Agresiunea la pisici și pisici

Știm cu toții că pisicile, aceste creaturi drăguțe, pufoase și gâlgâitoare, pot la un moment perfect să se zgârie astfel încât oh-oh-oh ... De ce apare agresivitatea la pisici și cum să înțărcați corect o pisică din ea? Pentru a înțelege ce trebuie făcut în caz de agresiune la o pisică, trebuie mai întâi să înțelegeți motivele acestui comportament..

Frica și pericolul

Cel mai adesea, pisicile prezintă agresivitate în momentul sperieturii. Ei nu înțeleg situația, deoarece într-un moment de pericol real le poate costa viața. Prin urmare, preferă să atace mai întâi și abia apoi să vadă ce este ce. Această reacție este bine ilustrată de atacul agresiv al pisicilor asupra câinilor. Desigur, dacă pisica a văzut câinele în prealabil, atunci se retrage, undeva departe de probleme. Ei bine, în cazul unei apariții bruște în fața unei pisici, chiar și un câine foarte mare este probabil să fie zgâriat.

Pisica înțelege instinctiv că evadarea în acest caz este imposibilă, dar o manifestare bruscă a agresivității sau a unui atac violent, demoralizează temporar inamicul și face posibilă evadarea. Prin urmare, dacă unul dintre membrii familiei s-a speriat neașteptat de păsărică (de exemplu, ea dormea, iar lângă ea ceva a fost scăpat cu un zgomot), atunci el riscă să fie grav zgâriet. Nu este întotdeauna posibil să se evite o astfel de situație, dar în acest caz este inutil să certăm și să pedepsim pisica pentru agresiune. Aici, instinctul de autoconservare este declanșat în primul rând..

Reacție pisică mamă

O pisică mamă, considerând că sunteți o amenințare pentru pisoii ei, poate manifesta agresivitate și atac. Dar, nu o face brusc, ci avertizează cu un mârâit și miau. Mai bine în acest caz să nu o tachinați și să lăsați pisoii în pace..

agresivitate la pisici

Protejarea teritoriului

Desigur, în primul rând, agresivitatea teritorială se îndreaptă către rudele pisicii și ei pot suferi, mergând pe teritoriul altcuiva. Dar există cazuri când pisicile atacă persoanele care au intrat pe teritoriul lor. Desigur, nu se aruncă doar. Cel mai probabil, pisica vede în ceea ce a venit, o amenințare pentru stăpânii săi sau pentru sine. Există multe cazuri când pisicile au manifestat agresivitate și au atacat hoții care au intrat în casă sau în grădină..

Un joc

Cel mai frecvent motiv. de ce luptă pisoii, e un joc. Orice s-ar putea spune, pisicile sunt prădători, iar pisoii dobândesc abilitățile de bază de a urmări prada, de a se furișa și de a ataca în joc. De aceea este recomandat să vă jucați cu animalul de companie cât mai mult posibil. Ei bine, dacă pisoiul este prea răutăcios și se comportă agresiv, atunci, bineînțeles, nu trebuie să înduri în tăcere. Trage-l peste nas (nu greu), spune cu strictețe: „Nu poți!” și duceți-l de scruff într-un loc unde poate fi singur și liniște. Pisoii, aceștia sunt aceiași copii și, de regulă, nu știu cum să nu se mai joace instantaneu.
Frica într-o pisică

Activitate deplasată

Agresivitatea exprimată la pisici, cu care se confruntă multe familii, este foarte interesantă. Concluzia este că cineva a jignit pisica, dar, dintr-un anumit motiv, nu poate da înapoi, iar insulta îi clocotește în piept. Ce face atunci mustața? Foarte simplu - o pisică jignită caută pe cineva pe care să-i poți scoate furia.

De exemplu, pisica a fost jignită de către proprietar (nu a dat delicioase, a certat-o, a dat afară din cameră etc.). Pentru a bate proprietarul, pisica, desigur, nu o va risca. Prin urmare, după ce a zburat pe coridor, el poate zgâria fiul mic al proprietarului sau o bunică bătrână. El le riscul de a obține schimbarea este puțin probabil, și el, ca să spunem așa, „dezamăgiți”.

Aici, este posibil să opriți atacurile agresive ale pisicii numai în cazul unei respingeri demne a victimei. În caz contrar, slab în ochii pisicii, un membru al familiei poate deveni o pară constantă.

de ce pisica arată agresivitate

Boală

O pisică care suferă poate fi agresivă față de stăpânii săi. În acest caz, cel mai bine este să o lăsați în pace. Dacă sunt necesare proceduri medicale, luați măsuri de precauție.

Este posibil ca pisica pur și simplu să nu aibă dispoziție și, atunci când încearcă să o mângâie, „își poate elibera ghearele”. Pentru a evita un astfel de atac agresiv de pisică, trebuie să înveți să-i „vezi” starea de spirit. Fără aceasta, conflictele vor apărea din când în când.

Castrarea este o soluție la comportamentul agresiv

Unul dintre motivele comportamentului agresiv al pisicilor față de oameni îl reprezintă perturbările hormonale din corpul animalului asociate cu nevoia de a satisface dorințele și nevoile sexuale..

O pisică matură sexual care nu găsește o pisică în casă începe să le „cânte serenade” proprietarilor, să marcheze teritoriul - covoare, podele și mobilier, să se grăbească aleator în jurul apartamentului, să muște și să zgârie. În acest caz, castrarea este cel mai bun mod de a rezolva problema. Castrarea pentru pisici și castrarea pentru pisici, adică îndepărtarea organelor responsabile de producerea hormonilor sexuali ajută la negarea producției de hormoni responsabili pentru un comportament agresiv față de o persoană.

Operația se efectuează sub anestezie generală și nu provoacă niciun disconfort deosebit pisicii. A doua zi după operație, pisica ta se va simți grozav și va reveni la rutina obișnuită. Pisica are nevoie de mai mult timp pentru a-și reveni, de la 3 la 7 zile, iar în acest timp animalul trebuie acoperit cu o pătură, astfel încât pisica să nu poată linge și zgâria cicatrice. Odată cu îndepărtarea gonadelor, agresivitatea va dispărea: la câteva săptămâni după operație, veți observa că animalul dvs. de companie a devenit mult mai liniștit, mai puțin iritabil, a încetat să mai lase urme neplăcute în tot apartamentul.

Castrarea rezolvă nu numai problema comportamentului agresiv la pisici, ci și multe boli la care sunt susceptibile animalele care nu sunt castrate, inclusiv tumori maligne, urolitiază și epuizare. Castrarea are, de asemenea, un efect pozitiv asupra stării blănii animalului..

Există părerea că pisicile castrate devin apatice, inactive, letargice, îngrășând în exces. De fapt, acesta nu este altceva decât un mit..

Da, o pisică castrată nu pierde timp și energie în căutarea unui partener, dar are timp să se joace. Pentru a vă menține pisica într-o formă fizică bună, asigurați-vă că vă jucați cu animalul de companie, deoarece acum există o selecție uriașă de tot felul de jucării pentru distracția pisicii, iar o nutriție adecvată va ajuta la evitarea excesului de greutate.


Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Agresiunea la pisici și pisici