La ce vârstă încep să meargă pisicile

Proprietarii care iau o pisică mică în casa lor se întreabă întotdeauna cum să determine momentul în care ea este gata să se împerecheze cu o pisică pentru prima dată. Această perioadă este determinată de disponibilitatea hormonală a corpului, care se exprimă în producerea și eliberarea ovulului din folicul. Fiecare proprietar este responsabil pentru sfârșitul apariției pubertății pentru animalul său de companie: cineva ia toate măsurile pentru a limita pisica de la sarcină și cineva nu împiedică apariția descendenților. Ambele părți au propriile lor argumente „pentru” sau „împotriva”.

Pentru a înțelege dacă o pisică a ajuns la pubertate, proprietarii au un număr mare de semne și date aproximative. În ciuda datelor medii, trebuie amintit faptul că corpul fiecărui animal se dezvoltă în funcție de cicluri individuale, deci nu este necesar să fim surprinși dacă această perioadă apare mai devreme sau mai târziu decât normele acceptate..

Pisica cere o pisică

Vârsta medie la care un animal de companie prezintă prima nevoie de contact cu o persoană de sex opus apare de obicei în primul an de viață: de la 8 la 11 luni. Adesea, în practică, acești termeni se pot schimba oarecum, prin urmare, norma este, de asemenea, o astfel de situație atunci când, pentru prima dată, animalul a mers în spree la vârsta de 6 luni..

Ce poate afecta sincronizarea

Uneori proprietarii reacționează excesiv la faptul că primul estrus al pisicii are loc înainte de termen, percepându-l pentru patologie. Nu va fi de prisos să vă arătați animalul de companie unui medic veterinar, dar trebuie să vă amintiți că corpul fiecărui animal se dezvoltă în același ritm individual ca un om, prin urmare pot exista multe alte motive pentru maturizarea timpurie..

Perioada în care animalul a prezentat semne de anxietate sexuală poate fi influențată de următorii factori:

 • rasa pisicilor;
 • caracteristici nutritive;
 • ereditate;
 • condițiile de detenție;
 • anumite medicamente și terapia cu vitamine;
 • boli trecute.

Pisică la veterinar

Veterinarii susțin că un astfel de eșec nu afectează starea generală a animalului de companie și nu poate afecta sănătatea reproductivă a acestuia în viitor. Dar, pentru a exclude posibilitatea apariției tumorilor genitale sau a tulburărilor hormonale grave, animalul trebuie prezentat unui specialist.

Semne de pubertate

Oamenii care au asistat deja la felul în care merge pisica spun că este dificil să treci peste acest proces. Cu toate acestea, stadiul său cel mai acut nu apare la debutul estului..

Există o serie de semne caracteristice care indică faptul că pisica a devenit matură sexuală:

 • Încercări continue de evadare din apartament sau casă. Intensitatea încercărilor depinde în mod direct de temperamentul animalului de companie.
 • Zgomotul gâtului, devenind în cele din urmă un țipăt puternic.
 • Animalul păstrează în mod compulsiv proprietarii și oaspeții casei, frecând frecvent mobilierul și colțurile dintr-un apartament sau într-o casă.
 • O schimbare bruscă a temperamentului (pisicile calme manifestă agresivitate, iar pisicile agresive se transformă brusc în amabile și afectuoase).
 • Animalul de companie începe să se rostogolească pe podea, își ridică în mod caracteristic coada, se ghemui pe labele din față și, în același timp, își ridică bazinul.
 • Apetitul pentru alimente dispare parțial sau complet, dar în același timp setea crește.
 • Descărcarea specifică apare din organele genitale.
 • Animalul de companie merge adesea la cutia de gunoi, dar volumul total de urină rămâne același.

La fiecare pisică, toate aceste semne se pot manifesta toate împreună sau una câte una, intensitatea lor este, de asemenea, diferită. Proprietarul trebuie să-și amintească faptul că o sarcină care începe înainte de vârsta de un an și jumătate nu numai că duce la nașterea descendenților neviabili, ci și afectează negativ sănătatea animalului de companie.

Cum ajutăm un animal

Momentul în care animalul merge pentru prima dată este greu de suportat nu doar de către proprietari, ci și de pisica însăși, deoarece schimbările care au loc în corpul ei îi sunt complet necunoscute și de neînțeles. Adesea oamenii se satură de o perioadă agitată și, pierzându-și cumpătul, își pot striga sau certa animalul de companie, ceea ce va agrava situația.

Pisică amuzantă

Există câteva sfaturi pentru a vă ajuta să treceți prin această perioadă dificilă:

 • tonul în care vorbește proprietarul trebuie să fie blând și liniștit;
 • zgârierea periodică pe cap, în spatele urechii și pe stomac va calma organismul excitat (este important să nu atingeți coada și partea pelviană a corpului în acest moment);
 • jocurile active periodice vor oferi o ieșire de energie;
 • este important să furnizați furaje în porțiuni mici în același volum;
 • asigura accesul constant la apă;
 • ca o distragere a atenției, puteți scălda pisica în apă caldă, protejând-o de curenți.

Dacă proprietarul vede că animalul este foarte dificil, puteți consulta un medic veterinar despre utilizarea sedativelor inofensive făcute pe bază de extracte din plante.

În ciuda faptului că prima dată când o pisică începe să meargă devine un fel de test pentru toți membrii gospodăriei, merită să ne bucurăm, deoarece animalul de companie crește și trece la o nouă etapă a vieții, ceea ce o aduce mai aproape de o mai mare independență.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » La ce vârstă încep să meargă pisicile