Nu vă panicați: cum să găsiți o pisică pierdută și ce să faceți pentru a evita să o pierdeți din nou

Nu e de mirare că spun că pisicile merg singure. Natura lor independentă și curiozitatea naturală devin adesea subiectul durerii proprietarilor. La urma urmei, pierderea unui animal de companie iubit este înfricoșătoare. Dar nu intrați în panică, există întotdeauna șansa de a găsi un prieten cu coadă.

Ce să faci dacă pisica ta este pierdută

Pisicile sunt foarte inteligente. Cu siguranță, toată lumea știe despre capacitatea lor uimitoare de a găsi drumul potrivit spre casă, chiar și atunci când sunt la sute de kilometri distanță. Dar și animalele inteligente se pot pierde..

Se crede că pisicile se atașează de casă. Într-adevăr, de multe ori murki fug după mutare. În acest caz, animalul de companie trebuie căutat la adresa veche.

Dacă animalul dvs. de companie nu este obișnuit cu strada, trebuie să începeți să căutați din apartament. Un favorit s-ar putea ascunde într-un loc retras. Ar trebui să inspectați balconul, dulapurile, nișele, să vă uitați sub pat. Dacă sunteți convins că nu există pisică în casă, trebuie să analizați cum ar putea scăpa. Dacă animalul de companie scapă prin ușa din față, trebuie să continuați să căutați la intrare, să verificați palierul, etajele superioare și inferioare. Este mai bine să căutați pe stradă în interacțiune cu cunoscuți, prieteni: puteți verifica copaci, tufișuri, vă puteți uita sub bănci și mașini parcate, puteți ieși la un drum din apropiere.

Dacă pisica a căzut pe fereastra unui etaj jos, atunci, ascultând de instinct, se va ascunde într-un adăpost de lângă casă. În acest caz, se examinează spațiul de sub ferestre și subsol..

Uneori, ezitând în prag, proprietarul însuși îl lasă pe animalul de companie să iasă din apartament. Odată afară, simțind stres, mirosuri necunoscute, sunete, animalul vrea să se ascundă. După ce ați stabilit contactul vizual cu pisica, trebuie să vă ghemuiți și să o sunați în liniște, calm. Dacă nu vrea să vină, puteți pune o tavă lângă casă, un castron cu mâncare - mirosurile familiare o vor atrage.

Dacă toate celelalte nu reușesc: planul de acțiune pentru returnarea animalelor de companie

După căutări nereușite, merită să recurgeți la un mic truc: să aveți grijă de un loc sigur și vizibil pentru cei pierduți. Puteți face un adăpost dintr-o cutie de carton tăind o gaură pentru intrare, așezând o cârpă moale în interior și așezând-o lângă casa dvs..

  • Nu va fi de prisos să le spui vecinilor despre pierderea pisicii arătându-i fotografia. Și cu cât sunt informați mai mulți locuitori ai casei, cu atât mai bine.
  • Căutările nocturne sunt eficiente. Va fi important să luați cu voi o lanternă, jucării preferate, mâncare pentru animalul dvs. de companie, astfel încât să îl puteți atrage din adăpost..
  • Cel mai comun mod este de a pune broșuri. Anunțul trebuie să conțină informații despre aspectul, culoarea hainei, caracteristici speciale, data pierderii. Dacă este posibil, atașați o fotografie a animalului dvs. de companie.

Puteți solicita, de asemenea, ajutor de la oameni îngrijitori pe Internet. Există grupuri pentru a ajuta animalele pe rețelele sociale, acestea vor ajuta la răspândirea informațiilor.

Cum puteți face mai ușor să găsiți dacă acest lucru se întâmplă din nou

Frații noștri mai mici trebuie tratați cu atenția și grija cuvenită. O lesă specială pentru pisici care umblă ajută la evitarea situațiilor neplăcute asociate cu pierderea. O notă cu adresa și numărul de telefon ale proprietarului poate fi atașată la gulerul utilizat, astfel încât să fie mai ușor să returnați un animal de companie pierdut.

  • Tăierea animalelor se răspândește în Rusia. Un microcip cu informații despre animalul de companie este implantat sub piele. Procedura se efectuează o dată, este nedureroasă pentru animal și permite identificarea acestuia.
  • În condiții moderne, este complet ușor să aveți întotdeauna la îndemână o fotografie a animalului dvs. de companie. Este mai bine să-l fotografiați în întregime, astfel încât să puteți vedea și recunoaște.

Un animal de companie, rareori pe stradă, nu aleargă departe și poate fi adesea găsit undeva în apropiere. Se întâmplă ca animalele de companie pierdute să se întoarcă singure. Prin urmare, nu ar trebui să vă panicați, măsurile luate cu siguranță vă vor ajuta.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Nu vă panicați: cum să găsiți o pisică pierdută și ce să faceți pentru a evita să o pierdeți din nou