Vaselină pentru pisici

Constipația este la fel de frecventă la animalele de companie ca la oameni. Situația este complicată de pătrunderea lânii în stomacul animalului de companie: atunci când se acumulează, creează probleme suplimentare cu frecvența mișcărilor intestinale. Vaselina este un tratament de urgență pentru pisicile cu probleme de scaun..

Pisica minciuna

Uleiul este incolor, inodor și fără gust, nu conține agenți cancerigeni, mutageni și componente care pot provoca o reacție alergică. Ingredientul activ este parafina lichidă. Ameliorează constipația, este complet excretat din corp și este absolut sigur, sub rezerva respectării stricte a dozei.

Principiul de funcționare

Animalele de companie sănătoase au mișcări intestinale regulate - de 1-2 ori pe zi. Absența scaunului timp de 2-3 zile este primul semn al mișcărilor intestinale dificile. Fecalele lichide grele sau fecalele sub formă de bile uscate sunt, de asemenea, clasificate ca constipație și un semnal pentru a da pisicii jeleu de petrol..

Fecalele lichide în cantități mari indică atonia intestinală (golirea numai după revărsare), fecalele uscate în cantități mici - despre încălcări ale peristaltismului.

Cu cât deșeurile nu sunt îndepărtate mai mult, cu atât mai mult fluid este absorbit din ele în membranele mucoase. Rănește membranele mucoase, provoacă congestie și otrăvește corpul..

Vaselină pentru pisici

Intoxicarea este plină de animale:

 • tulburări ale ficatului, rinichilor, inimii;
 • reactii alergice;
 • deteriorarea stratului.

Blana plictisitoare, mâncărimea, erupțiile cutanate sunt primele semne prin care proprietarii pot identifica vizual problemele interne. Constipația cronică este plină de alte complicații grave, deci ar trebui să dați pisicii jeleu de petrol la primele semne descrise mai sus..

Are un efect de învăluire, ca un lubrifiant pentru pereții intestinali. Datorită acestui fapt, peristaltismul intestinal se îmbunătățește, fecalele dure acumulate în el se înmoaie. Medicamentul stimulează mecanic contracția intestinală și eliminarea fecalelor, toxinelor și a altor produse reziduale din organism. Deșeurile acumulate sunt îndepărtate ușor din corp, fără durere, rănire și stres pentru animal.

Preț

Medicamentul este disponibil sub formă lichidă, ambalat în recipiente de sticlă cu un volum de 25-100 ml. O puteți cumpăra de la farmacii sau magazine de animale..

Costul medicamentului depinde de volum. Preț 25 ml - aproximativ 26 ruble, 100 ml - 70-90 ruble.

Indicații de utilizare

Remediul este recomandat ca ajutor de urgență pentru constipație la pisici, dar nu trebuie abuzat pentru a nu provoca dependență la animal..

Uleiul de vaselină este uneori prescris ca laxativ după administrarea medicamentelor antihelmintice și îndepărtarea bilelor de păr și a corpului. În acest caz, doza este calculată de medicul veterinar, ținând cont de greutatea și înălțimea animalului de companie..

pisicii i se administrează parafină lichidă dintr-o lingură

Medicul dumneavoastră vă poate recomanda o clismă pentru a vă curăța rapid intestinele. Clisma este prescrisă:

 • în studiile tractului gastro-intestinal la pisici;
 • înainte de operațiuni planificate;
 • cu constipație severă;
 • pentru prevenirea formării pietrelor fecale și, dacă este cazul, pentru decolteul moale și retragerea nedureroasă.

Mod de aplicare

Uleiul de vaselină se administrează unei pisici pe stomacul gol, este mai bine să-l dați dimineața. Cum să vă asigurați că medicamentul intră în interior? Va fi mai ușor pentru doi - proprietar și asistent.

Medicamentul este tras în avans într-o seringă de unică folosință fără ac. Este de preferat să folosiți o seringă subțire - este mai ușor să o lipiți în gură.

Proprietarul ar trebui să calmeze animalul mângâindu-l. În acest moment, asistentul trebuie să fixeze capul animalului și să deschidă maxilarul, astfel încât să fie posibilă introducerea unei seringi în spațiul lateral dintre dinți.

pisicii i se administrează vaselină dintr-o seringă

Conținutul este injectat strict la rădăcina limbii, astfel încât animalul de companie să-l înghită și să nu-l scuipe. Trebuie să efectuați manipulări rapid, fără a înceta să mângâiți pisica.

Doza de vaselină pentru constipație depinde de scopul, calea de administrare, greutatea și vârsta pisicii și este indicată în instrucțiunile de utilizare:

 1. Pentru profilaxie, se administrează 0,5 ml de medicament pentru fiecare kg de greutate.
 2. În scopuri medicinale - 1 ml pentru fiecare kg de greutate.
 3. Pentru pisoi cu o greutate mai mică de 1 kg, produsul este picurat pe greabăn cu o rată de 1-3 picături.

