Pașaport veterinar pentru o pisică

Un pașaport veterinar pentru o pisică este un document special care poate fi considerat un fel de analog al unui dosar medical „uman”. Conține informații nu numai despre animal și starea sa de sănătate, ci și despre proprietar, ceea ce face mai ușoară identificarea animalului de companie, dacă este necesar. Înainte de a aborda problema obținerii unui document, este util să înțelegeți ce este și cum este redactat corect, astfel încât în ​​viitor să nu existe probleme, mai ales dacă trebuie să treceți frontierele altor state..

Pașaport veterinar pentru o pisică

Atenţie! Este necesar să se facă distincția între pașaportul veterinar și documentele despre rasa unei pisici (pedigree, metric). Crescătorii fără scrupule oferă adesea animale de companie cu „documente”, care de fapt se dovedește a fi un pașaport veterinar. Dar el nu garantează în nici un fel originea genealogică, chiar dacă numele rasei este înscris în ea..

În Rusia, nu există un eșantion unic stabilit de pașaport veterinar, astfel încât aspectul său poate diferi. În același timp, serviciile veterinare din orașe și regiuni individuale pot aproba anumite cerințe pentru document, care sunt reflectate în ordinea corespunzătoare. Trebuie avut în vedere faptul că astfel de probe nu sunt întotdeauna potrivite dacă trebuie să călătoriți cu un animal de companie în străinătate, de aceea este recomandabil să eliberați un pașaport veterinar internațional pentru pisică. Aceasta este opțiunea oferită recent de toate clinicile veterinare. Dar unii ar putea oferi mostre din „stoc vechi”, ceea ce trebuie remarcat. Se diferențiază de omologul său rus numai prin prezența unui loc special pentru lipirea unei fotografii a unei pisici și duplicarea numelor graficelor în mai multe limbi: rusă, engleză, franceză și germană.

Ce informații conține pașaportul

Formularul de pașaport conține multe coloane legate de informații despre animalul de companie. Dacă informațiile cu caracter general pot fi introduse chiar de proprietar, atunci numai medicul veterinar completează informațiile medicale. De exemplu, luați în considerare un eșantion de completare a pașaportului veterinar internațional.

Pașaport veterinar pentru o probă de pisică

Pe o notă! Aspectul pașaportului poate diferi ușor în funcție de locul de cumpărare (eliberare): coloanele pot fi aranjate vertical sau orizontal. Principalul lucru este să le completați corect.

Pentru a le completa singur, este suficient să știți cum trebuie reflectate informațiile în ea. În primul rând, trebuie scris numai manual cu un stilou albastru sau negru. În al doilea rând, ar trebui să copiați datele din pașaportul dvs. în chirilică și latină. Pentru acesta din urmă, puteți utiliza servicii gratuite de transliterare online. În plus față de informațiile personale despre sine, proprietarul pisicii poate completa în mod independent următoarele coloane:

 • Fotografie pentru animale de companie / Fotografie pentru animale de companie. Acest articol este completat la cererea proprietarului (dacă nu este planificată trecerea frontierei), iar fotografia este plasată în pașaport fără nici o ștampilă. Puteți să o faceți singur, dar este recomandat să îndepliniți două condiții: vârsta pisicii trebuie să fie de la 1 an sau mai mare, iar aspectul acesteia în fotografie trebuie să reflecte caracteristicile aspectului (dacă există).
 • Numele pisicii. Indicat cu majusculă. Pentru persoanele de rasă, acesta este completat în conformitate cu informațiile din metrica / cardul primit la cattery, pentru toate celelalte - la propria lor discreție.
 • Rasa / Rasa. Informațiile din metrică sunt, de asemenea, indicate aici, iar pentru animalele de companie înscrise, este scris „mestizo”.
 • Data de nastere. Dacă datele exacte nu sunt cunoscute, puteți pune o dată aproximativă.
 • Sex / Sex. Dacă formularul indică Bărbat / Femeie (bărbat / femeie), este suficient să indicați sau să subliniați valoarea dorită. În alte cazuri, ar trebui să introduceți propria femeie pentru o pisică sau bărbat pentru o pisică. Nu puteți indica sexul în pașaport cu cuvintele „femeie”, „bărbat”, „femeie”, „bărbat” etc..
 • Culoare / Culoare. În absența unei valori metrice, este recomandabil să verificați tabelele de culori. Culoarea alb-negru poate fi introdusă așa cum este, și se recomandă clarificarea opțiunilor de nuanță mai complexe și a petelor.
 • Semne distinctive. Trăsăturile de culoare, structura sau alte trăsături distinctive ale unui anumit animal de companie (culoare diferită a ochilor, cicatrici, curbură a vertebrei caudale etc.) pot fi indicate aici.
Un eșantion de completare a pașaportului veterinar pentru o pisică
Un eșantion de completare a pașaportului veterinar pentru o pisică

Aceasta completează completarea informațiilor despre animalul de companie de către proprietarul acestuia. Identificarea câmpurilor de animale este completată de medicul veterinar pentru animalele care au suferit cioburi.

