Anti-zgârieturi pentru pisici: pisica ta are nevoie de gheare?

Anti-zgârieturi pentru pisiciSecolul XXI a adus omenirii o mare varietate de invenții utile și noi tehnologii. Astăzi vom vorbi despre o invenție nu atât de globală, ci mai degrabă foarte utilă - anti-zgârieturi pentru pisici, sunt, de asemenea, tampoane, duze, capace pentru gheare.

Marea majoritate a proprietarilor de pisici fericiți se confruntă mai devreme sau mai târziu cu o problemă - o canapea zdrențuită, perdele rupte, tapet zdrențuit, abraziuni, zgârieturi, haine deteriorate ... Cum să faci față acestei rușine? Se pare că s-a găsit o soluție - gheare anti-zgârieturi, iar problema a fost rezolvată. Deci, ce fel de minune este acesta și este cu adevărat necesar? Să ne dăm seama.

Ce este această invenție?

Capace pentru gheare sau anti-zgârieturiAnti zgarieturi - capacele din silicon, plastic sau cauciuc care se pun pe ghearele animalului tău de companie. Pentru a preveni căderea acestor accesorii, kitul este echipat cu un adeziv special.

Producătorii acestui miracol repetă în unanimitate despre inofensivitatea absolută a anti-zgârieturi, iată ce puteți citi pe site-urile producătorilor:

 • ghearele pentru pisici nu interferează absolut cu animalul care aleargă, sare, urcă pe orice suprafață;
 • inofensivitatea completă a atașamentelor cu gheare pentru pisici, indiferent din ce material sunt fabricate;
 • capacele pe gheare se mențin între trei și șase luni.

Deci, după cum putem vedea din cele de mai sus, anti-zgârieturi este pur şi simplu mântuire pentru proprietarii ale căror pisici nu recunosc postul zgârieturilor. Unde este adevărul aici?

În primul rând, să analizăm teoria inofensivității plăcuțelor de gheare din silicon

 1. Adezivul folosit pentru lipirea zgârieturilor pur și simplu nu poate fi inofensiv, acest lucru ar trebui înțeles de toți cei care au cel puțin un C în chimie la școală. Cel puțin, poate provoca alergii severe..
 2. Deoarece animalul nu își poate ascunde ghearele, își poate rupe degetul în timp ce sare..
 3. Duzele pot provoca deformarea plăcii unghiei și chiar deteriorarea ghearelor.

Acum să vorbim despre cum confortabil animalul tau este in gheare de silicon.

 1. Anti-zgârieturi multicoloreDacă pisica ta vizitează strada, atunci momelile nu sunt cu siguranță pentru tine! Animalul va fi pur și simplu incapabil să urce pe un copac, să se apere în caz de pericol. Și acest lucru este în cel mai bun caz: în cel mai rău - animalul de companie poate fi rănit încercând să urce în același copac sau să meargă de-a lungul gardului.
 2. Pisica nu va putea să retragă ghearele și să confere labei o poziție naturală, pe lângă inconveniente, acest lucru îi poate da și durere.
 3. Animalul de companie nu va putea să „aducă curățenia” pe deplin - cu tampoane din silicon este pur și simplu imposibil să curățați în mod normal urechile sau dinții.
 4. Incapacitatea de a zgaria normal.

Și în cele din urmă: despre durabilitatea anti-zgârieturi

 1. Capacele de pe ghearele pisicilor vor cădea singure pe măsură ce placa de unghii se stinge. Și acest lucru se întâmplă la fiecare 2-3 săptămâni. Adică, cel puțin o dată la 3 săptămâni, tampoanele vor trebui lipite din nou.
 2. Dacă sunteți proprietarul unui reprezentant activ al familiei feline, fiți pregătiți pentru faptul că animalul de companie însuși va scoate capacele cu ajutorul dinților..

