23 Cele mai bune rase de pisici și pisici

Pisici de rase diferite

În articol vă voi spune în detaliu despre diferitele rase de pisici și pisici care sunt. Voi enumera trăsăturile lor de caracter, obiceiurile, comportamentul. Voi prezenta un catalog cu descrieri și nume ale reprezentanților genealogici ai raselor de pisici cu părul scurt, cu părul lung, chel, cret și alte.

Rase de pisici cu păr scurt

britanic

Pisică britanică cu păr scurt
Pisică britanică cu păr scurt

Această rasă a fost recunoscută acum mai bine de o sută de ani. Prin aspectul său seamănă cu o „jucărie de pluș”. Copiii adoră aceste animale de companie foarte mult cu care să se joace..

Animalul are un strat gros, trebuie să îl monitorizați constant și să-l pieptănați. Ochii pisicii sunt rotunzi și larg deschiși, adesea culoarea lor coincide cu culoarea animalului.

Capul este rotund, iar urechile sunt ușor rotunjite, există mici pliuri pe față. Corpul animalului este un piept mare, puternic. Labe puternice și late.

Preț de la 15.000 de ruble

Culoarea este destul de variată și interesantă, există pisici cu lână de aceeași culoare sau cu modele diferite. britanic pisica este mai potrivită, deoarece unui însoțitor nu îi place afecțiunea și atenția abundente. Pentru această rasă a fost eliberat un furaj specializat. O pisică nu trebuie adusă într-o familie cu copii mici. Un animal calm poate prezenta agresivitate datorită atenției excesive asupra sa.

Birmanez

Pisică birmană
Pisică birmană

Această specie se distinge prin aspectul său unic și caracterul individual. A fost crescut în anii 30, oamenii de știință au traversat pisica Wong Mau și siamez pisică.

În exterior, arată impecabil: aspect bine îngrijit, aspect adorabil. Paltonul este scurt, dar natural bogat în luciu și se pare că strălucește la soare. Cea mai comună culoare gri, cu un indiciu de argint și ciocolată. Culoare aurie a ochilor care fascinează mulți crescători.

Caracterul animalului de companie nu este calm, pisica este destul de activă. Îi place să se joace, să sară prin casă, să urce pe mobilă. Pisica nu este pentru acele persoane care doresc un animal calm. Îi place să se joace cu copiii.

Preț de la 20.000 de ruble

Ea este fidelă stăpânului ei, așa că nu ar trebui să începi acele persoane a căror muncă este legată de călătorii. Animalul de companie este plictisit, se poate dezvolta depresie. Dacă totuși decideți să obțineți o pisică birmaneză, atunci lăsați-o acasă cu alte animale - se vor înțelege bine.

Birmanez pisica nu necesită îngrijiri speciale. O puteți hrăni cu produse naturale sau furaje specializate. Periați o dată pe săptămână folosind o perie de cauciuc. Animalul face calm o baie.

Bombay

Pisica Bombay
Pisica Bombay

Reprezentantul acestei rase arată ca o panteră. Are o culoare neagră, salturi în lungime și grație în fiecare mișcare. Caracteristici - haina excepțional de neagră (până la tampoane și vârful nasului) și ochi de bronz.

Această pisică a fost observată în anii `50 în SUA. Crescătorii au căutat mult timp să obțină „pisica perfectă”. Au reușit când au încrucișat două rase - American Shorthair și Birmanez pisică.

Animalul iubește libertatea, construiește parteneriate cu proprietarul. Devotată doar lui, ea arată o atitudine prietenoasă față de ceilalți membri ai familiei. Iubește libertatea, este mai bine să o începi pentru oamenii care locuiesc într-o casă privată.

Fii cu ochii pe dieta animalului. Bombay pisica adoră să mănânce constant, rasa este predispusă la supraponderalitate și obezitate. Chiar și atunci când animalul de companie este plin, va căuta și va cere hrană..

Preț de la 60.000 de ruble

Are probleme oculare minore, acestea trebuie în mod constant să fie spălate cu o infuzie de ierburi. Blana trebuie periată o dată pe săptămână. După scăldat, piepteneți haina cu o perie specială și ștergeți-o cu o bucată de piele de căprioară - acest lucru va da blănii animalului de companie un luciu special.

