Vasotop r pentru pisici: instrucțiuni de utilizare

„În mod tradițional”, dintr-un anumit motiv, se crede că pisicile nu suferă deloc de tensiune arterială crescută sau scăzută, durere în inimă și alte „afecțiuni umane”, dar acest lucru nu este cazul. Toate aceste patologii se găsesc și la animale. Vasotop R pentru pisici ajută să le facă față. Uneori, el este singura șansă de a menține calitatea normală a vieții pisicii..

Compoziția preparatului

Următoarele componente merg la compoziția medicamentului:

 • Principalul ingredient activ este ramiprilul. Este un compus organic unic cu proprietăți vasoprotectoare și cardioprotectoare. Aceasta înseamnă că substanța protejează vasele de sânge și inima de diverși factori adversi. În plus, acest compus crește aportul de sânge către celule și țesuturi și crește, de asemenea, sensibilitatea lor la insulină..
 • Amidonul și celuloza cristalină sunt utilizate pentru a da tabletelor densitatea și consistența necesare..
 • De asemenea, conține o aromă și o aromă de vită de înaltă calitate.
 • În plus față de ingredientele de mai sus, în producție se utilizează siliciu coloidal, fumarat de sodiu stearil sodic și oxid de fier..

Medicamentul este produs sub formă de tablete, dar în patru forme conținând cantități diferite de substanță activă:

 • portocale.
 • Bej.
 • Galben.
 • Roz.

Conțin fiecare 0,6 mg și 1,25 mg fiecare, precum și 2,5 mg și 5 mg ramipril. Pastilele sunt ambalate în flacoane de polimer cu o capacitate de 28 de comprimate fiecare. Este închis cu un capac cu protecție împotriva copiilor mici. Fiecare astfel de sticlă este plasată într-o cutie de carton, a cărei culoare se potrivește cu culoarea tabletelor.

Pe cutie și sticlă, data de producție, numărul lotului de producție și data de expirare a medicamentului trebuie să fie imprimate. Dacă aceste informații sunt cumva deteriorate (șterse, neclare) sau ambalajul are urme de daune grave, nu puteți utiliza medicamentul.

Conditii de depozitare

Deoarece medicamentul este destinat tratamentului „miezurilor” și conține un ingredient activ puternic, condițiile de depozitare recomandate de producător trebuie respectate cu mare atenție:

 • Temperatura în timpul depozitării nu trebuie să scadă sub 2 ° Celsius și să depășească 30 ° Celsius. Încălzirea excesivă este deosebit de nedorită, deoarece în acest caz componentele organice ale medicamentului încep să se dezintegreze, ceea ce face ca eficacitatea medicamentului să se deterioreze foarte mult..
 • Depozitare trebuie izolat cu grijă de accesul copiilor mici și al animalelor de companie.
 • În plus, trebuie să depozitați pachetele cu medicamentul, astfel încât să nu cadă asupra lor. lumina directă a soarelui. Sub influența luminii ultraviolete, agentul se degradează rapid, pierzându-și proprietățile medicinale.

Important! Sub rezerva regulilor de păstrare, medicamentul poate fi păstrat timp de trei ani de la data fabricației..

Indicații de utilizare

Imediat, subliniem că este imposibil să prescrieți medicamentul pe cont propriu, deoarece acest lucru este plin de consecințe neplăcute. Medicamentul este destul de specific și puternic, doar un medic veterinar ar trebui să se angajeze în numirea sa. Există următoarele indicații de utilizare:

 • Cu terapia combinată insuficienta cardiaca.
 • Particularitatea pisicilor - medicamentul în cazul lor este utilizat pentru corectare presiune sistolică.
 • În scopul prevenirii atacuri de cord la animale vechi, precum și în perioada de recuperare la pisicile care au suferit-o deja.
 • Medicamentul prezintă rezultate bune în terapie nefropatie diabetica, precum și afectarea rinichilor care apar pe fundalul arterelor puternice hipertensiune. Este posibil să se utilizeze medicamentul în terapia complexă a diabetului la animale.
 • Cu un risc ridicat de deces din cauza patologiilor cardiovasculare. În special, poate îmbunătăți calitatea și durata vieții atunci când cardiomiopatie dilatativă, în timpul recuperării animalului de consecințe dirofilarioza (viermi ai inimii), în perioada de stabilizare a stării pisicii după leziuni severe care au afectat arterele și alte vase mari etc..

