Va prinde șoareci o pisică după castrare: 10 mituri și concepții greșite

DESPRE castrare și sterilizare animalele răspândesc adesea informații false. Fie că pisica se va îngrășa, se va întrista sau va prinde șoareci după castrare. Să ne uităm la toate miturile comune, a căror dezmembrare dovedește că comportamentul unei pisici, dacă se schimbă, este numai în bine..

Mituri și concepții greșite despre castrare

Pentru comoditate, vom împărți în categorii toate afirmațiile comune, dar false despre castrarea pisicilor. Unele dintre ele sunt evidente, altele sugerează o înțelegere profundă a fiziologiei feline..

Mitul numărul 1 - castrarea și sterilizarea sunt una și aceeași. Castrează pisicile și pisicile neutre. De ce castrează când poți steriliza.

Am combinat în mod deliberat cele trei mituri într-unul singur, deoarece toate se referă la înțelegerea de bază a procedurii de control al instinctelor sexuale ale animalelor de companie. Deci, castrarea și sterilizarea sunt concepte și proceduri diferite..

  • Castrarea unei pisici sau a unei pisici - îndepărtarea uterului și a ovarelor la o pisică, testiculele la o pisică.
  • Sterilizarea unei pisici sau pisici - ligarea cordonului spermatic la o pisică, ligatura sau disecția trompelor uterine la o pisică.

Conceptul de sterilizare include toate metodele și mijloacele care duc la sterilitate, adică sterilitate. Aceasta include, de asemenea, așa-numita bio-sterilizare a medicamentului - injecție hormonală, care în mod artificial și numai temporar, reține în mod normal fundalul hormonal al pisicii.

Castrarea exclude:

  • Obținerea descendenților.
  • Perturbări hormonale.
  • Schimbări de comportament în timpul vânătorii - țipete, agresivitate, zgârieturi ale mobilierului.
  • Mărci în timpul vânătorii - dacă animalul a fost castrat la întoarcerea unui adult, obiceiurile de comportament sexual pot persista încă 6-12 luni. Unele pisici continuă să imite procesul de marcare a urinei pentru o perioadă mai lungă de timp..

S-a dovedit că castrarea reduce riscul de cancer la bărbați și femele; la pisici, riscul de endometrită purulentă este complet eliminat. Sterilizarea chirurgicală exclude doar sarcina la pisici și fertilitatea la pisici.

Mitul numărul 2 - castrarea este o operație dificilă și periculoasă, dificilă pentru animale, în special pentru femele.

Castrarea a fost mult timp considerată o procedură de rutină care se efectuează sub anestezie generală. Metodele de efectuare a operației diferă, dacă nu intrați în detalii, atunci pot fi apelate următoarele tipuri:

  • Castrarea prin disecție standard - folosind un bisturiu, fire, tot ceea ce obișnuiau să gândească și să facă.
  • Castrarea cu un cauter (electrochirurgie) - reduce pierderile de sânge, cusăturile sunt lipite și mai multe suturi din fir sunt aplicate peste aderență (pentru fixare).
  • Abord laparoscopic - castrarea femelelor și masculilor se face printr-o puncție în piele.

Notă! La castrarea pisicilor, chiar și cu metoda tradițională, cusăturile sunt rareori aplicate..

Mitul numărul 3 - după castrare, o pisică are nevoie de îngrijire foarte dificilă și de multe injecții.

Este nevoie de îngrijire, mai precis, de control în prima zi după ieșirea din anestezie. Pentru a preveni pisica de a linge cusătura, utilizați un guler chirurgical. În funcție de metoda de intervenție chirurgicală, animalului i se poate prescrie un curs de antibiotice și terapie restaurativă pentru microflora intestinală. În caz contrar, dacă operația a decurs fără complicații, nu este necesară o îngrijire specială.

Mitul numărul 4 - pisica va arăta nefirească sau se va simți inferioară fără testicule.

Pisica va simți disconfort câteva ore după operație - este adevărat. De obicei, animalului i se administrează analgezice cu acțiune îndelungată și se odihnește. După 12-20 de ore, animalul dvs. de companie se va simți și se va comporta ca de obicei. Dacă sunteți foarte confuz de absența testiculelor, de un scrot redus sau de alte caracteristici ale unei pisici castrate ... contra cost, medicul veterinar va plasa implanturi de silicon în scrotul animalului de companie.