Păr lung și pufos

persană

pisica persana
pisica persana

Reprezentanții acestei rase au părul gros, pufos și lung, culoarea poate fi de orice nuanță. Astăzi există mai mult de 100 de culori diferite..

Lâna necesită îngrijire specială, trebuie să fie pieptănată în mod constant, altfel animalul de companie va dobândi un aspect inestetic, iar blana va fi acoperită cu încurcături.

De la 5000 de ruble

persană pisicile sunt calme și pașnice. Potrivit pentru familiile cu copii și vârstnici. Sunt fără pretenții în hrană, dar greutatea unei pisici adulte poate ajunge la 6-7 kg.

Maine Coon

Pisică Maine Coon
Pisică Maine Coon

Diferă nu numai prin lungimea stratului, ci și prin dimensiunea sa mare. Un caz a fost înregistrat când pisica cântărea 12 kg. Haina acoperă corpul animalului în diferite moduri: lung - pe spate și pe laturi, scurt - pe cap și corpul inferior.

20.000 de ruble

Extern Maine Coon arată amenințător, dar sunt animale de companie amabile și flexibile. Se comportă calm în casă: nu zgârie mobilierul, nu fac zgomot. Se adaptează rapid la un loc nou. Își iubesc doar familia, sunt atenți la străini. Este mai bine să folosiți alimente naturale în dietă, acestea refuzând alimentele uscate.

Pisici fără coadă

Skiff-jucărie-bob

Skif-jucărie-pisică bob
Rasa pisicii Skif-jucărie-bob

Skif-toy-bob a fost crescut acum peste 30 de ani prin încrucișarea pisicilor reprezentanților thailandez rasa, în timp ce pisica avea coada spartă. Animalul este foarte mic, greutatea nu depășește 3 kg. Au mușchi bine dezvoltați, un corp puternic. Culoare variată, una dintre cele mai frecvente este punctul de etanșare.

De la 30.000 de ruble

Sunt deștepți și amabili în natură, animalul de companie nu vă va crea probleme inutile. Moderabil mobil și activ. La fel de mic ca un pisoi de 4 luni.

Pisica Maine

Pisica Maine
Pisica Maine

Greutatea medie a unui animal de companie este de la 3 la 7 kg. Pisicile sunt mult mai mici decât pisicile. Gâtul este scurt, corpul este puternic și îndesat, mușchii sunt bine dezvoltați.

Preț de la 35.000 de ruble

Reprezentanții acestei specii au un comportament special - le place să înoate și să înoate în apă. Le place să prindă șoareci și sunt prieteni cu câini. Amabil, blând, sociabil, le place să vorbească. Nu este potrivit pentru persoanele obișnuite să tacă în casă.

Bobtail carelian

Pisica Bobel Karelian
Pisica Bobel Karelian

Animalele de companie sunt prea atașate de o persoană, dar orice condiții de detenție i se vor potrivi. Din fire, blând și afectuos. Le place un mediu calm și liniștit, cu greu suportă despărțirea de proprietar.

Preț de la 35.000 la 70.000 de ruble

Amintește în exterior pădure pisoi sau râs. Ochii oblici, au o nuanță galben-verde. Subțire, de dimensiuni mici. Rareori se îmbolnăvesc, nu este nevoie de îngrijiri speciale.

Rase chele

Don Sphynx

Don Sphynx
Don Sphynx

Această rasă de pisici a fost înregistrată în 1996. Capul animalului de companie este în formă de pană, cu pomeți pronunțați și o bărbie mare. Botul este rotunjit, ochii sunt înclinați. Urechile sunt mari, întinse în sus.

Preț de la 10.000 de ruble

Reproducerea este destul de dificilă, dar pisicile se disting prin inteligență ridicată și caracter amabil. De obicei pisicile au două sau trei culori.

Bambino

Rasa de pisici bambino
Rasa de pisici bambino

O rasă experimentală care a fost crescută în America. Animalele de companie diferă prin mărimea lor, greutatea medie este de 3-4 kg. Corpul este muscular, dar picioarele sunt scurte. Ele pot fi comparate cu un câine teckel.

De la 30.000 de ruble

Capul ca și alți sfincși. Ochii - albastru, verde, gri, galben. Dar corpul este scurt, iar coada este lungă.