De fapt, singura indicație oficială pentru tratarea pisicilor cu acest medicament este tensiunea arterială sistolică ridicată și (într-o măsură mai mică) hipertensiunea. Oricare ar fi fost, dar numai un medic veterinar ar trebui să prescrie acest remediu, iar toate tratamentele ulterioare să fie efectuate sub controlul său (examinare - cel puțin o dată pe săptămână).

Dacă starea animalului de companie nu se îmbunătățește odată cu tratamentul sau în cazurile în care pisica prezintă inițial semne de tulburări neurologice, examinarea trebuie efectuată zilnic.

Problema este că la pisici, medicamentul, la cea mai mică abatere de la regimul de tratament, poate provoca „efecte secundare” severe și, prin urmare, este mai bine să nu-l riscați..

Instructiuni de folosire

Desigur, instrucțiunile pentru utilizarea Vasotop R sunt în fiecare cutie cu medicamentul și, în plus, vă sfătuim să vă familiarizați cu acesta. Dar problema este că în documentul oficial de la producătorul medicamentului există prea mulți termeni greu de înțeles pentru persoanele care nu se ocupă de medicina veterinară sau de medicină..

Trebuie să administrați pastile pe stomacul gol, înainte de mese.. De regulă, pisicile sunt destul de dispuse să mănânce pastile cu miros și gust de carne de vită. De asemenea, pot fi zdrobite și amestecate cu carne tocată.

Dozajul medicamentului

Rețineți că Vasotop este unul dintre puținele mijloace, a cărei doză depinde numai de greutatea animalului. Prin urmare, trebuie să urmați o regulă simplă: animalul de companie trebuie cântărit înainte de a începe tratamentul și cu cât sunt mai precise cântarele utilizate, cu atât mai bine.

Doza uzuală a medicamentului:

 • Doza standard cu care se începe întotdeauna tratamentul este de 0,125 mg de ingredient activ pentru fiecare kilogram de greutate vie. Trebuie reamintit faptul că această doză poate fi ajustată în jos, dar ar trebui crescută (mai ales în cazul pisicilor) numai pentru indicații obiective.!
 • Dacă administrarea pe termen lung a medicamentului nu dă efect, doza este crescută la 0,25 mg de substanță activă pe kilogram din greutatea pisicii.

Notă! În cazurile de efect minim, diureticele sunt incluse în schema de tratament. În acest caz, nu este necesară creșterea dozei de Vasotop R, deoarece efectul său va fi „automat” îmbunătățit.

Efecte secundare

Efectele secundare sunt posibile cu acest medicament:

 • Cu o ușoară supradoză, animalele de companie devin apatice, letargice, încearcă să petreacă mai mult timp înghesuite în cel mai îndepărtat colț al casei.
 • Dacă determinați incorect gradul de hipertensiune la o pisică și depășiți doza necesară, animalul poate muri din cauza colapsului arterial..
 • În plus, dacă doza permisă este depășită semnificativ, severă ataxie (Mersul „beat” și „din lemn”), alte variante de coordonare afectată. Astfel de pisici cad adesea din senin. Dacă doza a fost depășită în mod critic, pot apărea convulsii neurologice. În același timp, tratamentul este oprit, dar după stabilizarea stării pisicii, acesta poate fi continuat prin reducerea dozei normale cu exact jumătate..

Important! Există un anumit risc de a dezvolta reacții alergice. Dacă se întâmplă acest lucru, numirea medicamentului este anulată imediat și, în viitor, nu va fi readusă la utilizarea sa..

Contraindicații

Există următoarele contraindicații care nu trebuie uitate niciodată:

 • Medicamentul este strict interzis să se administreze pisicilor însărcinate și care alăptează..
 • Cand boli oculare, cauzată de hipertensiune arterială severă, medicamentul este prescris cu prudență extremă și numai sub supravegherea constantă a unui medic veterinar. Același lucru se aplică atunci când animalul prezintă simptome de tulburări neurologice..

Notă! Medicamentul nu este recomandat pentru tratamentul animalelor de companie cu insuficiență renală și hepatică decompensată, precum și în cazul insuficienței cardiace acute.

Analogi

Medicamentul are numeroși analogi și mulți dintre ei sunt utilizați în medicină:

 • Ramigamma.
 • Amprilan.
 • Hartil.
 • Ramicardia și altele.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vasotop r pentru pisici: instrucțiuni de utilizare