Pisoi cu urechi sau nu - cum să determinați?

2

Oricine dorește să aibă o pisică scoțiană sau britanică de rasă pură va găsi util să știe cum să stabilească dacă un pisoi este sau nu pliat. La urma urmei, deși sunt mici, poate fi dificil să faci acest lucru. Acest lucru este adesea folosit de vânzătorii lipsiți de scrupule care oferă iubitorilor de animale ignoranți să cumpere pisicile cele mai obișnuite pentru mulți bani..

De aceea, crescătorii de pisici cresc falduri cu pisici obișnuite, cu urechi drepte. Pisoii dintr-o astfel de uniune se nasc sănătoși și puternici. Cu toate acestea, într-o astfel de așternut, apar pui, atât cu urechi drepte, cât și cu agățate. Mai mult, până la vârsta de două sau trei săptămâni, ele nu pot fi distinse între ele - arată exact la fel.

Când pisoii ajung la vârsta de trei săptămâni, devine posibil să se stabilească dacă urechile sunt sau nu urechi. La pisicuțele cu urechi drepte, în acest moment, cartilajul începe să se întărească, susținând urechile într-o stare în picioare. La indivizii cu urechi, sau falduri, acest lucru nu se întâmplă, iar în locul cartilajelor apar falduri caracteristice, prin care se disting.

Simptome Lop-ureche

Următoarele reguli vă vor ajuta să determinați cu precizie urechea de pisoi și să nu cădeați în momeala șarlatanilor:

  • Alegeți un pisoi de cel puțin trei săptămâni. Cu cât este mai în vârstă în momentul cumpărării, cu atât va fi mai ușor să se stabilească dacă este cu urechi. Este recomandabil să cumpărați un pisoi la vârsta de două până la trei luni.
  • Pliurile nu numai că au urechi neobișnuite, ci și o structură a corpului ușor diferită. Botnițele lor sunt mai largi, cu obraji mici, ochii lor sunt mai largi. Cușca toracică este de obicei mai mare, iar picioarele și coada sunt mai scurte și mai groase.
  • Simțiți nasul pisoiului - nu ar trebui să existe cocoașă pe puntea nasului. De asemenea, trebuie să simțiți coada - nu ar trebui să aibă cocoașe și noduri..
  • Cumpărați o pisică cu urechi în sezonul rece. Faptul este că faldurile au o caracteristică interesantă - la căldură extremă, pisoii au urechile ușor ridicate.

În plus, există câteva reguli generale pentru alegerea pisoilor de rasă.:

  • Pisoiul trebuie să fie complet sănătos. Blana lui trebuie să fie groasă și mătăsoasă, ochii să fie curați și burta să fie moale. De asemenea, starea lui de spirit este importantă - dacă pisoiul este sănătos, va fi jucăuș.
  • Dacă pe viitor doriți să creați pui de rasă pură sau să participați la expoziții, atunci pisoiul pe care îl cumpărați trebuie să aibă pașaport veterinar și pedigree.
  • Deoarece urmașii sănătoși se obțin numai atunci când o pisică de rasă pură este încrucișată cu una obișnuită, ar trebui să vă întrebați cine sunt părinții pisoiului..
  • Când cumpărați un pisoi de rasă, fiți pregătiți să plătiți un preț ridicat pentru el. Aceste pisoi sunt într-adevăr scumpe și, dacă vânzătorul vă oferă să le dați mai ieftin, acesta este un motiv pentru a vă gândi dacă vă oferă animale defecte.

Urmând aceste reguli, puteți alege cu ușurință un pisoi cu pedigree sănătos. Dar nu uitați că aceste criterii pentru alegerea unui prieten cu patru picioare nu sunt limitate. La urma urmei, fiecare animal are propriul său caracter - cineva este docil, iar cineva are un capricios.

Pentru a vă face mai ușor să vă înțelegeți împreună, monitorizați cu atenție reacția pisoilor pe care îi alegeți.. Puteți determina pisica care vi se potrivește după cum urmează:

  • Dacă bebelușul mârâie la tine, încearcă să se zgârie sau să fugă, este mai bine să optezi pentru altcineva;
  • Dacă o pisică ronțăie și stă pe poală cu plăcere - acesta este începutul unei prietenii puternice.!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisoi cu urechi sau nu - cum să determinați?