Bravecto pentru pisici: instrucțiuni de utilizare

Ectoparaziții sunt frecvenți „parteneri de viață” pentru pisici. Și provoacă o mulțime de probleme. La fel puricii

pot fi purtători de infecții periculoase sau pot provoca în mod independent dermatită. De aceea, medicamentul Bravecto este o adevărată mântuire pentru pisici, deoarece vă permite atât să preveniți, cât și să vindecați invazia parazitară.

Indicații de utilizare

Acesta este numele medicamentului destinat tratamentului și prevenirii infecției pisicilor cu purici și a unor tipuri de căpușe ixodide parazitare. Printre altele, remediul este adesea folosit pentru a trata demodicoză (o boală cauzată de așa-numita „căpușă subcutanată”).

Diferă de numeroși analogi într-o perioadă lungă de acțiune și siguranță aproape completă pentru corpul animalului însuși.

Principalele indicații pentru utilizarea medicamentului sunt destul de extinse:

 • Prevenirea și tratamentul infestărilor cu purici.
 • Prevenire și tratament purtat de căpușe invazii.
 • Ca element al unei terapii compozite în tratamentul dermatitei și a leziunilor cutanate eczematoase cauzate de acțiunea ectoparaziților.

Ca și în cazul câinilor, aceste picături sunt aproape singurul mijloc eficient de prevenire a bolilor parazitare din sânge..

Acestea încep să acționeze împotriva puricilor după aproximativ 12 ore, dar un efect pronunțat împotriva căpușelor are loc după aproximativ două zile.

Rețineți că în ultimii ani, Bravecto a fost folosit din ce în ce mai mult de către medicii veterinari. Motivul este că, până de curând, medicamentele pe bază de fipronil erau principalele remedii împotriva puricilor..

Mult timp a fost suficient pentru o victorie completă asupra paraziților, dar recent medicii veterinari și proprietarii se confruntă din ce în ce mai mult cu „tulpini” de purici rezistenți la această substanță. Pur și simplu, dacă fipronil acționează asupra lor, este extrem de slab. Dar componenta principală a instrumentului pe care îl descriem cu paraziți face față cu încredere (cel puțin deocamdată).

Eliberați formularele

În general, există două forme de eliberare a acestui medicament: comprimat și picurare. În acest articol, vom detalia cele din urmă. Motivele pentru acest lucru sunt chiar mai jos.

Comprimatele Bravecto

Deci pastile. Aceasta este o formă de dozare foarte convenabilă, care este ușor utilizată de crescătorii de câini ... Și numai ei, deoarece nu există tablete masticabile Bravecto pentru pisici. Oricum, pa. Și ne-am sfătui cu tărie să nu folosiți un preparat „câine” pentru hrănirea pisicilor: concentrația substanțelor active din acesta este calculată luând în considerare organismele câinilor, nu pisicile.. Atât de ușor îți poți otrăvi animalul de companie sau îl poți dezactiva prin „uciderea” ficatului animalului.

Picături de Bravecto

Este picăturile - cea mai „opțiune de pisică”. Mai mult, acestea sunt produse în trei versiuni simultan, în funcție de rasa și greutatea animalului procesat. Aceste picături sunt ambalate în pipete de dozare din polietilenă în trei versiuni, cu volum diferit:

 • Pentru cele mai mici pisici - 0,4 ml.
 • Pentru soiurile medii, picăturile sunt ambalate în 0,89 ml.
 • Pipetele pentru pisici mari conțin 1,79 ml de medicamente.

Dar! Picăturile diferă nu numai prin volum, ci și prin conținutul substanței active! Din această cauză, am sfătui cu tărie să nu folosiți opțiunea „mică” pentru procesarea pisicilor mari (și invers)!

Cele trei variante descrise mai sus conțin, respectiv, 112, 250 și 500 mg de compus activ. În aparență, medicamentul este o soluție aproape transparentă, cu o ușoară nuanță gălbuie. Produsul are un miros destul de specific, caracteristic.

După cum am spus mai sus, produsul este ambalat în pipete de unică folosință. Vă rugăm să rețineți că fiecare dozator este destinat unei singure utilizări. Este imposibil să păstrați pipeta deschisă pentru o utilizare ulterioară.!

Distribuitoarele sunt sigilate cu capace de șurub din plastic, care se rup la deschiderea ambalajului. Pipetele sunt plasate în pachete din carton gros, acolo sunt plasate și instrucțiuni de utilizare tipărite..

Separat, subliniem că data de producție și numărul lotului de producție trebuie să fie imprimate pe fiecare pipetă și pe fiecare pachet. Dacă aceste informații sunt spălate, șterse sau deteriorate în orice alt mod, este inacceptabil să utilizați medicamentul..

Bravecto nu este cel mai ieftin medicament ... ceea ce înseamnă că este adesea contrafăcut. Din acest motiv, vă recomandăm să cumpărați produsul exclusiv de la farmacii veterinare bune. În plus, vă sfătuim să acordați o atenție specială calității fabricării ambalajelor, tipăririi etc. Dacă vopseaua de pe cutii și pipete este încețoșată, pare a fi ceva „greșit”, este mai bine să nu folosiți medicamentul.