Mitul numărul 5 - castrarea schimbă caracterul și supără pisica, dar pastilele hormonale sunt sigure.

Acest mit contrastează falsitatea și adevărul. S-a stabilit și s-a dovedit prin experiență că tabletele hormonale duc la dezvoltarea bolilor sistemului genito-urinar la animale, indiferent de sex. Dacă pisica marchează - pastilele nu te vor scuti de acest „obicei” și miros. Utilizarea regulată a medicamentelor hormonale pentru o pisică intactă duce aproape întotdeauna la cancer testicular.

Mitul numărul 6 - pentru ca o pisică să fie sănătoasă, trebuie să se împerecheze înainte de castrare.

Când vine vorba de pisici, ei spun că trebuie să nască pentru sănătate. Veterinarii și proprietarii experimentați de pisici cad într-o stupoare de fiecare dată când aud un astfel de argument. Chiar și mesajul nu este clar aici, deoarece de-a lungul deceniilor de dezvoltare a medicinei veterinare nu a fost posibil să aflăm ce este util pentru împerechere, darămite să naștem. Împerecherea pentru o pisică este stres, creștere hormonală, incomodă și uniformă durere. După împerechere, masculul este deprimat și, dacă aceasta a fost prima și ultima împerechere din viața sa, fondul hormonal va trebui să fie reconstruit din nou. Nici în împerecherea necontrolată nu există aspecte pozitive, deoarece pisica va trebui să lupte și pentru femelă.

Mitul numărul 7 - după castrare, pisica va deveni îndrăzneţ (creste in greutate).

Dacă nu urmezi alimente animal de companie și nu acordă atenție dezvoltării sale fizice, pisica se va îngrășa fără castrare - acesta este un fapt. Când vine vorba de obezitatea pisicilor castrate, faptul că după îndepărtarea testiculelor nu este adesea exprimată, animalul de companie devine mai liniștit și nu irosește energie pe rutele sexuale. Pur și simplu, animalul de companie mănâncă aceeași cantitate, dar cheltuie mai puțină energie, astfel încât dieta sa trebuie ajustată. În plus, mulți proprietari au obiceiul de a turna mâncare cu un munte și de a aștepta ca pisica să o mănânce..

Important! O pisică castrată nu-și mai face griji cu privire la problemele sale sexuale și își îndreaptă atenția către alte interese naturale - mâncarea este una dintre ele. Acest mit nu poate fi numit complet fals, deoarece pisicile a căror hrană nu este controlată pot mânca excesiv și se pot îngrășa..

Mitul numărul 8 - pisica nu va prinde șoareci și va deveni leneșă.

Dacă pisica a prins șoareci înainte de castrare, va continua să o facă după operație.. Mai mult, o pisică castrată trebuie să-și schimbe interesele, așa că va acorda mai multă atenție și forță vânătorii. Pisicile sunt vânători din fire - toată lumea știe acest lucru, dar nu mulți oameni știu că unele pisici sălbatice nu sunt destinate să se împerecheze și să poarte descendenți. Nu încetează să vâneze, adică să primească mâncare..

Mitul numărul 9 - pisica nu se va juca.

Experiența a mii de proprietari de pisici castrate sugerează contrariul. După procedură, animalele de companie devin mai jucăușe, mai afectuoase și mai sociabile. Mulți proprietari spun că animalele lor de companie au început să se comporte din nou ca pisoi..

Mitul numărul 10 - după castrare, pisica va avea de suferit depresie.

Pisica va suferi de stres și, eventual, de depresie dacă nu găsește o femelă în timpul vânătorii sexuale - acest lucru este adevărat. Când o pisică este castrată, corpul ei este reconstruit. Animalul de companie nu mai trebuie să caute un partener și această problemă nu îl deranjează deloc.

Interesant! Oamenii de știință au dovedit că pisicile nu experimentează plăcere din relațiile sexuale, se supun instinctelor și nimic mai mult..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Va prinde șoareci o pisică după castrare: 10 mituri și concepții greșite