este posibil să se vindece doar într-un stadiu incipient al unei boli feline. Dacă au apărut deja cruste și cruste, suprafața interioară a urechii este puternic inflamată, tratamentul cu remedii populare nu va da efect, otodectoza va progresa și se va termina prin complicații severe..

Tratamentul la domiciliu presupune utilizarea unor medicamente specializate, urmând instrucțiunile sau prescripțiile medicului
Tratamentul la domiciliu presupune utilizarea unor medicamente specializate, urmând instrucțiunile sau prescripțiile medicului

Cel mai faimos remediu este ceaiul verde. Se prepară câteva linguri de ceai de frunze mari într-o cană cu apă clocotită, se răcește și se pun 3 picături zilnic în urechea fiecărei pisici. Durata unui astfel de tratament este de 30-45 de zile..

Pentru a curăța urechile pisicii, puteți folosi uleiuri: migdale, lavandă, arbore de ceai, mentă. Hidratează și calmează pielea deteriorată.

Un alt remediu popular pentru acarieni este unguentul de usturoi. Usturoiul tocat (o jumătate de cățel) și câteva linguri de ulei vegetal se amestecă într-o farfurie. Amestecul este lubrifiat cu suprafața interioară a urechii o dată pe zi pentru a îndepărta parazitul.

Cum o pisică devine un acarian al urechii

Boala cauzată de acarienii urechii sau Otodectes cynotis se numește otodectoză. Acești mici paraziți infectează suprafața interioară a urechii animalului și se hrănesc cu sânge, epiteliu, limfă.

5 picături populare și rețete populare pentru acarienii urechii pentru pisici
Un însoțitor constant al acarianului urechii este un miros persistent, care amintește de mazărea acră

Infecția poate apărea în trei cazuri:

 • cu contact strâns al unei pisici sănătoase cu un animal de companie infectat (o altă pisică, câine, iepure etc.);
 • prin obiecte cu care animalele bolnave au intrat în contact (piepteni obișnuiți, așternuturi etc.);
 • atunci când păstrați animale de companie sănătoase și acarieni infestați în aceași cameră.

O persoană poate infecta, de asemenea, o pisică sau un pisoi prin transferarea căpușelor pe mâini și haine..

Principalele simptome ale otodectozei

<="avertizare">Primul și cel mai izbitor simptom al prezenței unui acarian otodectic este mâncărimea severă a urechii. Pisica clatină constant din cap, începe să mănânce, ceea ce duce la zgârieturi și răni. Sulful se acumulează în auriculele pisicilor.

Pe măsură ce paraziții se înmulțesc, partea internă a urechii devine mai inflamată și o cantitate mare de placă maro închis se acumulează în interior, care are un miros putrid..

Cu un proces inflamator, pielea din interiorul urechilor este roșie, iritată
Cu un proces inflamator, pielea din urechi este roșie, iritată

Dacă nu este tratat, exsudatul înfundă canalul urechii, ducând la perforarea timpanului și pierderea auzului..

Diagnostic la domiciliu

Acarienii urechii pot fi detectați și tratați singuri acasă.

Pentru a face acest lucru, urmați acești pași:

 1. Pregătiți o suprafață plană, neagră sau foarte întunecată.
 2. Folosiți ușor un tampon de bumbac pentru a colecta placa de la urechea afectată de acarian.
 3. Agitați ușor exsudatul pe suprafața pregătită, înfășurați bățul într-o pungă de plastic.
 4. Luminați o lanternă sau o lampă pe placă și examinați-o cu atenție, de preferință printr-o lupă.
 5. Parazitul este alb, deci trebuie să căutați puncte albe, care după un timp vor începe să se miște. Dacă le găsiți, atunci diagnosticul de otodectoză a fost confirmat..

După diagnostic, puteți începe tratamentul.

Înainte de a vizita medicul veterinar, proprietarul se poate asigura singur că animalul de companie este chinuit de un acarian al urechii
Înainte de a vizita medicul veterinar, proprietarul se poate asigura singur că animalul de companie este chinuit de parazit
<="avertizare">Otodectoza este o boală extrem de neplăcută și extrem de contagioasă.

Formele neglijate sunt dificil de tratat, prin urmare, pentru prevenire, urechile pisicii trebuie examinate în mod regulat pentru a detecta la timp semnele prezenței unui parazit și a se lubrifia cu peroxid de hidrogen.

<="b-r b-r - post-articol">">
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 5 Picături populare și rețete populare pentru acarienii urechii pentru pisici