Structura

În acest articol, discutăm compoziția picăturilor, deoarece producătorul nu a lansat încă comprimate masticabile Bravecto pentru pisici. Acestea includ următoarele componente:

 • Principalul ingredient activ este fluralaner.
 • Solvenții volatili, conservanții și stabilizatorii sunt folosiți ca bază. Este dificil să spunem mai precis despre acest lucru, deoarece producătorul însuși nu acoperă caracteristicile exacte.

Analogi

În principiu, există analogi ai medicamentului și sunt destul de numeroși. Singura problemă este că fluralanerul este rar folosit în compoziția lor și, prin urmare, nu este necesar să se vorbească despre „analogia” exactă. Iată o listă cu principalele medicamente cu un principiu de acțiune similar:

 • Frontline. Folosesc cel mai apropiat analog al substanței active Bravecto, adică afoxolaner.
 • Un analog de la distanță poate fi considerat Effitix.

Principiul drogului

Medicamentul aparține agenților insectoacaricizi de tip sistemic de acțiune. Așa cum am scris deja, fluralanerul este principalul ingredient activ. Acest compus aparține grupului izoxazolină. Afectează toate tipurile de purici și căpușe ixodide parazitare găsite la pisici.

Eficient atât împotriva adulților (adulților), cât și a larvelor (larvelor) paraziților. Efectul utilizării medicamentului durează 12 săptămâni (trei luni) de la momentul unui singur tratament.

Totuși, aș dori să observ că, pe baza informațiilor obținute în cursul practicii pe termen lung, medicii veterinari consideră că aceste cifre sunt oarecum supraestimate. Deci, un efect bun împotriva puricilor durează aproximativ 11 săptămâni, iar împotriva căpușelor, medicamentul nu funcționează deloc mai mult de opt săptămâni..

Mecanismul efectiv de acțiune al medicamentului este destul de standard pentru medicamentele de acest tip: blochează pur și simplu transmiterea impulsurilor de la terminațiile nervoase la mușchi. Acest lucru duce rapid la supraexcitația sistemului nervos al parazitului și apoi la paralizia completă și moartea ulterioară..

În ceea ce privește pericolul pentru pisică în sine, atunci totul este în ordine cu acest lucru: medicamentul aparține clasei a patra de pericol, adică este practic sigur pentru animalele cu sânge cald. Producătorul raportează că agentul nu are efect mutagen și nu interferează cu dezvoltarea normală a făturilor în corpul unei femei însărcinate..

Important! Dar toate cele de mai sus se aplică exclusiv acelor cazuri când agentul este utilizat în doze corecte, bine alese! Ce se întâmplă cu o supradoză de zece ori este o întrebare dificilă și este mai bine să nu o verificați în practică!

Depozitarea corectă a medicamentului

Ca orice alt medicament pentru picurare pentru purici, Bravecto va funcționa corect numai dacă a fost depozitat corespunzător. Pur și simplu, dacă produsul este supraîncălzit sau „supraîncălzit”, eficacitatea acestuia se poate deteriora semnificativ. Condițiile de depozitare trebuie să fie următoarele:

 • Locul trebuie ales astfel încât lumina directă a soarelui să nu cadă asupra medicamentului..
 • În plus, produsul trebuie izolat cu atenție de accesul animalelor de companie și al copiilor..
 • Temperatura aerului nu trebuie să fie mai mică de 2 ° Celsius, dar este, de asemenea, imposibil să se permită creșterea prelungită a acestuia peste 27 ° Celsius.
 • În niciun caz nu trebuie lăsat picăturile antiparazitare să înghețe..

Instructiuni de folosire

Desigur, există o instrucțiune foarte detaliată și de înaltă calitate pentru utilizare în fiecare ambalaj cu preparatul, dar cu toate acestea, unele puncte scrise într-un limbaj clerical „uscat” pot să nu fie pe deplin înțelese de crescătorii neexperimentați. Vom încerca să evidențiem mai multe puncte mai ușor..

Deci, primul moment. Am scris deja că, în practică, durata efectivă a medicamentului este mai mică decât cea indicată în instrucțiunile oficiale. Dar nu ar trebui să-l certați imediat pe producător: în condiții apropiate de ideal, acești termeni sunt mai mult sau mai puțin exacți. Dar, în practică, de obicei nu există astfel de condiții..

Dar există încă modalități de a prelungi eficacitatea reală a medicamentului:

 • În primul rând, nu vă recomandăm să spălați animalul în primele trei săptămâni de la aplicarea produsului (chiar dacă instrucțiunile spun aproximativ trei zile).
 • În al doilea rând, cu cât o pisică merge mai puțin afară în timpul ploii sau al altor precipitații, cu atât medicamentul va rezista mai mult pe blană.

Deci este destul de simplu. Dacă pisica nu mai este udată încă o dată, atunci va fi protejată de purici și căpușe pentru o perioadă mai lungă..

