Anti-zgârieturi pentru pisici: scopul, dimensiunea și metoda de aplicare

Lucruri pentru pisici 28.05.2018 4,7 mii 3,1 mii 3 minute.

Anti-zgârieturile pentru pisici sunt considerate cel mai inofensiv și mai uman mod de a face față zgârieturilor. Produsul va ajuta la protejarea bunurilor casnice de ghearele ascuțite ale animalului dvs. de companie. Mărimea necesară a capacelor superioare este selectată în funcție de greutatea și vârsta animalului. Ele pot fi puse pe pisoi încă de la 2 luni. Sunt absolut sigure pentru un animal de companie, deoarece sunt fabricate folosind materiale moi netoxice..

1 Numirea anti-zgârieturi și selectarea dimensiunilor

Anti-zgârieturi sunt capace de patch-uri realizate dintr-un material moale (silicon sau vinil) și concepute pentru a fi atașate la ghearele unui animal. Pe piața animalelor de companie, acest accesoriu este prezentat într-o gamă destul de diversă de culori..

Atașamentele vor ajuta nu numai la protejarea bunurilor gospodăriei de daune, ci și la îmbunătățirea imaginii animalului de companie.

Anti-zgârieturi, în funcție de greutatea animalului, sunt împărțite în patru dimensiuni:

 • XS - cea mai mică dimensiune de tampon, concepută pentru pisoi cu o greutate de 0,5-2,5 kg;
 • S - conceput pentru pisici cu greutatea de 2,5-4 kg;
 • M - pentru un animal adult care cântărește 4-6 kg;
 • L - potrivit pentru pisici de rasă mare cu o greutate mai mare de 6 kg.

2 Fixare anti-zgârieturi

Produsul este convenabil de utilizat, ușor de atașat și practic nu interferează cu viața normală a animalului. Acestea sunt fixate pe suprafața ghearelor folosind adeziv special, care este inclus în kit. De asemenea, sunt incluse 20 de tampoane și instrucțiuni.

Cum să puneți tampoane anti-zgârieturi:

 1. 1. Tăiați ghearele pisicii cu 1-2 mm.
 2. 2. Încercați produsul. Momelile trebuie să se potrivească exact, altfel pot cădea sau pot crea disconfort pisicii atunci când se deplasează..
 3. 3. Umpleți nu mai mult de 1/3 din capac cu lipici, astfel încât să nu se lipească de blana animalului.
 4. 4. Apăsați în jos pe tamponul labelor astfel încât pisica să-și elibereze ghearele și puneți tampoanele.
 5. 5. Apăsați atașamentele laterale pentru câteva secunde pentru o fixare mai precisă..

Dacă capacul din silicon este prea lung pentru animalul de companie, acesta trebuie scurtat din partea laterală a găurii în care pătrunde gheara..

În timpul procedurii, este important să vă mângâiați animalul de companie și să discutați cu el cu afecțiune pentru a reduce nivelul de stres.

3 Avantajele capacelor plasture

Anterior, problema animalului de companie care zgâria mâinile și mobilierul proprietarului din casă a fost rezolvată prin efectuarea onicectomiei, o operație chirurgicală în timpul căreia animalul și-a pierdut complet ghearele..

Tampoanele din silicon sunt cel mai uman, cel mai rapid și mai sigur mod de a lupta împotriva zgârieturilor și au mai multe avantaje:

 • păstrează integritatea mobilierului, tapetului și a altor obiecte de interior;
 • nu provocați disconfort animalului de companie, permiteți mișcarea liberă;
 • elimina nevoia de a ascuti ghearele animalului tau de companie;
 • serviți mult timp, este necesar să le înlocuiți pe măsură ce ghearele naturale se reînnoiesc.

4 Sentimentele unui animal de companie în gheare artificiale

La începutul utilizării, momelile pot crea disconfort pisicii, dar după o lună animalele se obișnuiesc cu noul produs și nu mai acordă atenție acestuia.

Tampoanele sunt utilizate numai pentru acele animale de companie care se află în mod constant în casă. Dacă animalului i se permite să meargă singur, atunci va avea nevoie de ghearele sale pentru a-l proteja de alte pisici și câini..

Singurul dezavantaj al anti-zgârieturilor este că împiedică pisica să urmeze instinctele naturale. Își pierde capacitatea de a se agăța de suprafețele familiare. Animalul încearcă să-și ascuțească ghearele, dar datorită netezimii atașamentelor artificiale, acest lucru nu provoacă niciun rău mediului.

Forma autocolantului anti-zgârieturi se potrivește complet cu gheara pisicii și nu împiedică mișcarea. Tampoanele din silicon sunt aproape invizibile datorită materialului utilizat la fabricarea lor și le face cât mai subțiri.

5 Siguranța utilizării

Prima dată după remedierea anti-zgârieturi, pisicile se simt puțin neobișnuite și încearcă să le îndepărteze folosindu-și dinții. Capacele și lipiciul de protecție sunt fabricate din substanțe speciale non-toxice și sunt complet inofensive dacă sunt înghițite accidental. Nu sunt digerate de sistemul digestiv..

Datorită moliciunii și formei netede, produsul nu se va putea bloca în stomac și va ieși natural.

6 Data de expirare

Durata de viață a capacelor din silicon nu este legată de proprietățile lor fizice. Depinde de schimbarea ghearelor proprii ale pisicii.

La pisicile adulte, acest proces are loc la intervale de 1-2 luni. La pisoii mici, stratul cornos se schimbă după trei săptămâni. În această perioadă, ghearele false cad împreună cu cele naturale.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Anti-zgârieturi pentru pisici: scopul, dimensiunea și metoda de aplicare