Ciocolata britanică: culoare, fotografia pisicilor

Pisicuțe britanice de ciocolatăPatria acestor pisici aristocratice este Marea Britanie, iar în momentul apariției lor au devenit un simbol al acestei țări. Creațiile de diferite dimensiuni, care prezintă invariabil o haină scurtă de pluș și un zâmbet fermecător „Cheshire”, au fost înregistrate oficial în 1987. Și chiar și atunci rasa britanică a început să câștige popularitate în întreaga lume..

Prima specie de mosc britanic recunoscută oficial a fost de culoare alb pur. Cu toate acestea, crescătorii nu au abandonat dorința de a crea o pisică de dimensiuni mari, distinsă prin putere, rezistență, calm și inteligență. Drept urmare, pisicile britanice sunt disponibile astăzi pentru mulți, care oferă mai mult de 25 de tipuri de culoare, inclusiv negru, roșu etc. Există, de asemenea, exemplare destul de rare printre ele, care au o mare valoare nu numai ca animale, ci și ca obiect de vânzare.

Tipuri și culori de pisici britanice

Pisicuțe britanice cu ciocolatăDatorită faptului că mult timp crescătorii au făcut eforturi pentru popularizarea pisicilor britanice, ceea ce s-a întâmplat odată cu utilizarea altor rase cunoscute, acest lucru a condus în cele din urmă la apariția descendenților de pisici crescuți de pe diferite continente. Prin urmare, astăzi sunt disponibile multe specii de rase diferite, inclusiv cele roșii. O trăsătură caracteristică a primilor reprezentanți ai rasei britanice a fost prezența unui substrat gros și a părului scurt. În procesul de încrucișare cu o pisică persană, a fost posibil să se creeze semilung britanic.

În acest moment, s-a dovedit că pentru mulți un britanic este această pisică cu o culoare fumurie sau albastră. Mai mult, doar câțiva știu cât de variată poate fi culoarea pisicilor britanice. Mai mult, pisoii, care se nasc din doi părinți „standard”, sunt deosebit de originali. Astăzi există o clasificare a culorilor pisicilor britanice, care se bazează pe model, predominanța culorii și metoda de pigmentare.

Solid albastru deschis

Aceasta este una dintre culorile comune ale rasei britanice, care este mai bine cunoscută sub numele de gri sau clasic. Britanicii albastri au o haina monocromatica carora ii lipsesc firele de par deschise. În ceea ce privește substratul, acesta are de obicei o nuanță mai deschisă. Pielea acestor animale este doar albastră. În cadrul acestei rase, animalele cu un ton mai deschis sunt cele mai apreciate. Un model rezidual se găsește adesea la pisoi, dar pe măsură ce animalul crește, nu rămâne nici o urmă din acesta.

Solid și fumos

Un animal poate fi atribuit acestui grup de culori numai dacă toate firele de păr, substratul și pielea sunt de aceeași culoare. Un motiv suficient pentru a exclude o pisică din grupul de elită monofonică este prezența unei mici pete pe piele. Dintre pisicile britanice monocromatice, scorțișoara și cerbul sunt cele mai apreciate. Cea mai mare reprezentare este a pisicilor britanice, al căror păr este negru, albastru, violet, ciocolată, roșu, crem și alb..

Animalele cu haina fumurie se caracterizează prin prezența unui substrat ușor. Prin urmare, în timpul mișcării pisicii, lâna începe să strălucească într-un mod foarte original. Dar mai mult decât alții sunt apreciați britanici fumurii cu culoare neagră..

