Puricii într-o pisică - cum să eliminați acasă

Aproape fiecare proprietar de ronțăi pufoase întâmpină periodic o astfel de problemă precum puricii la un animal de companie. Este rar ca un proprietar să se uite indiferent la un animal de companie, zgâriindu-se convulsiv cu labele în diferite locuri. Într-o situație similară, un proprietar responsabil are o întrebare - cum să eliminați puricii de la o pisică?

Puricii sunt insecte care nu au aripi. Acest dezavantaj este mai mult decât compensat de structura originală a gurii bug-urilor. Este proiectat în așa fel încât puricii să poată mușca cu ușurință prin pielea unui animal. Această abilitate le permite să ajungă rapid și ușor la tratamentul preferat - sângele animalelor. Corpul puricilor este plat, parcă aplatizat pe părți, ceea ce le permite să se miște rapid între firele de păr de pe corpul pisicilor. Picioarele din spate sunt mult mai dezvoltate decât picioarele din față. Acest lucru ajută puricii să sară la înălțimi mari..

Puricii pot trăi fără alimente până la un an și jumătate. Odată ajunși pe corpul pisicii, paraziții sunt luați imediat pentru o sărbătoare: străpung pielea cu fălci ascuțite și încep să bea sânge. Stomacul de purici are capacitatea de a se întinde, prin urmare, insecta poate bea mult sânge.

Puricii sunt extrem de fertili - femela poate depune până la 400 de ouă pe zi. Deoarece nu se atașează în niciun fel de blana pisicii, ouăle cad pur și simplu oriunde merg. După 12 zile, larvele se maturizează. Dar chiar și la o vârstă atât de fragedă, natura nu i-a lipsit pe paraziți de un fel de viclenie. Larvele nu își vor lăsa coconii până când nu simt prezența unei pisici în apropiere. Când sunt în contact cu corpul unui animal, puricii mici se maturizează timp de aproximativ o lună, devenind în final adulți..

La prima vedere, insectele nedescriptibile pot provoca daune colosale pisicilor domestice:

 • Apariția reacțiilor alergice. Când este mușcat, un purice își injectează saliva în rană. Reacția alergică a animalului se manifestă asupra ei. Acest fenomen este însoțit de mâncărimi și arsuri, precum și de roșeață și umflături în zona mușcăturii. Animalul devine neliniștit, zgârie adesea locul mușcăturii, ceea ce poate duce la căderea părului și la formarea crustelor. O rană pieptănată poate fi infectată.
 • Posibilă apariție a viermilor. Întrucât pisica, fiind proprietara puricilor, continuă să aibă grijă de haina și pur și simplu linge paraziții din fire de păr.
 • Risc de anemie. Puricii pot provoca anemie. Această boală este deosebit de periculoasă pentru pisici..

Cum apare infecția

Proprietarii de animale de companie, pisicile „să nu părăsească” sunt cu adevărat uimite atunci când puricii se găsesc la animalele lor de companie. La urma urmei, animalul nu părăsește limitele strict conturate ale unei case sau apartamente, nu intră în contact cu pisici de curte - potențiali purtători de purici. De fapt, absolut orice pisică se poate infecta cu paraziți. Puricii pot fi aduși în casă sau apartament pe haine, încălțăminte, obiecte personale, biciclete pentru copii sau cărucioare.

Metode de eliminare a puricilor

Din fericire pentru proprietari, îndepărtarea puricilor de la o pisică este o sarcină foarte reală. El trebuie doar să aleagă un remediu pentru purici, concentrându-se asupra animalului său de companie și a capacităților sale financiare. Gulere, picături, șampoane, spray-uri, injecții și tablete sunt considerate cele mai populare mijloace de combatere a paraziților felini..

Gulere anti-purici

Una dintre cele mai simple metode de control al puricilor este purtarea unui guler. Acest produs este impregnat cu un insecticid (tipul gulerului variază în funcție de guler). Sub influența gulerului, majoritatea puricilor mor, în timp ce restul încearcă să părăsească animalul cât mai curând posibil..

Insecticidul durează aproximativ 2 luni, apoi produsul trebuie înlocuit. Gulerul este soluția ideală pentru îndepărtarea puricilor de la o pisică care merge adesea afară.

Gulerele pentru pisici au și ele dezavantaje, cu toate acestea, nu sunt multe.:

 • Posibilitatea de a dezvolta iritarea pielii. Uneori gulerul freacă pielea animalului unde este purtat. Din acest motiv, există cazuri cunoscute de dermatită. Astfel de cazuri sunt destul de rare, dar proprietarul pisicii ar trebui să ia în considerare cu atenție alegerea produsului și să verifice periodic gâtul animalului de companie pentru iritații..
 • Dificultate cu dependența. A avea un guler poate fi anxietate pentru o pisică care nu a mai purtat-o ​​niciodată. De regulă, după un timp animalul se obișnuiește cu „decorul”. Dacă pisica nu a reușit să se împrietenească cu gulerul, este mai bine să scăpați de remediu și să alegeți o altă opțiune pentru ca animalul de companie să elimine paraziții..

