Pisicile se văd în oglindă?

Din timpuri imemoriale, o persoană este interesată de întrebarea dacă pisicile se văd în oglindă. Anterior, când știința nu era la fel de dezvoltată ca și acum, era dificil să îi răspunzi, oamenii se mulțumeau doar cu presupuneri sau superstiții. Astăzi, orice persoană educată are o idee despre viziunea animalelor și capacitatea lor de a contempla anumite obiecte..

Odată oamenii au crezut că pisicile văd lumea în alb și negru, dar mai târziu această opinie a fost risipită de oamenii de știință care au dovedit contrariul. Pe lângă aceste culori, prădătorii mici fac distincție între culorile verzi și albastre, precum și până la 25 de tipuri de gri. Singurul lucru care le este inaccesibil este roșu și tonurile sale..

Cum percep pisicile imaginea lor în oglindă?

Când pisicile se uită în oglindă, desigur, se văd pe ele însele, dar nu înțeleg că aceasta este propria lor imagine. Aceasta este și opinia cercetătorilor. Pisicile pot fi comparate cu copiii mici care, privind în oglindă reflexia lor, nu înțeleg că sunt.

Cu toate acestea, în timp, copilul învață să analizeze realitatea înconjurătoare, să compare diferite fapte și începe să înțeleagă. În plus, părinții îi pot explica cine se reflectă acesta în oglindă, iar bebelușul își va lua pur și simplu cuvântul pentru el, chiar dacă el însuși este încă slab conștient. La pisici, acest număr nu va funcționa. Nu le puteți explica astfel de lucruri și animalul nu va ști niciodată că el însuși se reflectă în oglindă..

Dacă nu eu, atunci cine?

Dacă pisica nu se recunoaște în oglindă, cui îi „atribuie” reflexia? De ce un animal trece uneori indiferent pe acolo, ca și când nu ar observa nimic??

Puteți vedea adesea pisoi tineri, fără experiență, încercând să se joace cu cineva care îi privește din spatele geamului. Acest lucru sugerează că vor vedea un alt animal în reflexie. Cu toate acestea, aceste încercări se opresc suficient de repede. Pisicuța se plictisește jucându-se cu cineva care nici măcar nu poate fi atins.

Întregul „punct culminant” este mirosul. Pisicile, ca mulți prădători, au un simț al mirosului acut. Simțul mirosului „îi conduce prin viață”. Ajută animalele să recunoască prietenii și dușmanii, să determine sexul unei alte pisici, vârsta ei și chiar starea de spirit..

Fără simțul mirosului, pur și simplu nu ar fi supraviețuit în sălbăticie și nici nu ar trăi lângă oameni. Prin urmare, pot rămâne indiferenți, deoarece reflexia pisicii în oglinzi nu miroase a nimic. Indiferent cât de mult adulmecă, se plictisesc repede.

Prin urmare, propria sa imagine în oglindă, pe care pisica o vede cu siguranță, nu este altceva decât o imagine pentru ea, ca fotografiile unui film la televizor. Odată găsit în oglindă, animalul de companie poate deveni la început interesat și poate decide că aceasta este o altă pisică. Se grăbește „să se întâlnească” cu un congener, încearcă să-l atingă cu labă și începe imediat să adulmece. Când nu miroase, își pierde imediat interesul.

Dacă reflexia provoacă agresiune

Este foarte rar, dar se întâmplă totuși ca pisicile să se vadă în oglindă și să înceapă să manifeste agresivitate. Acest comportament al prădătorilor cu blană tocmai a devenit motivul multor prejudecăți create de omenire. Mulți oameni credeau că pisicile sunt mesagerii spiritelor rele..

Ei considerau oglinda o fereastră către lumea cealaltă. Drept urmare, atunci când o persoană a văzut o reacție agresivă a unei pisici la propria sa reflecție, a avut gânduri că animalul comunică cu fantomele care trăiesc acolo - în geamul. Unii oameni chiar au ucis un animal pentru această abilitate..

Astăzi, o astfel de sălbăticie este în trecut. Mai puțini oameni cred în prejudecăți. Proprietarii, observând reacția inadecvată a animalului de companie la reflexia din oglindă, nu se grăbesc la preoți, ci la specialiști. Acestea din urmă explică acest comportament al pisicilor prin anumite tulburări mentale, probleme cu mirosul sau pur și simplu „lipsa de experiență”. Aceștia îi sfătuiesc pe proprietari atunci când vine vorba de ultimul factor:

  • ia pisica în brațe și mergi cu ea până la oglindă;
  • când animalul se vede pe sine și începe să se strecoare, să șuiere și să se îndepărteze, să-l mângâie, să spună cuvinte afectuoase, încercând să facă totul bine reflectat în oglindă;
  • repetați „sesiunea” de mai multe ori.

Puteți fi siguri că după scurt timp „terapia” va da roade. Pisica va înțelege că cea pe care o vede în oglindă este bună. La urma urmei, proprietarul îl iubește atât de mult (și recunoaște reflexia acestuia din urmă). Ca urmare, se va opri din șuierat la sine.

Urmărind animalele de companie, puteți vedea o mulțime de ciudățenii, puteți face o mulțime de descoperiri. O pisică este considerată una dintre cele mai imprevizibile și misterioase animale de care o persoană nu se va sătura niciodată..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisicile se văd în oglindă?