  • Cum să păstrezi pisicile britaniceLiliac. Această culoare solidă se caracterizează printr-o combinație complexă de albastru și roz. Din păcate, cuvintele nu sunt suficiente pentru a descrie cum arată această culoare. Pisicile liliac deschis sunt prezentate cu palton aproape roz. Pe fondul lor, pisicile adulte întunecate arată foarte frumos, care cu lâna lor seamănă foarte mult cu culoarea unui latte delicat. Tampoanele pentru nas și labe au un design monocromatic, a cărui culoare este complet identică cu lâna. Diferențele pot apărea numai în raport cu substratul, care are o nuanță ușor deschisă. Această complexitate a culorii poate fi explicată prin faptul că animalelor le lipsește o genă responsabilă de un astfel de amestec de culori. Prin urmare, în creșterea focilor liliace, nu totul depinde de profesionalismul crescătorilor, norocul joacă și un rol. Pisicile brune de culoare brună purpurie se disting prin culoarea ochilor lor, care au o nuanță portocalie sau de aramă.
  • Ciocolată. La acești reprezentanți ai rasei, lâna, precum și pielea, se caracterizează prin pigmentare profundă, iar culoarea sa este profundă și caldă. La animalele adulte, haina are o nuanță maro bogată. Mai mult decât atât, devine mai adânc la persoanele mai rare. Adesea animalele care cad sub această culoare sunt numite castane sau havane.
  • Negrul. Animalele de această culoare au un strat negru cărbune care acoperă întreaga suprafață, extinzându-se în substrat și piele. Principala problemă în reproducerea rasei este „decolorarea” hainei, care se observă la pisicile mici la vârsta de 6-7 luni. Dacă în copilărie un pisoi are o culoare bogată în cărbune, atunci după un an culoarea acestuia se poate schimba în maro închis sau ciocolată. În același timp, acest lucru nu poate fi prezis în nici un fel, factorul determinant este ereditatea.
  • Scorţişoară. Animalele de această culoare au culoarea scorțișoarei, ceea ce este foarte rar. Prin urmare, sunt atât de mulți care vor să dobândească acești britanici. În primii ani de viață a animalului, acesta este prezentat sub forma unei culori de ciocolată clarificată. Astfel de indivizi pot fi creați numai prin încrucișarea purtătorilor genetici. Sunt rare, deoarece „bebelușii cu scorțișoară” se nasc doar după o generație și, în unele cazuri, chiar mai rar.
  • Faun. Proprietarii puțin cunoscuți confundă adesea această culoare cu scorțișoară și smântână. Nu atât de des poți găsi animale cu culoarea „fawn”. Trăsăturile sale externe caracteristice sunt nuanțele de roz și creme brulee, care sunt inerente pisicilor liliac..

alb

Acest grup include pisici britanice, ai căror ochi au o caracteristică albastru sau culoare complexă.

  • haina se distinge prin tonuri reci, iar pielea are o culoare roz deschis;
  • petele de culoare pot fi adesea găsite la pisoi, dar dispar treptat deja în primul an de viață;
  • spre deosebire de rasele roșii și negre, pisicile britanice albe nu se îngălbenesc, ceea ce se aplică tuturor zonelor lor, inclusiv suprafeței interioare, zonei sub ochi și în zona cozii.

Collor Point

Caracteristicile raseiAcest grup este reprezentat de pisici cu ochi bicolori, unde principalele sunt albe și albastre. Culorile se găsesc adesea în nuanțele dominante de la gri deschis la roșu. O trăsătură caracteristică a animalelor care reprezintă grupul de puncte de culoare britanice este prezența unei culori siameze extrem de rare, care are o paletă neagră sau ciocolată.

Argintiu și auriu umbrit

Culoarea principală se găsește în principal pe cap, urechi, coadă și spate. Tenta argintie este decorul principal guler, labe, abdomen și piept. În cadrul acestui grup, se obișnuiește să se distingă britanicul negru, albastru, violet, ciocolată, scorțișoară și argintiu.

Cu toate acestea, crescătorii au o atitudine diferită față de toate pisicile de argint, care pentru ele sunt o singură specie, numită chinchilla. Deși aceasta este o greșeală gravă.

Chinchilla argintie. Reprezentanții acestei specii se disting prin culoarea argintie a hainei, care le face foarte valoroase. După ce au fost crescute când au fost încrucișate cu pisici persane, aceste animale se remarcă printr-un caracter mai de contact, în care își depășesc omologii. Printre alte caracteristici, se pot distinge firele de păr pigmentate, în care lumina argintie pătrunde nu mai mult de 1/8 din lungime.

Concluzie

Cum să hrănești pisoii britaniciPisicile britanice sunt una dintre cele mai populare și de dorit rase din multe țări. Mai mult, sunt atrași nu numai de caracter, ci în primul rând de semne decorative. Pe baza acestui parametru, se poate distinge un număr mare de soiuri de pisici britanice..

În ultimii ani, crescătorii au funcționat minunat de bine, așa că astăzi sunt disponibile astfel de animale de care nici mulți fani ai acestor pisici nu au auzit. Aproape nimeni nu și-a imaginat asta ciocolată și violet britanic. Cu toate acestea, ele există și sunt foarte solicitate. Prin urmare, astfel de indivizi sunt întotdeauna dispuși.

Chocolate British Chocolate BritishPisicuțe britanice de ciocolatăPisicuțe britanice cu ciocolatăPisică britanică cu păr scurtCum să ai grijă de pisoii cu păr scurtPisoii frumoși britaniciRasa pisicilorPisicuțe britanice cu ciocolatăPisicuțe britanice de ciocolatăDescrierea pisoiilor britaniciCum se comportă pisicile britanicePisică de ciocolatăPisicuțe britanice cu ciocolatăFrumusețe britanică
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ciocolata britanică: culoare, fotografia pisicilor