Veracol pentru pisici și pisici

Veracol este un medicament homeopat utilizat pentru pisicile cu boli ale tractului gastro-intestinal. Formula unui medicament eficient, dar sigur, a fost dezvoltată de grupul de companii Helvet, specializat în producerea homeopatiei pentru animale de companie..

 • Injecţie. Această formă de eliberare este mai frecvent utilizată pentru tratarea pisicilor și a altor animale de companie. Principalul avantaj al injecțiilor este că substanțele active intră imediat în sânge și sunt transportate împreună cu sângele în tot corpul, ajungând rapid la locul patologiei. Lichidul transparent și incolor este ambalat în sticle de sticlă. Există recipiente de diferite dimensiuni - de la 10 la 100 ml, dar pentru pisici este rezonabil să achiziționați sticle mici.
 • Picături pentru uz intern. Excelent pentru cazurile în care proprietarii nu știu cum sau se tem să-și injecteze animalele de companie. Pentru ambalare, producătorul folosește sticle de polimer. Acestea sunt echipate cu o pipetă încorporată, astfel încât să puteți măsura cantitatea corectă de medicamente fără probleme.
 • Pastile. Tabletele albe mici sunt ambalate în borcane de polimer de câte 50 de bucăți. La fel ca picăturile, ele pot fi o alternativă la injecții, dar în farmacii sunt mult mai puțin frecvente..

Veracol pentru pisici și pisici

Compoziție și acțiune

Proprietățile farmacologice se datorează componentelor homeopatice care sunt incluse în compoziția sa:

 • Arsenic alb. Aceasta este o substanță otrăvitoare puternică, dar în doze puține are proprietăți curative. Arsenicul este capabil să distrugă microflora patogenă și, de asemenea, crește rezistența la factorii negativi de influență și rezistența musculară.
 • Tărtăcuță amară. Are un efect antispastic și analgezic pronunțat. În plus, planta conține substanțe (glicozide) care formează un film pe suprafața intestinală - protecție împotriva toxinelor și a factorilor iritanți.
 • Legwort tiroidian. Normalizează sistemul digestiv, ajută să facă față diareei cronice. Planta are, de asemenea, un efect de vindecare asupra ulcerelor..
 • Hellebore alb. Are un efect antispastic și, de asemenea, ameliorează greața, elimină vărsăturile, reduce producția de salivă în caz de cantități excesive.

Dă o pastilă pisicii

Veracol ameliorează eficient durerea, elimină diareea, vărsăturile și alte simptome care indică o defecțiune a sistemului digestiv. Promovează refacerea mucoasei intestinale și distruge bacteriile patogene. Mai mult, componentele medicamentului nu provoacă iritații. Medicamentul nu creează dependență, prin urmare poate fi utilizat pentru tratament pentru o perioadă lungă de timp..

Indicații de utilizare

Indiferent de forma de dozare, Veracol este prescris pisicilor conform instrucțiunilor în următoarele cazuri:

 • cu gastrită;
 • cu colici și spasme;
 • cu gastroenterită;
 • cu dispepsie;
 • în caz de otrăvire.

Unele dintre componentele remediului homeopat au un efect laxativ, dar medicamentul a fost utilizat cu succes pentru tratarea diareei, inclusiv a diareei cronice. Medicamentul este, de asemenea, utilizat pentru greață și vărsături, dureri în tractul digestiv, indiferent de originea lor.

Cât și de unde să cumpăr

Prețul Veracol pentru majoritatea proprietarilor de pisici este destul de acceptabil. Depinde de formularul de lansare:

 • soluție pentru injecții 10 ml - 280-300 ruble;
 • tablete 50 buc. - 140-170 ruble;
 • picături pentru administrare orală - 245-270 ruble.

Soluția injectabilă este vândută în aproape toate farmaciile veterinare, dar picăturile sau comprimatele pot fi mai greu de găsit, în special în orașele mici din provincie. O alternativă ar putea fi cumpărarea medicamentului în magazinul online..

Caracteristici ale aplicației

Conform instrucțiunilor de utilizare, pisicilor li se permite să administreze injecții Veracol intramuscular sau subcutanat. A doua opțiune este adesea utilizată în cazurile în care proprietarii fac singuri injecții acasă. Pentru a face o injecție, este necesar să trageți pielea de greabăn, să străpungeți cu o seringă și să injectați medicamentul. Injecțiile cu remediu homeopat nu sunt dureroase, astfel încât animalele le tolerează de obicei bine. Excepții pot face atunci când pisica se teme de seringi..

O intepatura in greaban

Dozajul injecțiilor este calculat simplu - 0,1 ml pe 1 kg de greutate corporală. În acest caz, doza minimă trebuie să fie de cel puțin 0,5 ml. În unele cazuri, o doză unică este crescută la 1,5 ml, dar pentru aceasta este necesar să consultați un medic veterinar.

Picăturile de Veracol se administrează pisicilor împreună cu o cantitate mică de alimente sau cu forța. Puteți picura soluția pe rădăcina limbii sau pe zona obrazului. Principalul lucru este că animalul nu scuipă medicamentul. O doză unică este calculată conform schemei - o picătură la 1 kg de masă. Comprimatele pot fi, de asemenea, amestecate cu furaje sau alimentate forțat. Doză unică - 1 comprimat per animal, indiferent de greutate. Pentru pisoii mici, doza poate fi redusă la jumătate de comprimat..

