Pisica pădurii amur

Pisica pădurii Amur (Prionailurus bengalensis euptilurus) este cea mai mică subspecie a pisicilor asiatice - este doar puțin mai mare decât rudele sale domestice. În literatură, puteți găsi alte nume pentru pisica pădurii Amur: pisica pădurii din Orientul Îndepărtat, Bengal, pisica leopard Tsushima. Lungimea sa, inclusiv coada, este de aproximativ 90 cm. Coada are aproximativ 40 cm lungime. Pisica cântărește doar 2,5-3 kg, iar pisica este puțin mai mare, greutatea sa este de 3-4 kg.

Caracteristici externe

Pisica Amur este frumoasă, ca toți reprezentanții acestei familii. Corpul este puternic, cu mușchi bine dezvoltați, formă alungită. Capul este compact, alungit cu lungi lungi. O dungă destul de largă, nepuflată, străbate nasul. Picioarele sunt de lungime medie. Unghiile nu sunt lungi, puternic curbate în jos. Urechile mici rotunjite nu au ciucuri la capete. Coada nu este groasă, acoperită cu blană densă și pufoasă. Gura este puternică. Caninii maxilarului superior sunt suficient de lungi și puternici.

Pisica Amur are un strat abundent, scurt și gros. Iarna, este mai ușoară și mai densă decât în ​​sezonul cald. Lungimea firelor de protecție atinge 5 cm. Culoarea pisicii este cenușiu-galben sau roșu-maroniu, mai rar maro murdar. Burta și părțile laterale sunt mai ușoare decât spatele. Petele ovale, de culoare cafenie și margini neclare negre, sunt vizibile pe partea superioară a corpului..

Pe spatele animalului există o dungă întunecată largă sau 3 înguste. În zona gâtului, dungi roșii transversale sunt vizibile în mod clar, al căror număr este de la 4 la 5. Dungi negre situate transversal sunt notate pe picioare și coadă, dar pe acesta sunt dificil de distins. Punctele din abdomen sunt mult mai ușoare.

Deasupra ochilor există o pată albă alungită care arată ca sprâncenele. Urechile din exterior sunt vopsite în alb, iar de-a lungul marginilor există o margine de o culoare închisă, aproape neagră. Odată cu înaintarea în vârstă, numărul petelor la animal scade, iar pisica Amur capătă o culoare mai fină.

Habitat

Pisica Amur alege pe viață:

 • pante de munte joase;
 • câmpiile inundabile ale râurilor;
 • pajiști acoperite de iarbă înaltă;
 • marginile pădurilor dense de foioase;
 • desi de stuf.

Datorită schimbărilor din peisajul natural ca urmare a activităților umane, pisica leopardă este nevoită să se adapteze la condițiile vieții moderne. Animalele pot locui lângă sate liniștite, neînghesuite. În zonele zgomotoase în care pădurile sunt tăiate în mod activ sau sunt în curs lucrări de construcție, pisica Amur nu este găsită.

Caracteristici ale stilului de viață

Nu există suficiente informații despre particularitățile vieții pe care pisica sălbatică Amur le conduce în condiții naturale datorită faptului că a fost puțin studiată datorită rarității sale. De asemenea, o astfel de neatenție față de pisici este, de asemenea, asociată cu faptul că principalele forțe pentru studiul animalelor sălbatice din regiunea lor de reședință au fost întotdeauna îndreptate către tigrii Amur, iar frații mai mici nu au trezit suficient interes în rândul zoologilor.

Numărul exact de pisici Amur nu a fost stabilit. Principalele informații confirmate legate de pisica Amur sunt după cum urmează:

 • speranța de viață de până la 17 ani;
 • maturitate la vârsta de 1 an;
 • durata sarcinii de la 60 la 70 de zile;
 • numărul maxim de pisoi este de 4;
 • creșterea în comun a pisoiilor de către o pisică și o pisică.

Potrivit datelor neconfirmate, putem spune că pisica Amur este monogamă. Aceasta înseamnă că o pereche constantă este întotdeauna selectată pentru reproducere la pisicile Amur. Nu își schimbă partenerii de-a lungul vieții. Acest comportament nu este observat la alte feline și, prin urmare, nu poate fi afirmat cu certitudine deplină că fiecare pisică Amur se distinge prin această caracteristică..