De regulă, în clinicile veterinare, 5-10 ml de medicament sunt prescrise simultan. Rezultatul ar trebui să fie în 4-5 ore după ce ați luat uleiul. Dacă nu există niciun rezultat, este necesar să re-administrați medicamentul în cantitate de 5 ml. Doza zilnică maximă admisă pentru o pisică adultă este de 20 ml.

Pisicilor nu trebuie să li se administreze o doză suplimentară. Dacă o clismă sau ulei în forma sa pură nu funcționează, trebuie să contactați imediat medicul veterinar.

Mulți experți acordă atenție reacției individuale a corpului animalului, deci nu există scheme de tipare pentru utilizarea jeleului de petrol. Într-un caz, promovează mișcarea intestinului de la prima doză, în celălalt, sunt necesare 2-3 doze timp de 15-18 ore, după care va începe eliberarea fecalelor.

În orice caz, nu trebuie depășit, pentru a nu provoca reacții adverse și reacții nedorite ale corpului. Un laxativ nu va funcționa dacă constipația este cauzată de o afecțiune gravă, cum ar fi volvulus sau obstrucție. Aceste patologii sunt tratate chirurgical, iar alte medicamente sunt prescrise în timpul perioadei de recuperare..

Ulei de vaselină

Efecte secundare

Efectele secundare sunt observate în cazuri excepționale dacă medicamentul este utilizat în conformitate cu instrucțiunile și nu de multe ori. Abuzul de droguri, care depășește concentrația permisă, nerespectarea regimului de dozare prescris de medicul veterinar este plin de:

 • formarea de noduri în intestin;
 • descărcare spontană de lichid fecal gras din anusul animalului;
 • deshidratare;
 • lipsa vitaminelor liposolubile.

Proprietarul ar trebui să monitorizeze bunăstarea animalului de companie după ce a luat medicamentul. În caz de vărsături, letargie, refuzul de a mânca sau alte modificări ale comportamentului, trebuie să le arătați medicului dumneavoastră. Este posibil ca pisica să aibă intoleranță la droguri.

Contraindicații

Contraindicațiile pentru administrarea uleiului de vaselină sunt:

 • sarcina;
 • sângerări intestinale, volvulus;
 • patologii infecțioase ale organelor interne;
 • afecțiuni febrile;
 • căldură;
 • ulcer la stomac;
 • sarcina;
 • intoleranța individuală.

Utilizarea frecventă este, de asemenea, o contraindicație, deoarece reduce tonusul intestinal și face dificilă pentru pisici să aibă mișcări intestinale independente..

Pisică tigrată

Recenzii proprietarului

Irina, proprietara unei pisici de 5 ani:

„Ne-au tratat pisica cu acest medicament. L-au dat exact conform instrucțiunilor - pentru prima dată au fost injectate 2 seringi de 5 cuburi. Culoarea produsului este transparentă - aceasta nu a fost vizibilă în balonul întunecat. Nu există miros, așa că pisica a reacționat surprinzător de calmă. Au trecut 4,5 ore - nu am văzut rezultatul. Alți 5 ml au fost reinjectați. Și, literalmente, câteva ore mai târziu, un fel de lichid a început să iasă din pisică. După încă 1-1,5 ore, au apărut primele fecale - foarte dure, în cantități mici. Și noaptea, în cele din urmă, toate celelalte au ieșit. Deci uleiul funcționează ".

Agatha, proprietarul sfinxului de trei ani:

„Pisica noastră are o digestie sensibilă, dacă o componentă din alimente nu este potrivită, constipația este garantată. De câteva ori, la sfatul unui medic veterinar, au folosit acest medicament. Se toarnă 2 ml în gâtul pisicii cu o seringă - în două treceri. După 4-5 ore, își face nevoile calm pe oală ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Oleg, medic veterinar, 6 ani de practică

„Corpul străin înghițit a provocat constipație. După examinare și examinările necesare, am recomandat ulei de vaselină, deoarece este unul dintre puținele care nu este absorbit, nu dăunează ficatului și stimulează peristaltismul intestinal. Se injectează 10 ml de două ori pe zi. După două zile, corpul străin a ieșit. Pisica este sănătoasă, nu există efecte secundare ".

Evgenia Valerievna, medic veterinar "Zoovet"

„Pisica clientului are insuficiență renală cronică, ocazional vărsături și constipație. Cu o astfel de boală, este de preferat să luați Duphalac, dar în timpul perioadei de observare, am prescris și ulei de vaselină - 5-7 ml de 2-3 ori pe zi. Efectul s-a produs în decurs de 24 de ore. În calitate de medic, înțeleg posibilele consecințe, așa că nu îi sfătuiesc pe proprietari să se auto-mediceze. Mai întâi trebuie să treci un test biochimic de sânge, să evaluezi rezultatele și să selectezi medicamentele pentru a nu dăuna ”.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vaselină pentru pisici