Antibiotice pentru pisici pentru răni purulente, boli infecțioase: o revizuire a mijloacelor și regulilor de admitere

La pisici sunt posibile diverse procese inflamatorii și boli infecțioase, cauzele cărora sunt pătrunderea virusurilor și bacteriilor patogene în corpul animalului. Tratamentul implică utilizarea medicamentelor veterinare, inclusiv a antibioticelor.

Fondurile suprimă dezvoltarea microorganismelor patogene și ucid bacteriile, contribuind în același timp la stimularea apărării corpului animalului. Se oferă o prezentare generală a antibioticelor recomandate pentru tratamentul infecțiilor virale, bacteriene, informații despre tratamentul rănilor purulente la pisici și regulile de utilizare a medicamentelor..

1 Importanța antibioticelor la pisici

Eficacitatea tratamentului bolilor veterinare depinde de medicamentele utilizate. Cel mai adesea, antibioticele pentru pisici sunt utilizate pentru prevenirea și tratarea bolilor infecțioase și a rănilor purulente..

Medicamentele din acest grup sunt substanțe chimioterapeutice care conțin microorganisme, derivații lor sau produse sintetice.

Importanța utilizării antibioticelor pentru pisici se datorează:

 • o gamă largă de acțiuni antimicrobiene;
 • suprimarea selectivă a dezvoltării microorganismelor patogene;
 • toxicitate relativ scăzută;
 • comoditatea formelor de dozare;
 • se utilizează în doze mici.

Ca urmare a utilizării medicamentelor antimicrobiene la animale, procesele biochimice din organism sunt stimulate, ceea ce contribuie la îmbunătățirea stării generale, activarea reacțiilor de protecție, productivitate crescută și creștere accelerată..

Alegerea corectă a medicamentului implică:

 1. 1. Luând în considerare sensibilitatea virusului la medicament.
 2. 2. Alegerea dozei optime.
 3. 3. Procedura și durata admiterii.

Consultați medicul veterinar pentru a diagnostica și a prescrie un tratament cu antibiotice.

2 Prezentare generală a medicamentelor

Principalul grupuri de antibiotice:

 • peniciline;
 • tetracicline;
 • rifamicine;
 • cefalosporine;
 • polimixine;
 • macrolide;
 • aminoglicozide;
 • lincosamide.

Categoria bolilor infecțioase la pisici include infecții virale și bacteriene, precum și stări dureroase cauzate de anumite microorganisme.

2.1 Medicamente pentru tratamentul infecțiilor virale

Informațiile din tabel includ:

 • lista infecțiilor virale;
 • nume de microorganisme;
 • lista de medicamente.

Antibioticele recomandate:

Numele infecțieiVirușiDroguri
Boala Aujeszky (pseudorabie)Herpes suis (herpesvirus de porc tip 1)Albipen LA, Klamoxil
Panleucopenie infecțioasă (tulburare felină, enterită paravirală infecțioasă, agranulocitoză contagioasă)Parvovirus mic cu o catena de ADNAlbipen LA, Amoxicilină, Neopen, Cefadroxil, Cefa-kur
HerpesVirusul herpes, care conține ADNAmpicilină, oxitetraciclină
Rinotraheita infecțioasă (rinită virală)Herpes, calicivirusuri, reovirusuriAmpicilină (Albipen LA), tetracicline, Neopen
CalicivirusGenul CalicivirusAmpicilină, oxitetraciclină
Gripa felinăAlbipen LA, Clamoxil, cefalosporine

Pe baza analizei medicamentelor, este posibil să se identifice principalele grupuri de antibiotice utilizate pentru infecția cauzată de viruși:

 1. 1. Peniciline sub formă de soluții injectabile: Albipen LA, Amoxicilină, Klamoxil LA, Neopen. În tablete - Ampicilină.
 2. 2. Cefalosporine: comprimate Cefa-hen, Cefadroxil.
 3. 3. Tetracicline: Oxitetraciclină (soluție injectabilă).

Pentru răceli (gripa pisică, rinita virală), pot fi utilizate medicamente pentru penicilină, seria tetraciclină și cefalosporine.