Notă! Remediul homeopatic poate fi utilizat în combinație cu alte medicamente - antibiotice, analgezice și medicamente pentru tratamentul simptomatic.

Scheme de aplicare

Durata tratamentului și frecvența utilizării medicamentului depind de boală. Următoarele scheme de tratament sunt frecvent utilizate:

 1. Cu gastrită și gastroenterită, procedând într-o formă acută, medicamentul este administrat de 2-3 ori pe zi. Durata tratamentului este de obicei de 5 zile. În unele cazuri, creșteți la 7 zile.
 2. În gastroenterita și gastrita cronică, Veracol se administrează de 1-2 ori pe zi, în funcție de gravitatea bolii și de simptome. Durata de utilizare este de la 2 la 4 săptămâni. Pentru a crește eficacitatea, medicamentul este combinat cu un alt remediu homeopat - Liarsin.
 3. Cu colici intestinale și flatulență, medicamentul este, de asemenea, combinat cu Liarsin. Dați medicamentul de 2-3 ori pe zi timp de 5 zile.
 4. Dacă animalul are otrăvire, remediul homeopat se ia de 1-3 ori pe zi până când simptomele patologiei dispar complet.
 5. Pentru dispepsie, medicamentul este luat de până la trei ori pe zi până când starea animalului se stabilizează.

Hârtie pentru pisici și toaletă

Contraindicații și efecte secundare

Veracol poate fi utilizat pentru pisici și pisici de orice vârstă, indiferent de rasă. Nu are contraindicații și poate fi utilizat pentru pisoi mici și animale vechi, pentru animale de companie slabe cu diferite boli cronice.

Componentele homeopate din medicament sunt conținute în cantități mici, deci nu provoacă efecte secundare. În cazuri rare, cu intoleranță la substanțele conținute în medicament, poate apărea o reacție alergică. Dacă apar o erupție cutanată, mâncărime sau alte simptome, încetați să luați remediul homeopat. Animalului i se administrează medicamente antialergice.

Avantaje și dezavantaje

Comparativ cu preparatele „convenționale”, un remediu homeopat are multe avantaje:

 • nu are contraindicații;
 • nu provoacă reacții negative în organism atunci când este aplicat;
 • acționează rapid și eficient (îmbunătățirile sunt vizibile după prima zi de tratament);
 • compatibil cu alte medicamente;
 • potrivit pentru cele mai mici animale de companie;
 • vândute în diferite forme de dozare.

Pisică surprinsă

Veracol nu are dezavantaje semnificative. Pentru bolile cronice, utilizați-l pentru o perioadă lungă de timp, iar procedurile medicale, inclusiv administrarea de medicamente, pot provoca stres la animal. Adesea trebuie să faceți injecții, deoarece picăturile și comprimatele nu sunt disponibile în farmacie, iar acest lucru poate provoca unele dificultăți proprietarilor.

Recenzii proprietarului

Antonina, proprietara unei pisici de 6 ani:

„După un curs de antibioterapie, pisica noastră a început să aibă probleme serioase cu scaunul. În 20-30 de minute după ce a mâncat, a început să vomite. Am încercat să oferim mâncare medicinală. Acest lucru nu a dat niciun rezultat. Am fost la medicul veterinar. A prescris vitamine și Veracol. Medicamentul a fost injectat subcutanat. În a doua zi, vărsăturile și greața au dispărut complet, iar apetitul pisicii s-a întors. Injectat timp de 5 zile. Un remediu bun și sigur ".

Marina, proprietarul unei pisici britanice:

„Pisica noastră este un shkodnik, îi place să se strecoare în jurul coșului de gunoi. Și, deși încercăm să ascundem găleată, într-o zi a mâncat suficient și a fost otrăvit. Când Tom a refuzat să mănânce și a încetat să alerge prin casă ca un nebun, mi-am dat seama că era timpul să încep tratamentul. Veracol a fost cândva folosit pentru o pisică veche, așa că mi-am amintit despre asta. De data aceasta a fost combinat cu Liarsin. În două zile, pisica și-a revenit și nu a existat nici o urmă de otrăvire "..

Recenzii ale medicilor veterinari

Tamara, medic veterinar cu 7 ani de experiență:

„Nu sunt doar medic veterinar, ci și voluntar, de multe ori duc acasă„ pick-up-uri ”. Astfel de animale, în special pisoii mici, au neapărat probleme cu stomacul și intestinele. Și de fiecare dată când Veracol îmi vine în ajutor. Acest remediu homeopat acționează rapid și poate fi utilizat chiar și pentru animale foarte mici. În majoritatea cazurilor, câteva injecții sunt suficiente pentru a uita de problemele cu tractul gastro-intestinal. ".

Vasily, medic veterinar cu 15 ani de experiență:

„În timpul lungii mele activități de medic veterinar, a trebuit să mă ocup de diverse medicamente pentru animale. Inițial, nu era încrezător în homeopatie, dar în timp s-a răzgândit. Veracol este o ambulanță eficientă și accesibilă pentru adulți și animale mici cu probleme gastro-intestinale. De câțiva ani folosesc acest medicament în cabinetul meu și nu am avut niciodată plângeri. Nu există efecte secundare, dar rezultatul se observă de obicei după 2-3 doze ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Veracol pentru pisici și pisici