Bandaj pentru pisici: modele și instrucțiuni de realizare

O persoană care a supraviețuit operației are disconfort și durere, dar înțelege importanța menținerii integrității cusăturilor pentru vindecarea lor rapidă. Animalele care suferă de durere caută să-i distrugă sursa - cusăturile și ling linia, acesta este un instinct și nu se poate face nimic în acest sens. Un aparat dentar de pisică este folosit pentru a proteja împotriva auto-vătămării neintenționate. Să ne dăm seama în ce cazuri este necesar un bandaj, ce este și cum să folosiți acest accesoriu.

Scopul funcțional al bandajului pentru pisici

O bandă de pisică postoperatorie (pătură) este utilizată pentru a proteja suturile sau cicatricile după orice intervenție chirurgicală abdominală, indiferent de sexul animalului. Cel mai obișnuit scop al păturii postoperatorii este de a proteja cusătura de pe partea pisicii după stivare. Bandajul de protecție are mai multe funcții importante:

 • Protejarea cusăturii sau a cicatricei de pătrunderea prafului - previne eventuale inflamații.
 • Cusătura închisă cu o pătură nu este disponibilă pentru lins. Limba pisicii este destul de aspră, iar saliva, împreună cu antisepticele naturale, conține milioane de bacterii care pot declanșa procesul inflamator.
 • O pătură largă care acoperă haina și limitează flexibilitatea animalului de companie, reduce riscul de divergență a cusăturii atunci când linge picioarele din spate și inghinele.
 • Dintr-o cusătură proaspătă, se poate remarca sânge sau ichor, care se usucă pe lână. Vara, mirosul subtil de sânge în descompunere atrage atenția paraziților care suge sânge, a muștelor și a altor purtători de infecție. Șervețelele igienice sunt așezate sub pătură, care absorb secrețiile, ceea ce simplifică foarte mult procesul de îngrijire a cusăturilor..

Notă! Utilizarea unui accesoriu este opțională, nu toate pisicile tind să lingă sau să rupă cusăturile. Mai mult, există tehnologii de sutură, după care purtarea unui bandaj nu este de dorit. Pentru detalii, contactați medicul care va opera animalul de companie..

Tipuri de bandaje și metode de fabricare a acestora

Dacă animalul dvs. se confruntă cu un tratament serios, aveți grijă să faceți o pătură în avans. Ai încredere în mine, după operație vei avea suficiente griji. Se întâmplă ca operațiile să fie efectuate urgent, caz în care bandajul este cumpărat la o clinică veterinară. Bandajele industriale sunt considerate de unică folosință, rareori se potrivesc perfect ca dimensiune, produsele sunt de scurtă durată, se ud rapid și se rup, totuși, în primele 10-12 ore servesc ca o alternativă demnă.

Cea mai sigură metodă este să coaseți singur un bandaj pentru pisici. Din fericire, modelele și metodele de fabricație nu sunt un secret, iar procesul de fabricație este destul de simplu și chiar și începătorii în tăiere și cusut pot face acest lucru..

Pătură reutilizabilă achiziționată

Un produs atipic pentru magazinele de animale de companie, cu toate acestea, accesoriile pot fi găsite pe site-urile de cumpărături online. Cel mai adesea, bandajele variază în mărime și aceasta este principala problemă. Pătura ar trebui să se potrivească perfect, să nu atârne, să nu fie prea strânsă, să nu restricționeze mișcarea pisicii, ci doar să îi restrângă parțial flexibilitatea. Grila de dimensiuni ia în considerare circumferința pieptului și lungimea spatelui, de la omoplați până la crupă. Dacă animalul dvs. este supraponderal sau subțire, este posibil ca accesoriul să nu funcționeze.

Atunci când alegeți un produs, acordați atenție materialului din care este fabricat produsul; țesătura nu trebuie să conțină materiale sintetice. Este optim dacă bandajul este realizat din țesătură de bumbac sau are căptușeală. Abțineți-vă de la cumpărare dacă vă îndoiți de reputația vânzătorului sau de calitatea materialelor.

Important! Pentru a respecta standardele de igienă, pătura trebuie ambalată în ambalaje de unică folosință și aburită.

Bandaj din mijloace improvizate

Dacă se întâmplă să nu existe țesături, ace și fire necesare la îndemână, vă sugerăm să recurgeți la metode de artizanat:

 • Realizarea unui bandaj de șosete - veți avea nevoie de un golf sau o șosetă curată care să se potrivească cu lungimea corpului pisicii, de la omoplați până la bazin. Tăiem găuri pentru labe, de-a lungul marginilor, înfășurăm o dantelă moale în zig-zag. Tăiați o depresiune în zona inghinală. Bandajul este fixat pe gât și sub linia inghinală. Nu este cea mai convenabilă opțiune și, dacă se dorește, pisica va scoate pătura și nu va fi o problemă să te apleci pentru lins..
 • Mai sigur în ceea ce privește fixarea, bandaj de pantaloni. Algoritmul este același, dar pe lângă găurile pentru labe, este necesar să se facă un guler sub formă de tricou, pentru a fila capul. Partea inferioară este, de asemenea, fixată cu un cordon sau o bandă elastică, de-a lungul liniei inghinale.