După cum putem vedea, toate promisiunile producătorilor nu sunt altceva decât o cascadorie publicitară. Iată câteva altele dezavantaje această invenție:

 1. Capace moi pentru pisiciGhearele din silicon pentru pisici scot sunete foarte neplăcute: zgomot, ciocăneală, scârțâit - în funcție de acoperirea podelei, sunetul se va schimba.
 2. Dacă pisica merge în mod constant împotriva zgârieturilor, fără a îndepărta, acest lucru duce la fragilitatea și fragilitatea ghearelor sale..
 3. Animalul poate fi grav rănit și chiar poate scoate o gheară, prinzând accidental ceva.

După ce am discutat dezavantajele acestei invenții, nu putem să nu menționăm avantajele acesteia:

 1. Dacă există un copil mic în casă, atunci capacele îți vor fi la îndemână. Jucaus, bebelușul nu înțelege ce rănește pisica, ca răspuns la acest animal, este capabil să-l zgârie foarte mult. Deci, în acest caz, utilizarea capacelor este foarte justificată..
 2. Latura estetică: accesoriul arată foarte interesant pe ghearele pisicii. Varietatea culorilor va satisface chiar și cele mai pretențioase estete.
 3. Dacă animalul dvs. este bolnav de boli de piele și mâncărime constantă, în timp ce rănește pielea cu gheare, căptușelile vor fi, de asemenea, o cale de ieșire pentru dvs..

După cum putem vedea, nu totul este atât de rău și totul este bun, cu măsură. Se poate trage următoarea concluzie: anti-zgârieturi pot fi foarte util pentru dvs. și animalul dvs. de companie, dacă nu sunt abuzați.

Deci, după ce ați citit articolul, ați cumpărat în continuare acest accesoriu pentru pisică, cum îl puteți îmbrăca acum??

 1. Gheare false pentru pisiciEste necesar să tăiați ghearele pisicii cu 1-2 mm.
 2. Tratați suprafața ghearelor cu un dezinfectant, de exemplu, peroxid de hidrogen.
 3. Strângeți puțin adeziv în fiecare capac - nu mai mult de 1/3 din volumul întregului capac.
 4. Luați laba animalului, apăsați pe tampon, astfel încât animalul să-și scoată gheara. Puneți capacul și apăsați ușor timp de 5-10 secunde.
 5. Lipiți toate accesoriile și țineți animalul încă 10 minute, astfel încât lipiciul să se solidifice complet.

Nu vă alarmați: la început, mersul pisicii se poate schimba până când se obișnuiește cu o nouă senzație pentru sine. Cel mai probabil, animalul de companie va încerca cu toată puterea să îndepărteze „obiectul străin” de la sine și chiar să-l roască. În 2-3 zile animalul obișnuit se obișnuiește cu ea. Dacă a trecut mai mult de 1 săptămână și pisica încă se confruntă cu disconfort sau a apărut supurație, merită imediat eliminați atașamentele!

Cum se elimină anti-zgârieturi?

 1. Pisică neagră cu ochi albaștriÎnainte de a îndepărta căptușelile, acestea trebuie tăiate cu atenție.
 2. După ce ați tăiat vârful, fisurile vor merge de-a lungul suprafeței rămase și materialul se va îndepărta cu ușurință de gheară.
 3. Dacă au mai rămas bucăți lipicioase, acestea pot fi îndepărtate cu atenție cu o pila de unghii..
 4. Tratați piciorul cu apă oxigenată.
 5. Dacă există răni, aplicați un bandaj cu unguent Levomekol.

Depinde de tine dacă pisica ta trebuie să poarte sau nu zgârieturi. Dacă animalul ignoră stâlpul de zgâriere și aveți o întrebare serioasă despre îndepărtarea ghearelor, anti-zgârieturi vor fi pentru dvs. ideal opțiune. În orice caz, trebuie să cântăriți cu atenție toate avantajele și dezavantajele pentru dvs. și animalul dvs. de companie. Un animal sănătos, activ și un proprietar calm este ceea ce contează cu adevărat. fii sănătos!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Anti-zgârieturi pentru pisici: pisica ta are nevoie de gheare?