Răni cu miros la pisică

Rănile cu miros la pisică nu sunt un fenomen atât de rar și fiecare proprietar ar trebui să știe cum să-și vindece animalul de companie. Este optim, desigur, să solicitați ajutorul unui medic veterinar, dar dacă acest lucru nu este posibil, trebuie să aplicați un tratament la domiciliu.

De asemenea, pisica suferă uneori de răni pe corp, cauza cărora este mușcătura unui câine sau a unei pisici. La locul plăgii, se formează o cavitate sub piele și se dezvoltă un proces purulent-necrotic, motiv pentru care ulcera nu se vindecă mult timp, provocând un miros urât la pisică.

Tratamentul se efectuează în următoarea secvență:

  • tăierea blănii în jurul plăgii (acest lucru va face ca ulcera să fie cât mai accesibilă posibil);
  • clătirea cu soluție de mangan sau clorhexidină (ulcerul trebuie dezinfectat calitativ);
  • umplerea cavității cu unguent Levomekol.

Durerea se vindecă în decurs de 10-15 zile, iar mirosul dispare după prima procedură.

Otodectoză într-o formă neglijată

Otodectoza (acarienii urechii) provoacă mâncărime severă la o pisică, din cauza căreia, la pieptănarea urechii, o deteriorează și pielea din jurul ei până la rănile profunde care se infectează, nu se vindecă mult timp și încep să putrezească, emanând un miros dezgustător. Răni ale urechii auto-provocate, care sunt cele mai înțepătoare dintre toate. Acestea sunt tratate în următoarea ordine:

  • curățarea urechilor cu un tampon de bumbac înmuiat în peroxid de hidrogen sau clorhexidină;
  • picături de urechi împotriva otodectozei;
  • introducerea unguentului levomekol în urechi (a doua zi după instilare).

Rănile care se află în locuri accesibile trebuie spălate cu clorhexidină și presărate cu streptocid.

Tratamentul se efectuează zilnic până când leziunile sunt complet vindecate..

Dacă urechea pisoiului miroase urât, tratamentul pentru otodectoză va fi același ca la o pisică adultă..

Boli de piele

Dacă pisica ta dezvoltă răni acoperite cu cruste, acesta este cel mai probabil un semn de alergie. Le puteți vedea în fotografie. Bolile de piele sunt adesea însoțite de răni, care putrezesc și împuțesc când sunt infectate. Din cauza lor, pisica are dureri și iritații constante. Localizarea lor poate fi diferită. Ca prim ajutor, pisica trebuie să primească 1/5 din comprimatul Suprostin. După aceea, animalul trebuie arătat medicului veterinar fără greș, deoarece este imposibil să se efectueze singuri o terapie de înaltă calitate într-un astfel de caz..

În tratamentul complex al bolilor alergice ale pielii, nu este indicată doar terapia locală, ci și terapia generală. Pisica este supusă unui curs de imunomodulatori, vitamine și remedii alergice. De asemenea, dieta corectă este selectată pentru animal. O durere care are un miros neplăcut dispare suficient de repede.

Durerea este tratată cu agenți antibiotici locali și unguente regenerante. Pentru a preveni pisica de a linge răni, se poate pune pe ea un guler de protecție special.

Un miros putrid din gura pisicii dvs. este un simptom al unei probleme de sănătate care ar trebui abordată de medicul veterinar..

Este inacceptabil să ignori răni de pisică care au un miros neplăcut..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Răni cu miros la pisică