Animalele de companie au nevoie de îngrijiri speciale. Pliurile de pe cap trebuie șterse constant, altfel se poate dezvolta o infecție a pielii. Caracter calm și amabil, înțelegeți-vă cu copiii, pot fi dresați ca câinii.

Peterbald

Pisica Peterbald
Pisica Peterbald

Pisici subțiri și elegante au fost crescute în Federația Rusă în 1994. Extern sunt o copie exactă pisici orientale, numai ei sunt fără lână.

Preț 15.000 ruble

Amabil și calm, afectuos și loial - acestea sunt trăsăturile principale ale personajului. Ușor de înțeles cu copiii, foarte curios.

Puteți face baie animalului dvs. de companie numai folosind șampoane speciale. Pisicilor le place să înoate, ba chiar să-și lase capul în apă. Protejați-vă urechile de pătrunderea apei.

Rase cretate

Rex - acesta este un grup întreg de pisici, care este împărțit în subspecii. Lână crețată la animalele de companie, indică prezența unei gene mutaționale. Un pisoi se poate naște cu părul drept și mai târziu va începe să crească. O listă cu cele mai populare rase de pisici creț este prezentată mai jos..

Rex boem

Pisica Bohemian Rex
Pisica Bohemian Rex

Crescut recent, patrie - Cehoslovacia. În aparență, pisicile sunt asemănătoare perselor, dar părul lor este creț, are multe culori și nuanțe: alb, maro, bej, roșu și altele..

Preț 30.000 ruble

Necesită îngrijire personală atentă: trebuie constant să fie pieptănat și scăldat în timp util. Mâncarea trebuie selectată cu atenție, adăugând vitamina B. Prin natură, amabilă, blândă și atașată de proprietar.

Selkirk Rex

Pisica Selkirk Rex
Pisica Selkirk Rex

Reprezentanții rasei Selkirk Rex corp puternic, picioare groase, ochi rotunzi și haina groasă. Culoare variată.

Preț 35.000 ruble

Uneori, blana unei pisici se îndreaptă și apoi devine din nou cret - depinde de vârstă și anotimp. Sunt amabili și sociabili, iubesc copiii și se înțeleg ușor cu ei. Locuiește cu alte animale de companie. Îmi place să „vorbesc” cu membrii familiei lor.

Devon rex

Pisoii Devon Rex cret
Pisicuțe Devon Rex cu părul creț

Pare neobișnuit, care sperie și atrage în același timp. Pisica are botul plat, nasul snub și urechile uriașe. Animalul de companie este de dimensiuni mici, iar haina sa este hipoalergenică.

Preț de la 20.000 de ruble

Animalul este foarte mobil: se joacă constant, sare, urcă la înălțime.

Pisică Devon rex frică de curenți, asigurați-vă că nu se îmbolnăvesc. Ele pot fi ușor antrenate.

Soiuri de pisici cu picioare scurte

Napoleon

Pisică cu picioare scurte Napoleon
Pisică cu picioare scurte Napoleon

Amabili și calmi, găsesc un limbaj comun cu copiii. Acestea sunt nepretențioase în îngrijire, dar lâna trebuie să fie pieptănată constant, o dată sau de două ori pe săptămână.

Preț în pepiniere de la 30 la 80 de mii de ruble

Încearcă să nu-ți lași animalul de companie să iasă singur pe stradă, sunt foarte creduli, merg cu ușurință la străini.

Lemkin

Pisica Lemkin
Pisica Lemkin

Rasa cu picioare scurte și păr creț. Animal de companie miniatural cu o greutate de până la 4 kg.

Paltonul este lung, deci au nevoie de îngrijire constantă. Trebuie să cumpărați un animal o dată pe lună folosind șampon pentru animale de companie cu părul lung. Alimentele ar trebui achiziționate premium, mâncarea ieftină va dăuna animalului.

Rasa este rar întâlnită în pepiniere din Rusia, prețul nu este specificat.

Munchkin

Rasa Munchkin
Rasa Munchkin

Diferența dintre această rasă este că a apărut printr-o mutație naturală. Animalelor în miniatură le place să stea pe picioarele din spate. Greutatea nu mai mare de 4 kg. Urmăriți cu atenție dieta, pisica este predispusă la obezitate.