Bandaj de cravată

O opțiune care consumă mai mult timp este realizarea unui bandaj pentru pisică, care va fi legat pe gât, omoplați, spate, crupă și deasupra cozii..

Realizarea unui produs pare dificilă doar în teorie, în realitate totul este mai simplu:

unu. Luăm o bucată dreptunghiulară de țesătură de bumbac sau altă „țesătură respirabilă”, o bandă de centimetru, puțină căptușeală din poliester și hârtie pentru un model.

2. Împărțiți foaia de model vertical în jumătate.

3. Facem măsurători și marcăm modelul în raport cu linia de despărțire:

 • Este lung de la baza gâtului la baza cozii, adăugați 1-1,5 cm pentru indemnizații, de asemenea, la 4 cm de partea laterală a gâtului pentru guler. - A, A1.
 • Distanța de la baza gâtului până la omoplați - A, A2.
 • Distanța de la crupă la baza cozii - A3, A1.
 • Circumferinta gatului - B, B1.
 • Distanța dintre picioarele anterioare (strânse) - B, B1.
 • Circumferința pieptului în cel mai larg punct (strâns) - G, G1.
 • Circumferința abdomenului de-a lungul liniei inghinale - D, D1.

Notă! La toate marcajele verticale adăugăm o doză de 0,5-1 cm pe ambele părți.

La sfârșitul fiecărei linii verticale, țineți cont de prezența șirurilor. În funcție de activitatea animalului de companie, pătura poate fi fixată cu velcro sau șireturi, caz în care capetele, care ar trebui să servească drept corzi, nu sunt incluse în model..

4. Transferăm schema rezultată pe țesătură folosind cretă, un creion simplu sau o bucată de săpun ascuțită. Conturul principal este marcat cu o linie continuă, cotele sunt punctate.

5. Verificăm totul de trei ori și ne decupăm pătura.

6. Înfășurăm cotele și le acoperim pentru a evita sfâșierea țesăturii.

7. În guler, așezați uniform iarna de iarnă sintetică și coaseți tamponul rezultat.

8. Tăiați corzile la lungimea dorită.

nouă. Încercăm produsul și, dacă este necesar, îi corectăm forma folosind săgeți (pliuri în formă de pană, ale căror margini sunt cusute împreună).

zece. Pătura este gata!

Sfat! Nu scăpați de modelul bandajului, ci mai degrabă faceți imediat o altă pătură de rezervă.

Reguli pentru utilizarea păturilor de protecție

Înainte de a pune un bandaj pentru o pisică, acesta trebuie spălat și clătit de mai multe ori fără a utiliza produse chimice de uz casnic. Apoi, produsul este călcat pe ambele părți. Lasă pisica să adulmece hainele și să le îmbraci cu grijă. Dacă pisica scoate breteaua, desfaceți o parte sau toate curelele. Luați animalul în brațe, calmați-l și încercați să legați din nou bandajul de pisică. Bazat pe practică, prin 3-4 încercări, animalul de companie se resemnează la „noua ținută”.

Important! Este necesar să scoateți bandajul zilnic și să inspectați cusătura. Chiar și cea mai naturală țesătură perturbă circulația aerului, ceea ce poate dăuna recuperării..

Cravatele, șireturile sau Velcro nu trebuie să atragă atenția pisicii sau să interfereze cu mișcarea acesteia. Vă rugăm să rețineți că chiar și cea mai mică perturbare a circulației sângelui din cauza șirurilor strânse excesiv va afecta sănătatea pisicii. Este mai bine ca banda să fie ușor slabă decât prea strânsă. Păstrați produsul curat, dar nu (!) Spălați inutil pătura. Ca dezinfectare, bandajul trebuie călcat o dată la 1-2 zile.

Dacă pisica încearcă cu încăpățânare să îndepărteze bandajul, de îndată ce o lăsați în pace, există o singură cale de ieșire - să fiți de serviciu, aceasta este partea stăpânului vostru. Dacă cusăturile nu sunt rupte, cicatricea primară se formează în 3-5 zile, va trebui să înduri. Oferiți pisicilor dvs. analgezice și antihistaminice pentru a ameliora disconfortul și mâncărimea cu permisiunea medicului veterinar. Majoritatea pisicilor se îmbracă cu haine noi imediat ce dispare durerea acută postoperatorie, care este de 1-2 zile.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Bandaj pentru pisici: modele și instrucțiuni de realizare