7 Moduri de a-ți înțărca pisica de la ruperea tapetului și a zgârieturilor de mobilier

Pisicile sunt cunoscute ca fiind prădători prin natură. Ghearele lor i-au ajutat întotdeauna să urce în copaci, să scape de urmărire și să vâneze. Este important pentru pisici ca ghearele lor să fie întotdeauna puternice și ascuțite. Prin urmare, ascuțirea unui „instrument” de vânătoare este o activitate complet naturală pentru orice pisică domestică..

Prin urmare, este important să înțelegeți ce trebuie făcut dacă pisica rupe tapetul de pe pereți și strică mobilierul fără a reacționa la stâlpul de zgâriere..

Cauzele problemei

Motivele care determină o pisică domestică să strice mobilierul și pereții proprietarului sunt de natură fiziologică, psihologică sau comportamentală:

 1. Nevoia de a scăpa de unghiile moarte. În natură, scoarța unui copac este cea mai potrivită pentru aceste scopuri și acasă - tot ceea ce poate prinde o gheară.
Instincte naturale
Instincte naturale
 1. Zgâriind mobilier, covoare, tapet, pisica își lasă mirosul pe obiecte - marchează teritoriul.
 2. O pisică domestică care trăiește tot timpul într-un apartament trebuie să-și flecteze mușchii, lucru pe care îl face întinzându-se, lipindu-se de tapet și tapițerie moale.
 3. Instinctul primordial al reprezentanților felinelor este de a elibera brusc și de a arunca ghearele în prada lor. În viața obișnuită a unei pisici domestice urbane, un astfel de obiect este mobilier tapițat..
 4. Pisica rupe tapetul și zgârie mobilierul pentru a ameliora stresul psihologic:
 5. nemulţumire;
 6. plictiseală;
 7. stres;
 8. răzbunare;
 9. gelozie.

Cum să oprești o pisică să rupă tapetul și mobilierul?

Există mai multe moduri de a-ți dezgusta pisica de prostul obicei de a zgâria mobilierul și pereții. Va fi suficient să le aplicați sistematic individual sau în combinație. Acțiunile persistente și intenționate vor ajuta animalul să înțeleagă ce nu ar trebui să facă.

 1. După ce ați prins un animal de companie la locul crimei, pulverizați-l cu apă dintr-un spray obișnuit. Acest lucru îi va răci instantaneu ardoarea. Este important să speriți o pisică departe de aventura sa în momentul sabotajului și nu după aceea, astfel încât să înțeleagă de ce suferă.
 2. Dacă pisica își ascute ghearele pe pereți, îi poți suprima acțiunile cu sunete puternice: bătând din palme, ștanțând piciorul, lovind podeaua cu ceva care scoate un sunet puternic. Este bine să țineți o cutie de tablă cu pietricele la îndemână în aceste scopuri și să speriați pisica cu un astfel de zgomot, imediat ce începe huliganismul.
Persoană pusă pe glume
Persoană pusă pe glume
 1. Utilizați mirosuri neplăcute pentru pisici (lămâie, portocală, condimente, pelin), pe care o persoană le percepe calm:
 1. Suprafețele alese de animalul de companie sunt tratate săptămânal cu spray-uri speciale.
 2. Bucățile de pânză sunt umezite cu ulei esențial, care are un miros intolerabil pentru pisică și se fixează în locurile în care aspectul unui animal de companie nu este binevenit.
 3. Uleiul esențial este diluat cu apă, turnat într-un pulverizator și aplicat pe zonele cu probleme.
 4. Răspândiți coaja de citrice lângă zonele deteriorate.
 • Poate fi atașat la mobilier sau perete cu bandă dublă. Pisicilor nu le place să atingă suprafețele lipicioase. Sau puteți cumpăra banda Sticky Paws de la magazinul de animale de companie, care este fixat ferm de suprafețe, este invizibil, nu lasă reziduuri. Pentru pisici, suprafețe acoperite cu:
  • plastic;
  • placi ceramice;
  • laminat;
  • metal;
  • plasă;
  • paie;
  • plexiglas.
  1. Primele încercări ale pisicii de a se comporta greșit, trebuie să vă opriți imediat, cu voce tare și clar dați porunca: „Nu poți!” sau "Fu!" Va fi suficient ca o pisică să audă de câteva ori o mustrare pentru o anumită acțiune și va înceta să strice obiecte.
  2. Pentru a proteja mobilierul de pisici, se folosesc adesea huse speciale rezistente. Sunt ușor de curățat de murdărie, iar pisicile își pierd rapid interesul pentru suprafețele pe care nu le pot înțelege..
  3. Locul de pe perete, pe care pisica vine să ascuțească ghearele, este lipit cu folie de aluminiu sau folie de ambalare cos. Ghearele animalului alunecă pe folie și se blochează în folie. Animalul de companie va renunța în curând la dezizolarea pereților.
  Canapea „designer” de la Murzik

  Ce altceva poți face pentru a împiedica pisica să rupă tapetul? Eliberarea pisicii de stres și distragerea atenției de la deteriorarea proprietății va ajuta la comunicarea zilnică cu o persoană - afecțiunea, îngrijirea, jocurile comune.

