Așternut cu silicagel pentru pisici

Curățarea cutiei de gunoi este o corvoadă zilnică a proprietarilor atunci când își îngrijesc animalele de companie acasă. Așternutul cu silicagel pentru pisici este conceput pentru a fi cea mai reușită și confortabilă soluție pentru îngrijirea pisicilor și pisicilor.

Cum arată umplutura?

Gelul de siliciu de umplutură pentru pisici este definit chimic ca un sorbent hidrofil și se formează prin procesul de uscare a unui gel special.

Aproape 99% din umplutură constă din această substanță. În starea sa normală, atunci când este cumpărat într-un magazin, este vorba de bile mici, asamblate și presate într-un pachet.

Bilele multicolore sunt realizate de dragul frumuseții și esteticii atât pentru proprietari, cât și pentru pisici și pisici. De asemenea, mulți creatori în aceste scopuri adaugă un agent de aromatizare umpluturilor..

Dacă vorbim despre textura granulelor în sine, atunci aceasta poate diferi și ca formă, printre care există: rotunde, cu margini ascuțite, bile sub formă de cristale. Același fenomen se observă și la dimensiuni. Există un secret de știut aici. Cu cât este mai mare greutatea, precum și lungimea și densitatea hainei pisicii, cu atât ar trebui să existe mai multe granule.

Opțiuni de selecție a umpluturilor

 • prezența granulelor în pachet fără praf și impurități;
 • luând în considerare greutatea și natura hainei animalului;
 • renunțați la utilizarea frecventă a umpluturilor colorate în favoarea albului natural;
 • nu legat de preț, concentrează-te pe calitate.

Cum se utilizează silicagel

Așternutul din silicon pentru pisici trebuie turnat într-o tavă curată la nivelul dorit (până la 7 centimetri). Și, pe măsură ce se umple după ce pisica merge la toaletă, mare sau mic, curățați conținutul.

Dacă pisica și-a făcut micile afaceri, atunci trebuie să așteptați 10-15 minute, astfel încât să puteți elimina tot ce nu este necesar din tavă într-un mod mai rapid și mai convenabil.

Se amestecă zilnic conținutul tăvii pentru a distribui uniform granulele pe întreaga suprafață a tăvii. După curățare, nu este recomandat să aruncați restul de umplutură în toaletă pentru a evita înfundarea canalului, cel mai bun mod ar fi să folosiți un coș de gunoi.

Dacă ați decis să înlocuiți materialul de umplutură cu silicagel cu un nou tip, este recomandat să îl introduceți treptat în dieta pisicii. Proporția optimă pentru introducerea unei noutăți: 50/50. Timpul de obișnuință trebuie stabilit în funcție de comportamentul animalului de companie.

Umplutura nu trebuie utilizată pentru îngrijirea pisoilor mici sub vârsta de 8 luni.

Procesul de acțiune

Animalul, așezat în tavă, își face liniștit toate activitățile și apoi începe să îngroape conținutul cu mișcarea obișnuită. Mai mult, lichidul nu are timp să ajungă la fundul tăvii, solidificându-se și absorbind în granulele de gel. Procesul are loc în câteva secunde.

Păstrați stratul de așternut în tavă la mediu până la mediu. În acest caz, cel superior va servi ca strat intermediar, iar cel inferior va absorbi direct lichidul..

Pisica poate săpa mult în granule, este garantat că nu vor exista urme ale gelului folosit pe labele sale.

Cum să scapi de miros

Pentru a preveni mirosurile, se recomandă schimbarea în medie a silicagelului pentru cutii de gunoi pentru pisici o dată pe săptămână. Deoarece după ceva timp stratul inferior este presat și produce un miros ușor, dar foarte caracteristic.

Pe baza îngrijirii unui animal de companie, un pachet de umplutură cu silicagel poate fi utilizat în decurs de o lună. Fiecare caz este individual și depinde de natura animalului și de nivelul mirosului proprietarilor..