Preț de la 50.000 de ruble

Amabil și calm, înțelegeți-vă cu copiii.

Pisicile Munchkin cu botul turtit.

Pisică scoțiană

Pisică scoțiană
Pisică scoțiană

Una dintre cele mai frumoase rase din lume. Turtit bot, practic fără urechi și ochi rotunzi imenși. Iubesc libertatea și independența, arată caracter atunci când sunt deranjați.

Preț 15.000 ruble

Ei dorm separat de proprietar, dar diferă prin devotamentul lor. Copiii sunt tratați cu precauție, se pot zgâria când obosesc multă atenție. A hrani Fald scotian pisicile pot fi cu produse naturale sau alimente premium.

Pisică din Himalaya

Pisică din Himalaya
Pisică din Himalaya

Animal de companie cu față plană, al cărui caracter combină trăsăturile pisicilor siameze și persane. În exterior, arată ca o pisică siameză, dar în caracter seamănă cu un siamez.

Animalele de companie sunt inteligente și le place să vorbească. Himalaya pisicile nu vor putea trăi cu alte animale din casă. Loiali stăpânului lor, ei răspund în natură la o atitudine bună..

Prețul nu este specificat pe site-urile creșelor.

Exocot

Rasa Exocot
Rasa Exocot

Rasa exclusivă de pisici, arată ca o persană, doar tăiată. Pisica are o față drăguță și dimensiuni mici. Haina este scurtă, nu este necesară îngrijirea zilnică.

Preț 50.000 ruble

Iubesc copiii, sunt amabili, blânzi, jucăuși. Sunt îngrijite fără pretenții, culorile animalului sunt variate, la fel ca reprezentanții persani.

Punct de culoare masculi

Tradus din engleză - o pată colorată. Există diferite opțiuni de culoare:

 • punctul chokleit;
 • punctul albastru;
 • punct crem
 • tortie point;
 • punct liliac;
 • punct roșu.
Pisoii scoțieni cu punct albastru
Pisoii scoțieni cu punct albastru

Animalele cu punct de culoare:

 • Pisică siameză;
 • Pisică thailandeză;
 • Pisica persana;
 • Pisică britanică;
 • Dreapta scoțiană;
 • Neva Masquerade
 • unele subspecii sfinxuri.

Descrierea celor mai mari roci

Savannah

Pisica Savannah
Pisica Savannah

Pisica a fost crescută traversând o pisică de tufiș și pisici egiptean rase. Combină caracteristicile părinților. De la o pisică sălbatică a luat dimensiunea și de la o pisică domestică - un caracter afectuos și blând.

Preț de la 350.000 de ruble

Savannah - cea mai mare rasă, greutatea corporală de până la 20 kg. Animalul își dorește în permanență să fie afară, nu se teme de apă și îi place să înoate. Poate merge lângă o persoană ca un câine.

Calm, va găsi un limbaj comun cu alte animale de companie, foarte loial proprietarului.

Maine Coon

Pisoiul Maine Coon
Pisoiul Maine Coon

Reprezentanții rasei Maine Coon sunt pe locul doi după pisica Savannah. Femelele cântăresc mai mult de 5 kg, iar masculii cântăresc 6-15 kg.

Preț de la 20.000 de ruble

Înălțimea animalului de companie până la greabăn este de 35-40 cm, lungimea (inclusiv coada) este de până la 115-120 cm.

Chausie

Pisică și pisoi Chausie
Pisică și pisoi Chausie

Hibrid stuf pisica si abisinian pisici. Pisica cântărește 14-15 kg și atinge o înălțime de 35-40 cm. Blana este groasă, culoarea este diferită: negru, argintiu, bifat.

De la 40.000 de ruble

Pisica trebuie să meargă constant, să se miște activ. Legat de proprietar, iubește copiii. Unii pisoi se pot naște normal, pisica este adesea împerecheată cu pisici normale.

Toate animalele de companie sunt tovarăși minunați. Care rasă este mai bună depinde de tine. Atunci când alegeți un animal, luați în considerare dispoziția, comportamentul, nutriția și îngrijirea acestuia.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 23 Cele mai bune rase de pisici și pisici