  Procedurile de igienă sunt foarte importante - tăierea regulată a unghiilor. Dar proprietarul care nu are experiență cu această procedură ar trebui să solicite ajutor unui medic veterinar..

  Pentru a vă înțărca animalul de companie de la ruperea canapelei, trebuie să plasați un stâlp de zgârieturi lângă mobilier, fixându-l în siguranță, tratându-l cu un miros atractiv pentru pisică (catnip). După ce ați prins încă o dată un animal de companie pe unul fierbinte atunci când comiteți un act huligan, trebuie să îl aduceți la stâlpul de zgâriere și să-l răzuiti cu grijă cu labele pe suprafața sa.

  Important. De fiecare dată când animalul se apropie singur de stâlpul de zgâriere, este sigur că va fi lăudat și încurajat cu un tratament.

  Pentru pisicile de acasă, puteți achiziționa capace netede speciale. Sunt transparente și colorate, realizate din silicon, plastic moale, cauciuc. Disponibil în mai multe dimensiuni pentru a se potrivi greutăților diferite. Animalul zgârie mobilierul, dar nu lasă niciun prejudiciu. Aceste dispozitive sunt ținute pe ghearele pisicii timp de 4-6 săptămâni și apoi cad împreună cu vechea placă de unghii..

  Pe o notă. Este interzis să lipiți capacele pe pisicile care merg pe stradă. Nu vor putea urca în copaci, lupta împotriva congenerilor agresivi sau fugi de un câine. În plus, tampoanele nu permit ghearelor să se retragă, astfel încât degetele de la picioare sunt în mod constant într-o poziție nefirească, cauzând inconveniente la mers.

  Ce sa nu faci?

  În procesul de creștere a unui animal, o persoană trebuie să fie afectuoasă, atentă și răbdătoare. Proprietarul care crede că numai pedeapsa pentru conduită necorespunzătoare va ajuta la înțărcarea unui pisoi de sabotaj este greșită.

  Amenințările și interdicțiile nu funcționează asupra pisicilor, iar pedeapsa fizică nu va face decât să agraveze situația - animalul va sfâșia și mai tare tot ceea ce îl înconjoară. Ceea ce este absolut interzis să facă atunci când pisica rupe tapetul este să strige la fiară, să-l bată sau să-i arunce obiecte care îi vin sub braț. Trebuie să vorbești strict cu o pisică vinovată, indicându-ți nemulțumirea față de intonație, dar nu cu un strigăt.

  Amputarea gheare
  Amputarea gheare

  Cea mai crudă cale în legătură cu un animal pe care încearcă să o înțărceze din ruperea tapetului și a mobilierului este amputarea ghearelor. Sub anestezie, pisica îndepărtează nu numai ghearele, ci și falangele degetelor.

  Pe lângă faptul că anestezia afectează negativ sănătatea secției, ea se transformă ulterior într-o persoană cu dizabilități: pierde coordonarea, echilibrul slab, suferă de boli ale coloanei vertebrale din cauza posturii incorecte formate, tulburări nervoase. Operațiunea Soft Feet este interzisă în unele țări.

  Nu aruncați vechiul dvs. zgâriet. Nu este posibil să obișnuiești un animal adult cu o nouă adaptare. De asemenea, nu trebuie să transportați în mod constant cadrul ghearelor dintr-un loc în altul. Trebuie aleasă o locație permanentă pentru acest articol.

  Concluzie

  În procesul de înțărcare a unei pisici de tapet și mobilier deteriorate, nu trebuie să pierdeți o relație de încredere cu el. Amintiți-vă, pisicile sunt animale independente și foarte sensibile. La pisici, nevoia de ascuțire a ghearelor nu poate fi eradicată. Poți corecta comportamentul animalului de companie doar oferindu-i o alternativă sub forma unui post de zgâriere.

  Distribuie pe rețelele de socializare:
  Așa arată
  » » 7 Moduri de a-ți înțărca pisica de la ruperea tapetului și a zgârieturilor de mobilier