4 Obiceiuri de pisică cu care va trebui să trăiți

Luând o pisică acasă, proprietarul se așteaptă de obicei ca animalul să trăiască după regulile „umane”. Fuzzy nu se grăbește să asculte, ci, dimpotrivă, introduce pe toată lumea în condițiile sale. Iubitorii de pisici cu experiență știu că comportamentul animalelor de companie se bazează în mare parte pe obiceiurile lor naturale, așa că există câteva lucruri cu care să ne împăcăm..

Instincte de vânătoare

Vânătoare de picioare, de o coardă sau de o minge, pisica își arată instinctele naturale de a urmări „prada”. Pentru proprietarii de animale deosebit de vii, brațele și picioarele rupte în mod constant sunt o întâmplare obișnuită..

Iubesc animalele și își „hrănesc” stăpânul cu un șoarece ucis sau cu o insectă mare, aducându-i chiar sub nasul proprietarului. Astfel, micul animal are grijă de persoană, văzând că nu vânează și poate muri de foame.

Nu trebuie să fii supărat pe animalul tău de companie pentru acest comportament, iar instinctele sale de vânătoare pot fi înmuiate puțin jucându-se în permanență cu pisica și oferind hrană în timp util..

Cere mâncare de la masă

Iubesc animalele și cer mâncare de la masă. Există mai multe motive pentru aceasta:

  1. Proprietarul este liderul haitei pentru pisică și, atunci când mănâncă ceva, trebuie să împărtășească cu alți membri ai „mândriei” sale..
  2. Proprietarul poate mânca ceva mai gustos decât ceea ce a pus în vasul pisicii sale..

De asemenea, nu ar trebui să subestimați felina - ei înțeleg repede că, având în același timp un bot plângător și mai ales miaunând, puteți obține întotdeauna ceva gustos.

Unele pisici curajoase sar de multe ori pe masă cu mâncare, sub privirea indignată a proprietarului. Acest comportament nu se explică prin lipsa de conștiință a animalului - doar că în acest moment explorează teritoriul în căutare de hrană. Pentru a „înțărca” o pisică din acest comportament, trebuie să monitorizați întotdeauna curățenia vasului și prezența de alimente proaspete și apă în acesta..

Dormi lângă tine sau deasupra ta

Motivul este din nou în instinctul animalului. Din moment ce pufosul îl ia pe proprietar pentru ruda lui, se simte mai în siguranță fiind lângă el și mai bine pe el. Întins pe o persoană și adormind în această poziție, animalul poate primi căldură suplimentară din corpul viu atunci când condițiile din jur nu sunt confortabile pentru pisică.

Adesea pisicile se întind pe inimă. Acest comportament se datorează memoriei genetice, care leagă bătăile inimii unei persoane de bătăile inimii unei pisici mamă, sub a cărei inimă s-a născut un pisoi mic și unde a băut lapte. Un alt motiv pentru care cu siguranță nu ar trebui să fii supărat pe animalul tău de companie este că, culcându-se pe o persoană, pisica compensează lipsa de dragoste și atenție din partea sa..

Cerșind o ușă închisă

O ușă închisă a camerei sau o ușă a dulapului este „cel mai scandalos” lucru pe care îl poate face o persoană. Deoarece pisica este întotdeauna în controlul teritoriului său, un obstacol sub forma unei uși o poate alerta. Este posibil să existe ceva delicatețe în spatele ei, sau poate există chiar și un inamic? Și dacă în spatele ușii se aude un foșnet misterios neclar, atunci toată atenția pufosului va fi îndreptată către partiția misterioasă. Din această cauză, învelișul sau acoperirea ușilor pe care pisica încearcă să le deschidă cu dinți și gheare suferă foarte des..

Dar merită să te enervezi cu animalul tău de companie? La urma urmei, animalele domestice aduc atâtea emoții pozitive încât starea de spirit se ridică pentru întreaga zi! Cu „răutățile” lor drăguțe, pur și simplu nu ne lasă să ne plictisim.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 4 Obiceiuri de pisică cu care va trebui să trăiți