Câte zile o pisică este în căldură

Căldura unei pisici este un proces fiziologic natural care necesită o abordare specială și o atenție suplimentară din partea proprietarului. Întrebarea cât durează estul pisicilor este de aceeași preocupare pentru deținătorii obișnuiți și crescătorii cu experiență. Vânătoarea rasei de pisici este norma vieții lor..

Varsta pubertatii pisicii

Debutul maturității sexuale feline este marcat de o limită de șase luni. Rasa, condițiile de adăpostire, nutriția, temperamentul și genetica toate afectează perioada pubertății unui animal. Pisoii crescuți cu vârsta cuprinsă între 12 și 16 luni, care au supraviețuit mai multor cursuri la rând, sunt gata să se împerecheze și să se reproducă.

Nu este recomandat să tricotăm animale mai tinere, acest lucru le poate afecta negativ sănătatea și dezvoltarea, nu vor exista descendenți buni dintr-o pereche prea tânără.

Frecvența fluxurilor de pisici este individuală, depinde:

 • De la vârstă. Femelele tinere sunt în căldură mai des și mai intens decât rudele lor mai în vârstă. Pisica curge până la bătrânețe - aceasta este o manifestare a instinctului natural.
 • Din rasă. Rasele orientale persane și siameze curg mai devreme și mai des, devin mature sexual la vârsta de 4-5 luni. Reprezentanții mari și grei ai raselor nordice - scoțian, siberian, Maine Coons și alții se disting prin maturarea ulterioară - cu 8-9 luni de la naștere. La pisicile britanice și cu urechi îndoite, primul est apare la vârsta de un an, repetat de două sau trei ori pe an, nu durează mai mult de 7-10 zile.
 • Din condițiile de detenție. Cu o alimentație bună, îngrijire suficientă, mers regulat, prevenire în timp util și deparazitare regulată, animalul de companie va încânta crescătorul cu un ciclu constant și un estru de înaltă calitate.
 • Din fiziologie și ereditate. Femelele mari și puternice sunt mai puțin temperamentale și mai iubitoare decât reprezentanții scurți și ușori ai rasei de pisici.
 • Din prezența unei pisici în apropiere. Masculul este capabil să accelereze și să intensifice estul femelei. Crescătorii cu experiență și cunoștințe folosesc această proprietate..
 • Din sezon. Pisicile curg regulat înainte de apariția vremii reci, iarna acest proces se stinge ușor pentru a veni cu vigoare reînnoită primăvara. Acest lucru este asociat cu natura maturării foliculilor din ovarele animalului, care este facilitată de sezonul cald și de iluminarea suficientă..

Întârzierea primului est poate fi asociată cu o întârziere a pubertății animalului. Hormonii stimulanți sunt utilizați pentru tratament, apoi estul apare după 10-15 zile. Estul prelungit poate dura 20-25 de zile, în acest caz, femela are o descărcare abundentă, cu pete sângeroase. Rasele de pisici melancolice și lente, care se dezvoltă lent și se maturizează, pot curge doar cu vârsta de doi ani. În acest caz, primul estrus al pisicii durează până la 5 zile. Astfel de femele nu îndeplinesc cerințele și sunt respinse din procesul de reproducere.

Techka - trăsături caracteristice

Căldura la pisici durează de la 5 la 10 zile, acesta este un moment al comportamentului special și al obiceiurilor interesante. Termenul „căldură ștearsă” include toate semnele comportamentale speciale ale unui animal în timpul vânătorii sexuale, dar manifestate cu mult mai puțină activitate. Această situație este potrivită pentru proprietarii de pisici obișnuite, dar nu este acceptabilă pentru crescătorii de pisici cu pedigree..

Pentru a crește intensitatea semnelor, pisica este ținută în aceeași zonă de locuit împreună cu pisica, care ar trebui să fie împerecheată în viitor..

Căldura unei pisici durează 7-14 zile, se caracterizează prin următoarele caracteristici:

 • Alocări. Spre deosebire de câini, pisicile nu au sânge și mai puțină descărcare. Membrana mucoasă a organelor genitale se poate umfla ușor. Pisicile caută parteneri de împerechere. În acest scop, o glandă secretă din anus secretă un secret special care intră în urina animalului. Marcajele teritoriale sunt un must-have pentru o pisică în timpul estului..
 • Comportament. Este posibil să se stabilească dacă femela curge conform obiceiurilor sale speciale: starea de spirit lăcuită și jucăușă, ridicând coloana lombară. Pisica își asumă adesea o poziție de împerechere și își mișcă coada deoparte. În această perioadă, bărbații și femelele plâng primitor, atrăgând atenția potențialilor parteneri. Se observă că animalele de companie în căutarea iubirii pot fugi de acasă, se pot arăta nervoși și chiar agresivi..
 • Obiceiuri. Când o pisică curge, nevoia ei de hrană scade. În timp ce durează estul, femela se linge mai des, iar urinarea ei devine, de asemenea, mai frecventă. Când se mângâie, animalul își îndoaie labele din față, bantele și pe picioarele din spate ridică corpul inferior.

