La ce vârstă se poate scălda un pisoi?

Când apare un pisoi în casă, apar multe întrebări. Cum să-ți hrănești copilul? Cum să te antrenezi la tavă? Unde să amenajezi un loc de dormit? La ce vârstă se pot scălda pisoii? Este atât de important să păstrezi blana animalului curată. Anterior, mama pisicii a urmat acest lucru, dar el însuși nu a învățat încă cum să efectueze igiena.

La ce vârstă să introduci apa?

Pisicuța își va aminti primul contact cu apa pentru o lungă perioadă de timp, deci trebuie să luați în serios procesul.

Dacă animalul de companie are încă emoții negative, atunci data viitoare va lupta din greu: zgâriați, mușcați și trageți cu toată puterea. De aceea, trebuie să transformați scăldatul nu numai într-un timp util, ci și într-o distracție plăcută..

Unii crescători susțin că este posibil să speli un pisoi de la vârsta de o lună. Acest lucru se explică prin faptul că o astfel de firimitură practic nu rezistă și nu zgârie. Dar nu merită să riști psihicul bebelușului, deoarece orice procedură necunoscută este foarte stresantă pentru el.

La ce vârstă poți scălda britanicii?

O pisică cu sânge nobil are nevoie de spălare la o vârstă fragedă mai mult pentru frumusețe decât pentru curățare. La urma urmei, înainte de expoziție, haina de blană trebuie să arate bine îngrijită și să strălucească. Un pisoi poate fi scăldat de la trei luni, dacă are o haină lungă sau groasă și un substrat. Unii medici veterinari recomandă să înceapă nu mai devreme de cinci luni. Aceasta include rase persane, britanice, scoțiene și alte rase.

Spălarea va aduce multe beneficii:

 • în primul rând, îl va învăța pe copil să disciplineze;
 • în al doilea rând, scăldatul vă permite să eliminați electricitatea statică de pe păr;
 • în al treilea rând, va elimina solzii morți ai epiteliului și părului, ca urmare, mai puțini dintre aceștia vor intra în gura și stomacul animalului de companie.

Ce să faci cu un pisoi găsit când vârsta este necunoscută?

Există întotdeauna o mulțime de purici pe pielea pisicilor de stradă. De asemenea, nu trebuie să excludeți lichenul, infestările cu viermi și alte boli infecțioase. Este important să vă aduceți animalul la medicul veterinar cât mai curând posibil. Nu este interzisă scăldatul cu licheni la orice vârstă dacă haina este puternic contaminată sau este necesară utilizarea șampoanelor speciale (Nizoral, Sebozol). În alte cazuri, infecția se poate răspândi în zone sănătoase ale pielii..

Pentru un pisoi nou-născut sub vârsta de 2 săptămâni, scăldarea timpurie poate fi dăunătoare. Este mai bine să îl ștergeți cu un burete moale înmuiat în apă caldă fără a adăuga detergenți.

Pași de igienă reușiți

Este recomandabil ca o persoană să țină animalul și cealaltă să se spele. Prima regulă pentru scăldatul bebelușului este apa caldă, dar nu fierbinte.. Temperatura sa nu trebuie să depășească 38⁰ С.. Este mai bine să închideți ușa ușa de la baie. Pisoiul cu părul lung trebuie să fie pieptănat mai întâi pentru a desface bucățile. Articolele trebuie pregătite în avans:

 • bazin;
 • oala;
 • apă caldă într-o cratiță;
 • șampon hipoalergenic pentru pisici;
 • 2-3 prosoape;
 • tampoane de bumbac pentru urechi;
 • tampoane de bumbac;
 • uscător de păr;
 • tratament stimulent.

Bile mici de vată sunt folosite pentru a infunda urechile bebelușului pentru a preveni pătrunderea apei și a detergentului în ele. Atât de multă apă este dusă în bazin, astfel încât nivelul ei ajunge la gâtul pisoiului. Calmând animalul de companie cu cuvinte liniștite, umeziți ușor blana cu un burete sau o mână. Pentru prima dată, nu puneți imediat animalul în bazin, altfel îl poate speria.

După ce lâna este bine umezită, bateți puțin șampon în palma mâinii și distribuiți-l uniform pe corp, labe și coadă, frecând ușor. Capul nu este spumos. Excesul de spumă este îndepărtat manual, iar bebelușul este așezat încet în bazin. Pentru a clăti detergentul, corpul este turnat dintr-o oală, scoțând apă curată din cratiță. Puteți face acest lucru cu un duș dacă pisoiul nu se sperie. În cele din urmă, ștergeți ochii, nasul și exteriorul urechilor cu tampoane de bumbac umede..

Scăldatul ulterior poate începe prin coborârea pisicii la vârsta de 5 luni sau mai mult într-un bazin sau o chiuvetă plină cu apă. Dar acest lucru trebuie făcut corect: înmuiați încet picioarele din spate și din față, apoi corpul.

Ce sa fac in continuare?

După scăldat, pisoiul este înfășurat într-un prosop, care va absorbi excesul de umiditate. Schimbați prosopul umed după câteva minute. Nu este nevoie să frecați un corp mic, este suficient să ștergeți. Apoi, lâna este uscată cu un uscător de păr, altfel se va rostogoli și vor rămâne încurcături. În plus, un copil care nu a ajuns la maturitate poate răci și se poate îmbolnăvi, deoarece chiar și într-o cameră caldă, lâna se va usca complet numai după 10-12 ore.

Un dispozitiv teribil de bâzâit este ținut la o distanță de 30 cm de pisică. Dacă este posibil să reglați alimentarea cu aer, atunci este mai bine să alegeți un mod delicat.

La sfârșit, haina de blană este periată și asigurați-vă că oferiți pisicuței un tratament preferat, astfel încât spălarea să fie asociată cu emoții plăcute.

Sfaturi utile

Următoarele recomandări vor ajuta la evitarea problemelor de sănătate ale animalelor de companie:

 • Amânați tratamentele cu apă timp de cel puțin două săptămâni după vaccinare.
 • După castrare, trebuie să treacă cel puțin 10 zile.
 • Cu trei zile înainte și după tratamentul pentru purici, este, de asemenea, imposibil să se ude blana pisoiului. Deși are vârsta sub 3 luni, nu toate remediile împotriva paraziților sunt legale.
 • Nu este nevoie de spălare zilnică. Aceasta elimină stratul protector de grăsime și afectează calitatea lânii..
 • Este recomandabil să repetați procedurile de apă nu mai mult de 1 dată pe sezon, începând cu vârsta de 3-5 luni.
 • Dacă pisoiul este capricios și iubește să zgârie, atunci tăiați-i cu grijă ghearele înainte de scăldat.
 • Așteptați 2-3 ore după hrănire.
 • Merită să scăldăm o pisică de orice vârstă cât mai curând posibil dacă este luată de pe stradă. Dar nu este de dorit să obișnuiești un pisoi domestic cu spălatul înainte de a se adapta la o nouă familie. Durează aproximativ 2-3 săptămâni..

Pisicile pentru scăldat trebuie luate în serios. Pentru a evita problemele cu vârsta, este mai bine să învățați un pisoi să se spele până la un an, ca un animal adult va rezista cu disperare. Apropo, pentru astfel de alarmați, au venit cu un șampon uscat care nu necesită contactul cu apa. Dacă este necesar, vă puteți scălda copilul complet, dar nu mai devreme de 2 săptămâni după naștere. Este mai bine să amânați procedura până când pisica atinge vârsta de 2-3 luni..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » La ce vârstă se poate scălda un pisoi?