Caracteristici de utilizare

Dacă animalul dvs. de companie este o pisică sau o pisică castrată, atunci umplerea tăvii va trebui făcută puțin mai des. Deoarece aceleași pisici castrate merg la toaletă mult mai des, iar urina lor are un miros mai caracteristic, înțepător.

Avantajele umplerii

 • Curățarea la timp și bună este asigurată de absorbția lichidului în granule și de comoditatea curățării tăvii;
 • Culoarea umpluturii se schimbă în galben, astfel încât proprietarul să poată controla procesul în orice moment;
 • Lipsa de praf și alte amprente murdare de la labele unei pisici sau pisici;
 • Gelul de silice absoarbe perfect mirosul datorită structurii conținutului său;
 • Economii semnificative de timp pentru curățarea toaletei, timpul pentru curățarea tăvii nu va dura mai mult de un minut;
 • Umplutura este foarte zgomotoasă datorită frecării granulelor una împotriva celeilalte. Dacă pisica este acolo mult timp, atunci se aude un sunet zgomotos din orice colț al apartamentului. Acest lucru vă va permite să eliminați „huse pentru pisici” la timp.

dezavantaje

 • Gelul de siliciu are un cost destul de ridicat, aproximativ 300-500 de ruble pentru o lună de utilizare;
 • În rare ocazii, în special animalele de companie active pot transporta particule de pelete în afara tăvii;
 • Uneori, o pisică poate gusta din greșeală așternutul, este inofensivă, dar totuși nu este recomandată pentru utilizarea cu pisoi mici.

Pentru o utilizare de înaltă calitate și economică a umpluturii, se recomandă să urmați cu atenție instrucțiunile descrise pe ambalaj. Împreună cu aceasta, materialul de umplutură cu silicagel ameliorează și camera în care se află de excesul de umiditate..

Apropo, pentru simplitate, producătorii de așternut pentru pisici cu silicagel au creat o gamă largă de pachete diferite: de la 500 de grame la 5 kilograme. Ambalajul în sine este foarte convenabil pentru uzura pe termen lung, datorită găurii speciale pentru degete.

Unele pisici și pisici pot avea un stil de viață atât de activ încât, pentru siguranța lor, pentru a evita rănirea, se recomandă cumpărarea unui material de umplutură cu granule de formă rotundă, fără margini ascuțite..

Pe piață există astăzi o gamă largă de materiale de umplutură pentru îngrijirea animalelor de companie. Produsele de igienă sunt împărțite în mai multe zone, iar proprietarii de animale de companie pot cumpăra

 • Cat Step (există subspecii precum Sakura și Laguna - precum și o linie de parfumuri diferite de la căpșuni etc.);
 • Litter (unul dintre puținii producători care oferă și un produs pentru pisoi mici);
 • Nr.1 (își justifică pe deplin numele datorită unei game largi: Sakura, Lavandă, Cristale).

Există, de asemenea, o serie de umpluturi pentru pisici care nu au o selecție atât de mare, dar își au clienții pe piața generală a produselor atât în ​​magazinele obișnuite, cât și pe baza site-urilor de internet: Catsan, Fresh Step, Murzik, Kotyara, pisică siberiană etc..

Există, de asemenea, mărci private pentru producția de materiale de umplutură cu silicagel în străinătate, ceea ce face ca prețul acestora să fie mai accesibil și mai competitiv, cu excepția livrării.

Mulți oameni au păreri diferite despre utilizarea acestui tip de umplutură.. Cineva spune că așternutul este cea mai corectă soluție și a facilitat mult sarcina de a curăța așternutul pentru pisici. Unele pisici au arătat șoc prima dată când au fost folosite și au refuzat să intre din nou în litiera de gunoi. Unii utilizatori au susținut că prețul nu contează și chiar și cel mai ieftin silicagel își face treaba perfect..

Dacă vorbim despre opinia generală a cumpărătorilor, atunci majoritatea preferă utilizarea umpluturii cu silicagel. Deoarece curățarea pentru pisici și pisici nu necesită mult timp și oferă o senzație de curățenie și prospețime pentru o lungă perioadă de timp.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Așternut cu silicagel pentru pisici