La ce vârstă pisicile își schimbă dinții

Schimbarea dinților de lapte în cei permanenți este un proces obișnuit pentru toate mamiferele. Majoritatea oamenilor își amintesc cum s-a întâmplat cu ei înșiși. Dar puțini oameni sunt familiarizați cu evoluția acestui proces la animalele de companie. Întrebări despre când se schimbă dinții pisicuților și cum se întâmplă acest lucru apar la mulți oameni care decid să aibă o pisică mai mică de șase luni. Pentru proprietarii neexperimentați, schimbarea dinților poate cauza unele îngrijorări la un pisoi. Dar având cunoștințele necesare și pregătirea adecvată va ajuta la evitarea problemelor și va facilita acest proces pentru animalul de companie și proprietarii acestuia..

În mod normal, dinții de lapte sunt albi cu o nuanță cremoasă. Culoarea dinților depinde de ereditate și de caracteristicile dezvoltării fătului..

O pisică adultă ar trebui să aibă 30 de dinți. Aceasta este încă 4, mai mult decât erau lactate.

La pisoi, schimbarea dinților are loc la vârsta de 3-4 luni. Până la 7 luni ar trebui să aibă un „set complet” de dinți permanenți.

Pe maxilarul superior al unei pisici:

 • 6 incisivi;
 • 2 canini;
 • 4 premolari;
 • 2 molari.

Pe maxilarul inferior:

 • 6 incisivi;
 • 2 canini;
 • 6 premolari;
 • 2 molari.

Începutul schimbării dinților

După ce pisica are toți dinții de lapte, începe procesul de schimbare a acestora în cei permanenți. Acest lucru se întâmplă în aceeași succesiune cu apariția lactatelor. De obicei, incisivii cad mai întâi, apoi caninii, apoi premolarii și molarii. O schimbare completă a dinților la un pisoi ar trebui să aibă loc înainte ca animalul să ajungă la vârsta de 7 luni. În acest moment ar trebui să aibă 30 de dinți..

Este posibil să se determine că dinții pisicii au început să se schimbe prin următoarele semne:

 • salivație abundentă;
 • dorința animalului de a roade obiecte (de a zgâria gingiile);
 • comportament letargic;
 • refuzul de a mânca;
 • excitabilitate crescută.

La pisici, schimbarea dinților din lapte în cei permanenți este însoțită de o schimbare a comportamentului. Proprietarii ar trebui să urmărească animalul de companie și mai atent pentru semne de boală. Dacă aveți unul sau mai multe simptome, trebuie să solicitați sfatul medicului veterinar:

 • supurația plăgii la locul unui dinte pierdut;
 • inflamația gingiilor sub un dinte de lapte care nu a căzut;
 • pisoiul refuză să mănânce;
 • animalul de companie nu merge la toaletă mai mult de o zi;
 • dinții de lapte nu sunt înlocuiți complet și nu cad mult timp;
 • comportamentul animalelor de companie este letargic și apatic;
 • prezența respirației urâte.

Când dinții de lapte ai pisoiilor se schimbă, vor să mestece ceva tot timpul. Și este mai bine să roască obiecte potrivite pentru aceasta, și nu lucrurile tale personale. Este recomandabil să achiziționați în prealabil jucării sau delicatese speciale pentru mestecat (venele uscate), nu oasele tubulare fierte. Aceste articole trebuie să fie în stoc înainte de a observa orice deteriorare a lucrurilor personale..

Recomandări proprietarilor

Adesea, schimbarea dinților de lapte la pisoi la cei permanenți are loc fără probleme.. În unele cazuri, proprietarii nici măcar nu au timp să observe cursul acestui proces. Cu toate acestea, dacă constatați că dinții pisoiului se schimbă, este recomandabil să îi examinați periodic gura. Astfel, este posibil să se urmărească apariția oricărei încălcări în timp. Acordați atenție culorii gingiilor - acestea ar trebui să fie roz și să aibă un ton uniform pe toată suprafața.

Vaccinări

Vaccinările nu trebuie administrate în timpul schimbării dinților. Corpul pisoiilor este supus unui stres semnificativ, iar vaccinările pot fi mult mai greu de tolerat. Dacă dinții pisicii se schimbă, amânați vaccinarea până la sfârșitul acestui proces..

Alimente

În perioada schimbării dinților, animalul are nevoie de o dietă echilibrată, care conține toate substanțele necesare. Dieta animalului dvs. de companie trebuie discutată cu medicul veterinar și trebuie aleasă cea mai potrivită opțiune. Nu trebuie să exagerați cu saturarea dietei animalului cu fosfor și calciu, deoarece acest lucru poate afecta negativ funcționarea rinichilor și a altor organe..

Ajutând gingiile

Pentru a ameliora durerea, animalul începe să roască obiecte din jurul său. Jucăriile și oasele speciale sau venele uscate trebuie pregătite în prealabil..

De asemenea, puteți ajuta pisoiul lubrifiantul gingiilor cu geluri dentare. Aceste geluri sunt vândute în orice farmacie și sunt destinate oamenilor, dar sunt potrivite și pentru pisici. Medicamentul va ajuta la ameliorarea durerii și la calmarea puțin a procesului inflamator. Cu toate acestea, fiți pregătiți pentru rezistență semnificativă din partea animalului, precum și salivare excesivă după aplicarea gelului. Pentru a aplica gelul pe gingii, stoarce o parte din preparat pe deget și masează ușor gingiile pisoiului.

Pisicilor nu ar trebui să li se permită să-și mestece proprietarul. Acest obicei poate continua. Dinții unei pisici adulte pot răni proprietarul și alte persoane din jurul animalului.

Stresul și infecția

Când pisicile își schimbă dinții, suferă un stres semnificativ. În această perioadă, este mai bine să reduceți prezența stresului suplimentar al terților. Nu trebuie să efectuați reparații, să rearanjați mobilierul, să mutați și să transportați pisoiul în alt loc. Merită, de asemenea, să-și reducă contactele cu străini. Stresul excesiv poate afecta sănătatea unui pisoi acum sau în viitor..

Când pisoii își schimbă dinții, corpul devine extrem de vulnerabil la diverse bacterii și infecții. Mai ales când vine vorba de un animal nevaccinat. Prin urmare, atunci când schimbați dinții, încercați să protejați pisica de contactul cu obiecte care sunt aduse de pe stradă (pantofi, genți, genți). Curățați umed pe hol mai des.

Dacă pisoiul a atins deja vârsta de 7 luni, dar dinții încă nu sunt înlocuiți complet, trebuie să vă contactați medicul veterinar. Extracția dinților primari care nu au căzut poate fi necesară pentru a permite o creștere permanentă.

Pisicile cu schimbarea dinților necesită o atenție suplimentară, îngrijire și îngrijire. Reducerea cantității de stres și obținerea unor articole de mestecat speciale vor ajuta animalul să facă față mai ușor acestui proces. Îngrijirea suplimentară și monitorizarea animalului dvs. de companie vor ajuta la evitarea consecințelor negative asupra sănătății în viitor.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » La ce vârstă pisicile își schimbă dinții