Aplicare corectă

Medicamentul poate fi aplicat numai pe pielea complet uscată și intactă. Prezența zgârieturilor, abraziunilor și focarelor de inflamație pe aceasta este inacceptabilă.

Înainte de utilizare, pipeta este scoasă din ambalaj și menținută strict verticală. Apoi puteți deschide capacul. Este recomandat să îl deschideți în sensul acelor de ceasornic, dar, de fapt, nu există nicio diferență: elementele de fixare ale acestuia se rup oricum la deschidere, astfel încât să puteți deșuruba „mufa” și în sens invers acelor de ceasornic.

Nu rupeți capacul pentru aplicarea corectă a medicamentului. Medicamentul va picura de sub el, oferind doza necesară. Un clic sonor este un semn care indică deschiderea pachetului. Vă recomandăm să folosiți mănuși medicale de unică folosință pentru a aplica medicamentul..

Înainte de a utiliza picătura, trebuie să întindeți părul pe baza craniului pisicii cu degetele, astfel încât pielea să fie clar vizibilă. Este necesar, prin apăsarea ușoară a distribuitorului, să se obțină o distribuție lentă și uniformă a medicamentului pe suprafața pielii animalului de companie..

Dacă pisica cântărește mai mult de 6,3 kg, vă sfătuim să aplicați produsul în mai multe puncte, astfel încât medicamentul să aibă timp să fie distribuit uniform și să nu se scurgă acolo unde animalul îl poate linge (ceea ce poate duce la consecințe foarte neplăcute).

Dozare

După cum am menționat deja, doza depinde de greutatea și rasa animalului. Pentru ușurința calculului, vă prezentăm datele de dozare sub forma unui tabel..

Greutatea animalelor, kg Numărul de pipete utilizate Pentru animale mici Pentru rase medii Pentru animale mari De la 1,2 la 2,81 Pipetă Până la 6,31 Pipetă Până la 12,51 Pipetă

După cum este ușor de văzut, dozajul medicamentului este foarte simplu: în funcție de masă, conținutul întregii pipete este aplicat la greaban animalului. Aș dori să menționez că este imposibil să „întinzi” conținutul dozatorului pentru mai multe aplicații sau să „îmblânzești” pisica cu mai multe pipete, deoarece în primul caz eficiența se deteriorează, iar în al doilea poți pur și simplu otrăvi animalul de companie.

Efectele secundare ale medicamentului

De regulă, cu utilizarea normală a medicamentului în strictă conformitate cu instrucțiunile sale de utilizare, efectele secundare fie nu se dezvoltă deloc, fie sunt extrem de rare. O problemă diferită sunt situațiile în care proprietarul, dintr-un anumit motiv, a supradozat sau a utilizat medicamentul pentru acele animale pentru care nu este recomandat.

În plus, un animal de companie deosebit de agil poate linge produsul din blana sa.. În astfel de cazuri, se pot dezvolta „efecte secundare” de următoarele tipuri:

 • Pisica devine letargică, apatică, încearcă să petreacă mai mult timp, înghesuită în cel mai liniștit și mai îndepărtat colț al casei.
 • Este foarte probabil dezvoltarea unei salivații abundente. Saliva este spumoasă și floculentă.
 • Animalul crește considerabil setea și, în consecință, volumul zilnic de urină eliminată.
 • În caz de supradozaj, unele pisici devin nervoase, iritabile, animalul „se întoarce” constant prin casă sau merge din colț în colț.

Contraindicații

Toate contraindicațiile sunt destul de standard pentru medicamentele de acest tip..

Iată o listă a acestora:

 • Nu manipulați animale de companie cu vârsta sub cel puțin 11 săptămâni.
 • Nu se recomandă tratarea animalelor de companie epuizate, slăbite, inclusiv a animalelor care au suferit recent o boală gravă. De asemenea, nu se recomandă utilizarea agentului pentru tratarea pisicilor cu greutate corporală anormal de mare (adică obeze). În toate aceste cazuri, trebuie mai întâi să aduceți starea fizică a animalului la valori normale (îngrășați sau să luați o dietă).

 • Producătorul interzice în mod explicit tratamentul animalelor de companie care suferă de boli inflamatorii ale pielii. Din nou, Bravecto este permis pentru tratamentul combinat dermatita de purici, dar chiar și în acest caz, nu ar trebui să existe focare de inflamație, răni, zgârieturi etc., în locurile în care se aplică picăturile..

În ceea ce privește tratamentul pisicilor însărcinate și care alăptează, situația este dublă. Pe de o parte, acest lucru este permis de instrucțiunile oficiale, dar medicii veterinari experimentați nu sfătuiesc să facă acest lucru. În orice caz, cu siguranță nu merită să mânuiți animalele de companie în prima jumătate a sarcinii și în prima lună după nașterea pisoilor. În acest moment, merită să folosiți ceva mai sigur (un decoct de pelin sau uleiul său sau tinctură de eucalipt).

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Bravecto pentru pisici: instrucțiuni de utilizare