Pisicile sunt în căldură timp de aproximativ o săptămână sau două. Intervalele dintre estrus sunt, de asemenea, corelate cu datele individuale ale animalului. În medie, sunt 15-25 de zile până când se produce fertilizarea sau se termină ovulația.

Durata estrului la pisici

Despre populare! Cele mai populare rase de pisici sunt persele, Maine Coons și pisicile siameze. Pentru ei, dragostea și afecțiunea la oameni se manifestă în cel mai înalt grad.!

Scurgerile continuă în medie în timpul săptămânii - acest lucru este normal. Dacă nașterea este planificată, atunci este necesar să așteptați 2-3 estrus din momentul în care apare primul. Vârsta animalului de companie până în acest moment va fi de aproximativ un an, puțin mai mult. Versiunea clasică a ciclicității estului la o pisică dezlegată este o dată la 3 luni, frecvența poate fi ușor extinsă - o dată la 5-6 luni. În prezența unui mascul, estrul trece mai repede, fără un reprezentant masculin, procesul poate dura până la 14-15 zile.

Fluxul de căldură - contracepție sau sterilizare

Două modalități de a rezolva problema sexuală a rasei de pisici:

 • Sterilizare sau castrare. Această tehnică este potrivită pentru animalele de companie obișnuite fără valoare de reproducere, care nu participă la expoziții și concursuri. Această metodă este considerată umană în întreaga lume și este susținută de stat. Cel mai bun moment pentru operație este când pisoiul are un an sau jumătate. Operația poate fi efectuată înainte, în timpul sau după prima încălzire. Recuperarea postoperatorie durează câteva zile, timp în care are nevoie de îngrijiri suplimentare și de îngrijirea proprietarului. Caracterul și comportamentul animalului de companie după aceasta nu se schimbă!
 • Contracepție. Această metodă include o gamă completă de medicamente care pot suprima și opri estrul. Acestea pot fi remedii homeopate, feromoni, sedative și medicamente hormonale. Ca urmare a utilizării lor pe termen lung, fundalul hormonal al animalului se schimbă radical..

Se încălzește și se tricotează

Estul durează de la 7 la 10 zile, intervalele dintre est variază de la 14 la 28 de zile. Vânătoarea sexuală are loc de 2 până la 4 ori pe an, durează 6-8 zile la rând. Un moment favorabil pentru împerechere vine la 2-4 zile de la început. În natură, actul împerecherii feline este un duel cu alegerea celui mai bun și mai puternic reprezentant al familiei. Pentru crescători, împerecherea este un proces complex, în care este monitorizat estul femelei, încălcările stării sale de sănătate sunt eliminate imediat..

Dacă se ia o decizie de a tricota o pisică, atunci este necesar să aveți grijă înainte de a alege un candidat pentru împerechere. Măsurile pregătitoare obligatorii includ deparazitarea preventivă, identificarea infecțiilor frecvente și prezența tuturor vaccinărilor necesare. Pisica actuală din casă este un eveniment întreg, tricotatul poate dura câteva zile la rând. Acțiunile neexperimentate din partea oamenilor sunt pline de traume psihologice și fizice la animale.

Fapt interesant! O așternut pentru pisici poate conține de la 1 la 9 pisoi, un caz este cunoscut atunci când o pisică a transportat și a născut 19 pui. Au supraviețuit și au crescut 15 dintre ei.

La pisici, căldura durează aproximativ o săptămână, puțin mai mult. Disponibilitatea de a se împerechea este semnalată de trăsături comportamentale speciale ale animalului de companie. Fiziologia felină este nașterea constantă, adică purtarea și reproducerea pisoilor. Ovulațiile goale frecvente pot duce la boli ale ovarelor și uterului la animal, sunt pline de complicații ale sarcinilor ulterioare, dacă pot apărea deloc.

Din punct de vedere biologic, perioada de est este un salt hormonal ascuțit, indicând disponibilitatea femeii de a intra într-o nouă etapă a vieții - sfera sexuală și maternitatea! Momentul performanței sexuale și durata estrului la o pisică este o chestiune de individualitate. Pentru reproducere, proprietarul trebuie să știe câte zile durează estul și natura ciclicii sale. Dacă pisica este un membru important al familiei, nimic mai mult, atunci este indicat să o sterilizați și să nu o chinuiți în viitor.. O pisică de reproducție este obligată să poarte descendenți - acesta este scopul său principal!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Câte zile o pisică este în căldură