Vaginita la pisică reprezintă o amenințare pentru sănătatea femeilor

Bolile organelor genitale la animalele de companie sunt destul de frecvente, ceea ce este asociat cu mulți factori. În special, cu încercări de a „ajuta” în timpul nașterii. În special, așa poate apărea vaginita la o pisică. Desigur, există și alte motive, pe care le vom discuta în acest articol..

Ce este?

Acesta este numele inflamației vaginului. Din motive evidente, doar pisicile sunt bolnave, pisicile ocolesc această patologie.

Clasificare

Cea mai simplă clasificare distinge doar două tipuri de vaginite: primară și secundară (precum și acută și cronică). În primul caz, boala este cauzată de obstetrică grosolană, necorespunzătoare sau traume genitale, care se datorează altor motive. Secundar - se manifestă ca complicații în unele boli infecțioase. De exemplu, pentru chlamydia. Dacă vorbim despre tipurile de exsudat care se eliberează, atunci clasificarea va fi oarecum mai complicată:

  • Seros. Evacuarea unei cantități mici de exsudat neclar, dar clar. Țesuturile vaginale se umflă puternic, ulcere se pot forma pe suprafața lor.
  • Cataral-purulent. Din vagin se eliberează un exudat vâscos, tulbure, de culoare alb-gălbui. Adesea are un miros foarte neplăcut. Părul de sub coada pisicii se lipeste, poate cădea, iar pielea din acest loc se inflamează.
  • Flegmon vagin. Desigur, aceasta nu este o vaginită în sensul literal al cuvântului, ci aproape de aceasta. Țesuturile genitale se umflă și devin foarte fierbinți. În curând apar abcese, se eliberează bulgări de membrană mucoasă necrotică și puroi.
  • Difteritic. Unul dintre cele mai periculoase soiuri: țesuturile vaginului sunt acoperite cu pelicule albe de fibrină. Răni profunde, care sângerează, se dezvoltă atunci când se încearcă eliminarea lor.

În cazul vaginitei seroase și purulente (nu întotdeauna), starea generală a animalului rămâne satisfăcătoare. Dacă cursul este mai serios, el are o ascuțit temperatura crește, pofta de mâncare dispare repede, dar setea persistă.

Activități terapeutice

Deci, care este tratamentul pentru vaginită la pisici? Totul depinde de cursul său. Deci, o formă seroasă simplă poate fi învinsă cu ajutorul dușurilor cu soluții slabe de dezinfectanți și plante medicinale, în timp ce cu purulentă, difterie și flegmon vaginal, nu se poate lipsi de antibiotice puternice cu un spectru larg de acțiune, precum și de alte medicamente antimicrobiene. Dacă starea animalului este foarte gravă, nu puteți face fără infuzia intravenoasă de medicamente care elimină intoxicația corpului felin și consecințele sale periculoase..

Astfel, tratamentul acestei patologii ar trebui să fie asigurat medicilor veterinari profesioniști, deoarece adesea este pur și simplu imposibil să se efectueze acasă toate măsurile terapeutice de mai sus. În plus, dacă nu mergeți la clinica veterinară la timp, puneți viața animalului dvs. în pericol, deoarece boala progresează în fiecare zi, iar animalul slăbește.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vaginita la pisică reprezintă o amenințare pentru sănătatea femeilor