Date medicale

Informațiile despre înregistrarea pisicii în clinică și procedurile efectuate sunt completate de medicul veterinar. Acest lucru se aplică următoarelor coloane care indică datele procedurilor și alte detalii ale implementării acestora:

 1. La vaccinare, indicând numele și numărul de serie al vaccinului, lipiți un autocolant special din fiola de medicament, care trebuie „stins” prin sigiliul și semnătura medicului veterinar.
 2. Cu privire la prevenirea sau tratamentul invaziilor helmintice.
 3. Despre tratamentul căpușelor și puricilor.
 4. Despre intervenții chirurgicale.
 5. Despre indicatorii de reproducere (estru, împerechere, naștere, indicând numărul de descendenți născuți).
 6. Despre testele de diagnostic în curs
 7. Despre procedura de ciobire (dacă există): data implantării, numărul de serie, locul de introducere pe corpul animalului.

Atenţie! Dacă proprietarul face injecții în mod independent și își vaccinează personal pisica, atunci aceste vaccinări sunt considerate nevalide. Înregistrările de vaccinare trebuie să fie certificate numai de instituții autorizate.

Pașaport veterinar pentru o pisică

Modul de a face

Un pașaport veterinar poate fi obținut de obicei în timpul primei vaccinări a unei pisici într-o clinică veterinară, atât privată, cât și publică. În creșe, un astfel de document este deseori întocmit de crescător însuși. În plus, poate fi eliberat pentru un animal deja adult, dacă din anumite motive acest lucru nu a fost făcut mai devreme. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să vizitați clinica împreună cu pisica dvs. și documente privind vaccinările anterioare și alte proceduri..

În plus, unele instituții oferă un serviciu veterinar de apeluri la domiciliu. Această opțiune va fi relevantă în special pentru animalele de companie care se confruntă cu stres sever din vizitarea locurilor necunoscute sau a călătoriilor lungi în transport..

Important! Un document care nu îndeplinește cerințele pentru înregistrare poate fi considerat invalid. Aceasta se referă la absența datelor de vaccinare, autocolante și semnături corespunzătoare, certificarea vaccinărilor cu sigilii și semnături ale persoanelor și organizațiilor neautorizate (creșe, cluburi), în special în ceea ce privește vaccinurile antirabice..

Cât costă înregistrarea

Următorii factori afectează cât costă un pașaport veterinar pentru o pisică:

 • condiții de înregistrare: apelarea unui medic veterinar acasă sau vizitarea unei clinici (private sau publice);
 • urgența producției;
 • procedurile efectuate pentru înregistrare.

Formularul în sine poate fi cumpărat de la aproape orice magazin de animale de companie sau clinică veterinară la un preț cuprins între 35-100 ruble. De fapt, costul obținerii unui pașaport veterinar va corespunde cu prețul vaccinării animalelor de companie, dar dacă este necesar să se elibereze o opțiune urgentă, această cifră poate crește semnificativ.

Pașaport veterinar internațional pentru o pisică

Ce trebuie făcut în caz de pierdere

Dacă vă pierdeți pașaportul veterinar, în majoritatea cazurilor acesta poate fi restabilit. Pentru a face acest lucru, este suficient să mergeți la clinica veterinară, unde pisica a fost ultima dată vaccinată. Toate vizitele trebuie să fie duplicate în registrul și jurnalul de control, astfel încât nu va fi dificil să găsiți istoricul apelurilor și procedurile medicale cu animalul. În plus, legislația rusă în domeniul medicinei veterinare obligă clinicile care au un permis pentru activități veterinare să raporteze trimestrial cu privire la activitatea lor autorităților de supraveghere veterinară de stat, unde rapoartele sunt păstrate timp de 10 ani de la data înregistrării. Pentru animalele de companie ciobite, procedura de restaurare a pașaportului veterinar este mult simplificată, deoarece toate informațiile necesare despre animal sunt criptate în cip.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pașaport veterinar pentru o pisică