2.2 Medicamente pentru infecții bacteriene

Posibile medicamente pentru utilizare:

BoliVirusAgenți antibacterieni
Bordeteloza (bronhosepticoza)Coccobacillus Bordetella bronchisepticaTetracicline (doxiciclină), peniciline (Amoxicilină cu acid clavulanic)
Borrelioza (boala Lyme)Spirochete gram-negative, Borrelia burgdorferiTetraciclină sau cefalosporine (Cepha-hens), peniciline
Anemie infecțioasă (hemabatroneloză)Haemobartonella felisGrupa tetraciclină, incluzând combinația de doxiciclină cu Prednisolon, serie cefalosporină (Claforan, Cefa-chur, Kefzol)
CiumaYersinia pestisCefalosporine, cloramfenicol
YersiniosisYersinia enterocoliticaMedicamente pentru cefalosporină (găini Cefa)
PseudotuberculozăYersinia pseudotuberculozăCefalosporine (Cefadroxil, Kefzol, Cefalexină)
ColibacilozaEscherichia coliFluorochinolonele (Baytril)
Leptospiroză (icter infecțios, enterită hemoragică, boala Weil)LeptospiraMedicamente pentru penicilină (Neopen, Albipen LA, Ampicilină, Intramicină)
SalmonelozăSalmonella typhimuriumPeniciline (Neopen, Albipen LA), cefalosporine (Cefa-chur)
StafilococozăStafilococi patogeniBaytril (din fluorochinolone), peniciline (Neopen), amfenicoli (cloramfenicol), cefalosporine și lincosamide
TetanosClostridium tetanosPenicilină
TuberculozăMicrobacteria Mycobacterium tuberculosis, M.avius, M.bovisRifamicine (Rifampicină), aminoglicozide (Streptomicină)
ChlamydiaChlamydia și ChlamydophilaMedicamente cu tetraciclină (oxitetraciclină, doxiciclină), macrolide (tilozină, eritromicină), cu conjunctivită - unguent pentru ochi tetraciclină
MicoplasmozaMycoplasma felis, M.gataeGrupa tetraciclină, macrolide (Tylosin), fluorochinolone (Enrofloxacin)
ToxoplasmozaToxoplasma gondiiLincosamide (Clindamicină)

2.3 Tratamentul rănilor purulente

Cu o rană purulentă la pisici, pentru a preveni sepsisul, se utilizează medicamente cu un spectru larg de acțiune din seria penicilinei. Pentru inflamația și supurația pielii, se utilizează soluții injectabile (Amoxicard, Benstrep), comprimate Sinulox, Marfloxin.

Dacă inflamația este asociată cu o infecție fungică, se utilizează Griseofulvin. Supurația pielii în zona cu probleme poate fi tratată cu aerosoli (Alamicină, Apoderm, Baimicină, Biosanit pe bază de tetraciclină).

3 Reguli de aplicare

Pentru a obține un efect terapeutic, este necesar să se efectueze corect tratamentul prescris animalelor. Instrucțiunile pentru medicamente în medicina veterinară conțin toate informațiile necesare despre utilizarea lor: doza recomandată, modul de injectare a injecțiilor și administrarea comprimatelor.

Reguli pentru administrarea soluțiilor injectabile:

 1. 1. Pisica este injectată intramuscular sau subcutanat.
 2. 2. Agitați flaconul cu medicamentul până când se obține o suspensie omogenă..
 3. 3. Trageți medicamentul într-o seringă sterilă uscată cu un ac.
 4. 4. Cu o injecție subcutanată, apucați un pli de piele de la animal la greabăn sau între omoplați, introduceți un ac și stoarceți conținutul seringii (doza este selectată în funcție de adnotare, în funcție de greutatea pisicii).
 5. 5. Cu injecție intramusculară, este selectat grupul muscular posterior (umăr sau femural), acul este introdus la o adâncime de 2-3 cm.
 6. 6. După administrarea produsului, se recomandă masarea ușoară a locului de injectare.

Cum să administrați medicamente solide:

 • Se recomandă administrarea preparatelor sub formă de tablete, capsule, drajeuri împreună cu mâncarea preferată.
 • Dacă acest lucru nu este posibil sau este necesară o utilizare separată a remediului, pisica este fixată în mâner sau înfășurată în pânză.
 • Țineți maxilarul superior cu o mână, înclinați capul înapoi cu nasul în sus, ciupiți ușor urechea cu două degete, în timp ce pisica își va deschide gura.
 • Așezați pilula pe rădăcina limbii, închideți gura animalului și mângâiați gâtul spre esofag până când pisica înghite.

Dacă se respectă instrucțiunile de utilizare a medicamentului și recomandările medicului veterinar, bacteriile patogene vor fi îndepărtate din corpul pisicii, animalul va reveni la starea sa anterioară.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Antibiotice pentru pisici pentru răni purulente, boli infecțioase: o revizuire a mijloacelor și regulilor de admitere