Greutate sănătoasă a pisoiului la 3 luni

Greutatea animalului este adecvată vârstei sale? Această întrebare îi îngrijorează pe mulți proprietari, dacă greutatea se încadrează în limite normale, aceasta înseamnă că animalul de companie este sănătos și se dezvoltă corect. Mai ales când vine vorba de copii. Cât de mult cântărește un pisoi la 3 luni depinde în mare măsură de rasa sa. Precum și condițiile de nutriție și păstrare a animalului.

Discrepanța în greutatea corporală la vârsta de 3 luni poate indica posibile boli, precum și o dietă necorespunzătoare.

În astfel de cazuri, trebuie să îi arătați pisoiul medicului veterinar. Medicul, după examinare, va stabili cauza și va oferi recomandări care vor ajuta la evitarea consecințelor grave și vor readuce corpul animalului la normal.

Principalele motive care pot duce la dezechilibru între greutate și vârstă.

  • Boli, inclusiv tulburări hormonale.
  • Nutriție insuficientă sau, dimpotrivă, supraalimentarea animalului.
  • Un stil de viață sedentar, în acest caz, greutatea corporală este de obicei supraponderală. De regulă, acest lucru se întâmplă dacă pisoiul este ținut într-o cușcă și nu are suficient spațiu..

Nu este dificil să se determine în mod independent greutatea unui pisoi la 3 luni. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza cântare de uz casnic care sunt folosite pentru cântărirea produselor. Dacă animalul de companie este calm, atunci poate fi pus într-un castron și greutatea corporală poate fi determinată cu ajutorul unei cântare. Când bebelușul este activ sau foarte timid, acesta poate fi așezat într-o cutie sau pungă și apoi cântărit. Cu această opțiune, din rezultatul obținut, este necesar să se scadă masa obiectului în care a fost animalul.

Sfat: pentru cântărirea în 3 luni, ar trebui să alegeți dispozitive care să arate rezultatul acurateței, care este de până la 100 de grame.

O astfel de precizie este necesară datorită greutății corporale reduse a animalelor, majoritatea dintre ele nu câștigă cu trei luni, două kg. Acest lucru este valabil mai ales pentru rasele care nu diferă în ceea ce privește dimensiunile mari atunci când devin adulți..

Pentru a trage concluziile corecte despre starea animalului de companie, trebuie avut în vedere faptul că pisicile au o greutate diferită în funcție de sex. Pisicile tind să fie mai grele decât pisicile. Pentru o evaluare corectă a rezultatului cântăririi. Se folosește un tabel care indică: rasa, vârsta și sexul pisoilor. Dacă pisoiul dvs. este de rasă nesigură, atunci trebuie să navigați după indicatori medii, greutatea normală a unui pisoi de trei luni ar trebui să fie în intervalul de unu până la doi kg.

De exemplu: greutatea pisoiilor din rasa britanică la 3 luni ar trebui să fie de la 1 la 1,5 kilograme pentru pisici, pisicile cântăresc de la 1,5 la 2,5 kilograme.

De obicei, pisicile de pisici vând descendenți a căror vârstă a atins trei luni, moment în care animalele de companie mănâncă deja singure. Prin urmare, atunci când cumpărați, merită să verificați care este greutatea animalului de companie la 3 luni. Respectarea normei, în acest caz, va fi o garanție suplimentară că luați un copil sănătos.

Dacă ți s-a născut un pisoi, atunci trebuie să începi să măsoare greutatea de la naștere. Cu aceasta, îi puteți controla dezvoltarea. Și în timp pentru a observa abateri în creștere, precum și pentru a preveni posibilele boli.

Dinamica creșterii în greutate la pisoii din rasa britanică, de la o zi și în fiecare săptămână, până la o lună.

Vârstă.Pisică (gr).Pisică (gr).
Nou-născut la 1 zi.70-14060-140
1 săptămână240-260110-250
2 săptămâni340-400150-360
3 săptămâni400-630210-420
lună550-740250-600

Cu o lună, greutatea corporală ar trebui să crească de 4-7 ori, în funcție de sex și greutatea la naștere.

Vârstă.Pisică (gr).Pisică (gr).
2 luni.1000-1700450-900
3 luni.1500-25001000-1500

Un pisoi la trei luni se îngrașă foarte repede, în medie un animal sănătos poate câștiga până la 0,5 kg. Deci, continuă până la vârsta de 6-7 luni, treptat, dinamica creșterii în greutate scade. În această perioadă, este deosebit de important să se monitorizeze dieta animalului și dieta acestuia. Este important ca în această perioadă să primească toți nutrienții de care are nevoie, precum și vitamine. În acest stadiu, se pune bazele sănătății animalului dvs. de companie..

În plus față de controlul greutății, trebuie să monitorizați comportamentul pisoiilor la 3 luni. Observând lesele și înclinațiile unui animal, puteți înțelege ce va deveni atunci când va crește. Și reglați caracterul său în avans.

Dacă bebelușul este sedentar și supraalimentat, pisoiul poate deveni supraponderal. Acest lucru poate duce la stres inutil asupra corpului și, de asemenea, poate duce la boli ale sistemului locomotor și ale organelor interne..

Drept urmare, bebelușul se va înrăutăți. Pentru a evita acest lucru, trebuie să reduceți cantitatea de alimente consumate, precum și să întocmiți un meniu aproximativ. Volumul și tipul alimentelor, precum și dieta trebuie respectate cu strictețe.

Pentru o creștere bună și o dezvoltare adecvată, proprietarii trebuie să le ofere copiilor condiții confortabile și o dietă echilibrată. Dacă pisoiul primește tot ce este necesar pentru dezvoltarea și îngrijirea adecvată a acestuia. Cu siguranță va deveni un animal frumos. Ceea ce vă va încânta și, dacă este necesar, va aduce descendenți minunați.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Greutate sănătoasă a pisoiului la 3 luni