10 Fapte surprinzătoare despre pisici care vă vor ajuta să vă cunoașteți mai bine animalul

Crezi că știi totul despre pisici? Oricât ar fi! Vă dezvăluim secretele despre cel mai popular animal de companie și sperăm că acesta vă va ajuta să îl înțelegeți mai bine ... și să iubiți mai mult.

Nu pot coborî din copac cu susul în jos

Acest lucru se datorează structurii unghiilor lor. Acestea sunt situate astfel încât animalul să se poată lipi de ele doar în direcția înainte. Pentru ca animalul să nu se teamă să coboare din copac, trebuie să îi arăți pisoiului cum să coboare cu coada, ținându-l cu mâna.

Poate sări în sus și să alerge repede

Aceste creaturi flexibile știu să alerge repede și să sară sus, să se zvârcolească, să se eschiveze. La aceasta contribuie un piept îngust și o claviculă mică. Coloana vertebrală a animalului este flexibilă și plastică, deoarece creasta sa este formată din treizeci de vertebre. Există discuri vertebrale groase și destul de elastice între ele..

Fiecare pisică are un nas unic

Fiecare frumusețe pufoasă are propriul model unic pe nas: la fel cum nu se pot găsi aceleași amprente pe o persoană, la fel cum nu se pot găsi două pisici cu același model pe vârful feței.

Culoarea nasului depinde de culoarea animalului. Reprezentanții diferitelor rase au o culoare a nasului închisă, care arată foarte drăguță.

Pisicile au fost arse în timpul anchetei

Acesta este un fapt istoric trist. Pisicile erau considerate o descendență diabolică și un animal în care vrăjitoarele se reîncarnează. Animalele au fost arse împreună cu femeile și distruse în mii de persoane în întreaga Europă. Fiecare creștin a considerat că este de datoria sa să se ocupe de bietul animal cu o cruzime deosebită. Distrugerea în masă a pisicilor a dus la invazia șobolanilor și la răspândirea ciumei bubonice, din care au murit mulți oameni..

Cei mai buni interlocutori

95% dintre proprietari vorbesc cu pisicile și cred că le înțeleg. Si aici este. Sunetele pe care le scoate un animal pot fi destinate oamenilor. Animalele de companie simt subtil starea de spirit și starea proprietarului lor și, încercând să-i placă, îi pot răspunde în timpul dialogului. De asemenea, animalul își folosește „miaul” pentru a atrage atenția..

Egiptenii au deplâns pisica moartă

În cazul morții pisicii, toți locuitorii Egiptului au fost îndurerati. Animalul a primit o mare venerație față de pământ. Pentru a-și exprima durerea, proprietarii animalului decedat și-au ras capul pe capul chel. Egiptenii credeau într-o viață de apoi, prin urmare, împreună cu corpul mumificat al unui animal, mumii de șorici, șoareci, mâncare au fost plasate în sarcofag.

Frecarea împotriva unei persoane pentru a marca cu mirosul ei

Mulți cred că așa își arată animalele tandrețea. Și acest lucru este parțial adevărat. Au pe față glande speciale care emit un miros perceptibil doar de pisici. Ei marchează o persoană cu ei, considerându-l al lor.

Poate pronunța peste 100 de sunete diferite

Inclusiv consoane. Potrivit oamenilor de știință, pisicile pot pronunța: m, n, g, x, f, v. În general, sunt capabili să reproducă până la sute de sunete diferite..

Creierul pisicii seamănă mai mult cu creierul uman

În cursul cercetărilor, oamenii de știință au dovedit că creierul pisicii este similar cu creierul uman cu 90%. Cortexul cerebral și lobii săi din noi și pisici au o structură similară. Centrele responsabile de emoții sunt, de asemenea, identice..

În plus, unii oameni de știință cred că prietenii noștri blănoși au aceeași inteligență ca un copil de 2 ani..

Pisicile bat recorduri

  • Cea mai lungă pisică. În toamna anului 2016, a fost recunoscut ca fiind cea mai lungă pisică Maine Coon Ludo din Marea Britanie (Wakefield). Lungimea sa este de 118 cm.
  • Cel mai mic animal din lumea felină este un reprezentant al rasei Munchkin numit Fiz Gel. De la podea până la greabăn, animalul are o înălțime de 15,24 cm.
  • Cea mai grasă pisică este considerată a fi o pisică rusă, un rezident al Uralilor pe nume Kathy. Cântărește 23 kg și are 69 cm lungime.
  • Poppy, un animal de companie din județul Dorset, este recunoscut ca un ficat lung. A trăit 24 de ani și 4 luni.
  • Pisica Tabby este recunoscută ca mama-eroină felină, care a născut 420 de pisoi în toată viața ei. Acest disc a fost înregistrat în 1952.
  • Cea mai dură pisică este considerată un animal găsit sub dărâmăturile unei clădiri la 80 de zile după cutremurul din 1999 din Taiwan..
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 10 Fapte surprinzătoare despre pisici care vă vor ajuta să vă cunoașteți mai bine animalul