Picături de purici

Picăturile speciale ajută la eliminarea paraziților nu mai puțin eficientă. Acestea sunt extrem de ușor de utilizat: pur și simplu aplicați câteva picături pe greabăn sau în sens lung de-a lungul coloanei vertebrale. Aceste acțiuni sunt suficiente pentru a otrăvi puricii, iar supraviețuitorii pentru a scăpa din corpul pisicii..

Toți producătorii de picături pentru îndepărtarea paraziților încearcă să le facă cât mai sigure pentru animale, astfel încât aplicarea lor nu amenință sănătatea animalului de companie. Cu toate acestea, există semne ocazionale de alergii sau chiar otrăvire ușoară. Prin urmare, înainte de a aplica produsul, trebuie să îl testați. Pentru a face acest lucru, o picătură de agent este aplicată pe pielea animalului și reacția este monitorizată timp de câteva ore. Dacă în acest timp simptomele negative nu au apărut, picăturile pot fi folosite pentru îndepărtarea puricilor..

Spray-uri de purici

Cel mai bun remediu pentru purici, dar și cel mai toxic. Puteți elimina paraziții cu un spray foarte repede. Trebuie doar să aplicați produsul pe blana animalului și, prin toate mijloacele, să îl împiedicați să se spele câteva ore.

În timpul procedurii de îndepărtare, proprietarului i se recomandă să folosească mănuși și un bandaj pe față.

Dezavantajul spray-urilor pentru îndepărtarea puricilor este că sunt contraindicate să se aplice pisicilor gravide și care alăptează, persoanelor bolnave și pisicilor.

Șampoane pentru purici

Șampoanele anti-purici pentru pisici sunt relativ rare. Dar au și o serie de aspecte pozitive.:

 • Nu există practic niciun risc de otrăvire. Deoarece șamponul este complet spălat din corpul pisicii, nu poate fi otrăvit de acesta..
 • Acțiunea imediată a șamponului și a apei. Puricii sunt la fel de intoleranți la apă și la șamponul care îndepărtează paraziții.
 • Practic nu există efecte secundare.

După scăldat, pisica este recomandată să fie pieptănată pentru a îndepărta insectele moarte de pe blană.

Injecții cu purici și pastile

Utilizarea unor astfel de metode de îndepărtare a puricilor nu este recomandată acasă. Injecția se poate face incorect, pilula poate avea efecte secundare. Și, în general, introducerea drogurilor în corpul unui animal este o chestiune foarte delicată. Cel mai adesea, pastilele și injecțiile sunt utilizate de medicii veterinari în situații în care nu se pot aplica alte metode de îndepărtare a puricilor..

Paraziți la pisici, la persoanele însărcinate și care alăptează

Când tratați o pisică gravidă de paraziți, principalul lucru este să împiedicați agentul de îndepărtare a puricilor să fie în interiorul corpului. Chiar dacă remediul este considerat inofensiv, poate afecta negativ sarcina, poate provoca întreruperea acestuia sau patologii fetale.

Cel mai potrivit mijloc pentru doamnele pufoase aflate în poziție va fi:

 • gulere;
 • șampoane;
 • picături (cu acordul prealabil cu medicul veterinar).

Dacă primele două tipuri de remedii nu afectează pisica și viitoarele pisici, atunci picăturile pot pătrunde în vasele de sânge și mai departe în lapte.

Creșterea puricilor de la o pisică care alăptează este o sarcină deosebit de dificilă. Nici un guler nu va funcționa aici, deoarece pisoii îl pot mușca și linge involuntar în timp ce se joacă cu mama lor sau în căutarea unui mamelon. Utilizarea topică a picăturilor care nu pătrund adânc sub piele.

Este cel mai convenabil să îndepărtați puricii de la o pisică care alăptează în perioada în care pisoii au 3-4 săptămâni. În acest timp, pisica își poate lăsa pisoii până la 3 ore. După următoarea hrănire, pisica trebuie ridicată și scăldată cu șampon anti-purici. Clătind bine rămășițele produsului din blana animalului, animalul de companie trebuie uscat cu grijă cu un uscător de păr.

Copiii Shaggy vor trebui, de asemenea, să fie tratați pentru paraziți, deoarece, cel mai probabil, au reușit să ridice purici de la mama lor. Puteți folosi același șampon pentru a scăpa pisoiul de purici acasă. Nu utilizați un îndepărtător de purici înainte ca pisoii să deschidă ochii..

Unii proprietari, la modul vechi, cred că este indicat să ucizi puricii cu diclorvos. Acest remediu, care a devenit aproape „popular”, este încă utilizat pe scară largă pentru a îndepărta puricii din sate și orașe. Este mai bine pentru un proprietar iubitor să refuze un astfel de tratament al unui animal de companie, deoarece diclorvosul este extrem de toxic și poate afecta sănătatea pisicii.. Industria modernă oferă multe mijloace mai blânde și la fel de eficiente pentru a ajuta la eliminarea paraziților.

Alegerea mijloacelor pentru îndepărtarea puricilor depinde în mare măsură de preferințele proprietarului, precum și de caracteristicile individuale ale unui anumit animal. Dacă proprietarul are îndoieli cu privire la metodele de îndepărtare a paraziților, ar trebui să vă adresați medicului veterinar pentru sfaturi despre cum să eliminați corect puricii.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Puricii într-o pisică - cum să eliminați acasă