Pisică americană cu sârmă

Pisicile americane cu fir sunt cele mai apropiate rude ale pisicilor americane cu păr scurt. Sunt activi și grațioși, cu un instinct de vânătoare bine dezvoltat și o trăsătură distinctivă unică - părul firesc, ar trebui spus că această rigiditate externă este foarte înșelătoare, la atingere haina de blană este aproape la fel de moale ca cea a rudelor. Astăzi v-am pregătit o descriere a rasei, o selecție foto și un film video.

Pisicile americane wirehair (American wirehair) au apărut ca urmare a unei mutații naturale, iar istoria lor a început în 1966 într-o fermă de lângă New York, când un pisoi neobișnuit cu părul răsucit și ondulat a apărut în așternutul unei pisici americane cu păr scurt.

Acest bebeluș roșu și alb a fost cumpărat de crescătorul Joan O`Shea pentru 50 de dolari, de asemenea a început să reproducă o nouă rasă. Mutația a fost fixată și populația a crescut cu ajutorul pisicilor americane Shorthair.

Pisicile americane cu păr sârmă sunt obișnuite în SUA și Canada, în Europa doar câteva pisici sunt implicate în reproducerea lor.

La un an de la nașterea pisoiului neobișnuit, un standard preliminar a fost înregistrat în CFA și TICA. Din 1978, rasa a fost recunoscută oficial de CFA. Până în prezent, rasa a fost recunoscută de aproape toate organizațiile internaționale, cu excepția FIFe și GCCF, care o consideră un subtip al American Shorthair.

Pisică americană cu sârmă

Descrierea rasei

Să începem cu o descriere a rasei: pisica American Wirehaired are dimensiuni medii până la mari, cântărind de la 3,5 la 7 kg. Fizicul este proporțional, puternic și muscular. Mișcări sigure și grațioase.

Capul este rotunjit cu o tranziție lină de la o bărbie mică la bot. Urechile sunt medii, cu vârfurile rotunjite. Ochii sunt, de asemenea, rotunzi, expresivi și destul de mari, depărtați. Culoarea irisului este de obicei galbenă sau verde. Membrele și coada sunt de lungime medie, picioarele sunt scurte, rotunjite.

Caracteristici ale lânii

Paltonul este elastic, de lungime medie. Firele individuale sunt ondulate, cu vârfuri ondulate și răsucite împreună pentru un „efect sârbos”. Pe unele părți ale corpului, se manifestă în moduri diferite, în abdomen, piept și bărbie blana este moale, pe spate firul este cel mai pronunțat.

În acest caz, impresia generală este mult mai importantă decât bucla firelor de păr individuale. În general, haina pisicii americane cu sârmă este groasă, cu un substrat bine dezvoltat. La pisoi, ondularea este mai pronunțată decât la adulți. De asemenea, merită luat în considerare faptul că atât bebelușii cu păr sârmă, cât și cei obișnuiți cu părul scurt se nasc în aceeași așternut..

Caracter

Pisicile americane cu păr sârmă sunt calme și independente, moderat jucăușe și curioase, ascultătoare și curate.

Îi plac foarte mult să vâneze insecte mici și, uneori, arată o dexteritate de invidiat la vânatul șoarecilor. Sunt puternic atașați de proprietar, îi prețuiesc compania și adoră să stea în brațele lor, dar în același timp pot rămâne calm singuri. La o vârstă fragedă, suportă cu ușurință mișcarea și se obișnuiesc rapid cu un mediu nou. Înțelegeți-vă bine cu alte animale de companie în majoritatea cazurilor.

Întreținere și îngrijire

Pisicile americane Wirehaired sunt dure și nu sunt exigente. Se simt bine în pereții unui apartament și, de asemenea, se instalează cu ușurință într-o casă privată cu acces gratuit la stradă. Ca orice altă pisică, americanul ar trebui să aibă un loc de odihnă personal, o cutie de gunoi, boluri curate și câteva jucării..

Îngrijirea unei pisici cu păr sârmă nu este dificilă, dar există câteva lucruri de luat în considerare. Perierea lânii de sârmă este rară; folosiți o perie de masaj cu un strat antistatic pentru aceasta. Nu trebuie să vă hidratați părul în timpul procedurii, precum și să îl pieptănați imediat după spălare. Acest lucru poate strica buclele mici care sunt principala caracteristică și atracție a rasei. Dupa pieptanare, lana se pieptana.

De obicei, scaldă pisica înainte de spectacol sau când haina este excesiv de grasă. Procedurile de apă nedorite inutil. Șamponul este selectat pentru rasele cu păr scurt, nu se folosesc balsamuri și clătiri. Este mai bine să spălați spuma într-un lighean și nu sub apă curentă. După scăldat, haina trebuie să se usuce în mod natural, fără a folosi un uscător de păr.

Pe lângă îngrijirea părului, trebuie să acordați atenție igienei ochilor, urechilor și să vă păstrați dinții curați. Ghearele sunt tăiate după bunul plac folosind foarfece speciale de tăiere.

Dieta și sănătatea

Cea mai bună opțiune pentru pisica americană cu sârmă poate fi considerată mâncare uscată și umedă super-premium sau premium. Oponenții furajelor gata preparate pot alege o dietă și pot organiza nutriția naturală, dar nu este strict recomandat să hrăniți produse de pe masă..

Deoarece aceste pisici au apărut ca urmare a unei mutații naturale, acestea se disting printr-o sănătate destul de bună, nu s-au observat boli ereditare. Cu o dietă complet echilibrată, îngrijire adecvată și măsuri preventive în timp util, rareori se îmbolnăvesc. Trăiește în medie 13-14 ani.

Fotografii

O selecție de fotografii ale unei pisici americane cu păr de sârmă:

Sănătatea pisicii cu fir

Păstrarea pisicilor cu păr de sârmă

american cu sârmă

Vedere laterală a pisicii americane cu păr sârmă

Istoria originii firelor de păr americane

American Wirehaired Cat Standard

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisică americană cu sârmă