Animalele vânează în principal la amurg. Simțul sporit de atingere și viziune pe care îl posedă pisica Amur îi facilitează găsirea prăzii, chiar și în întuneric. Dieta pisicilor constă în principal din următoarele pradă:

 • rozătoare;
 • păsări;
 • mici ungulate.

Rezumând dieta, putem spune că pisica Amur vânează pe toți cei care sunt inferiori lui ca mărime. Dacă este necesar, poate prinde insecte, reptile și pești, dar pisica Amur face acest lucru nu des, ci în cazurile în care nu există nicio modalitate de a obține jocul obișnuit..

Pisica Amur nu refuză din rămășițele de pradă ale prădătorilor mai mari. Într-o astfel de situație, poate sta lângă mâncare câteva zile și, în caz de pericol, se poate ascunde cu ușurință în coroana unui copac, urcând cu ușurință chiar și până în vârful capului. Pisica Amur este vizibil superioară pisicii domestice în capacitatea de a urca în copaci.

În ceea ce privește oamenii, animalul este recunoscut ca ne agresiv, dar acest lucru nu a fost confirmat cu precizie, deoarece, atunci când oamenii se apropie, pisicile sălbatice pur și simplu se îndepărtează. O pisică Amur poate apărea lângă locuința umană numai în situații de urgență, atunci când nu poate obține hrană în habitatele lor. În anii foametei, în special în 2010, când iarna era lungă și înzăpezită în teritoriul Primorsky, au început să viziteze păsările, exterminând chiar și păsările mari. De îndată ce stratul de zăpadă s-a topit, pisicile s-au oprit din vizitarea satelor și s-au mutat rapid în habitatele lor naturale. Pisicile Amur migrează atunci când este asociată cu o modificare a aprovizionării cu alimente.

Datorită marii sale antipatii pentru zăpada slabă, pe care este foarte incomod să se miște o pisică, în timpul unei perioade de zăpadă abundentă, el poate rămâne mult în bârlog De îndată ce se formează o crustă densă, animalele se simt din nou confortabile..

Vara, pisica Amur se echipează cu mai multe adăposturi temporare în rădăcinile copacilor și desișuri de stuf, uneori folosește vizuini ale altor animale. Pentru iarnă, este amenajată doar o groapă foarte caldă, în care pisica va fi complet în siguranță. Se dovedește întotdeauna inaccesibil prădătorilor mai mari și este situat astfel încât vântul să nu sufle în el.

Posibilitatea păstrării în captivitate

Pisica pădurii Amur nu își pierde instinctele sălbatice, chiar dacă este crescută în captivitate de la o vârstă fragedă. Este aproape imposibil să-l îmblânzești. Animalul este foarte precaut din fire. El nu are deloc nevoie de o societate umană și, prin urmare, aproape niciodată nu încearcă să obțină o pisică pentru a-l face să se îmblânzească. Ca animal de companie, pisica Amur nu prezintă interes.

În mai multe grădini zoologice, pisicile Amur nu numai că sunt păstrate cu succes, ci și crescute. În ciuda faptului că pisoii se nasc în captivitate și sunt crescuți în prezența constantă a oamenilor, aceștia nu își pierd natura sălbatică și sunt foarte atenți la îngrijitorii care îi îngrijesc. Pisica pădurii din Orientul Îndepărtat nu este de obicei îmblânzită. Este imposibil să comunici cu un animal mângâindu-l..

Experții nu recomandă pornirea pisicilor din pădurea Amur ca animale de companie, dar uneori iubitorii păstrează aceste animale acasă.

Prețul pisicii pădurii Amur este mare. Găsirea unui pisoi de vânzare este posibilă, dar nu este ușor. Dacă o persoană, dintr-un anumit motiv, decide să aibă încă o pisică de pădure Amur, ar trebui luate în considerare o serie de cerințe obligatorii pentru întreținerea acesteia. Principalele sunt:

 • necesitatea unei voliere spațioase;
 • prezența minimă a animalului de către oameni;
 • hrănirea cu rozătoare vii;
 • hrănirea periodică a păsărilor refrigerate.

Dacă nu respectați regulile necesare, viața unei pisici Amur se va încheia, fără îndoială, negativ atât pentru animal, cât și pentru proprietar. Nu ar trebui să alegeți un astfel de animal de companie pentru dvs. dacă nu doriți să aveți doar un animal sălbatic în apropiere, care nu se poate simți fericit în captivitate și un contact prietenos al unei persoane cu care nu este posibil.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisica pădurii amur