Pisicile văd lumea cealaltă?

Mulți oameni sunt convinși că pisicile văd lumea cealaltă. Au suficiente motive pentru asta. Din timpuri imemoriale, frumusețile pufoase se bucură de reputația de animal mistic, misterios. Pentru câini, o astfel de caracteristică, în principiu, nu este observată, iar multe comportamente ascunse în comportamentul unei pisici..

Cu toate acestea, foarte curând ei înșiși au început să slujească și să se închine pisicii, considerând-o o ființă superioară, aproape o zeitate. Oamenii sculptau figurine de animale, le foloseau în timpul ceremoniilor. Morții au fost îngropați nu undeva, ci în morminte - lângă faraoni.

Omul a fost surprins de multe lucruri despre pisici. de exemplu:

  • Ei știu cum apar de nicăieri și merg parcă nicăieri. Oamenii nu-i văd mult timp și apoi vin.
  • Mergeți pe cont propriu, demonstrând o independență completă.
  • Nu respectă voința proprietarului, cum ar fi, de exemplu, câinii, ci acționează după bunul plac.

Poate că așa se comportă pisicile, pentru că simt protecția celeilalte lumi, puteri superioare în spatele lor. Oamenii s-au gândit la asta de mai multe ori. În Evul Mediu, din acest motiv pisicile au fost arse pe rug împreună cu vrăjitoarele. Fiecare persoană considera că este aproape datoria sa să distrugă mai multe cozi.

Au fost percepuți ca mesageri ai lumii celeilalte, ajutoarele lui Satana și spirite rele. E înfricoșător să-ți imaginezi câte pisici drăguțe au devenit victimele reputației lor. Indivizii de culoare neagră au suferit mai ales. Exterminarea în masă a familiei feline a provocat în mare măsură epidemia de ciumă..

După exterminarea în masă a animalelor, nu a existat nimeni care să distrugă principalii purtători ai infecției - rozătoare. Se pare că oamenii, după ce și-au plătit prostia și cruzimea, s-au dus ei înși în lumea cealaltă.

Odată cu trecerea timpului, metodele barbare au devenit un lucru din trecut. Cu toate acestea, chiar și astăzi, mulți cred că pisicile pot vedea obiecte din cealaltă lume. Îl sperie pe cineva, dar admiră pe cineva. Este dificil să găsești o persoană care ar fi complet indiferentă față de pisici.

Unde este „fumul”?

Se spune că nu există fum fără foc. De unde au părerea oamenii că pisicile văd lumea cealaltă și capacitatea lor uimitoare de a se mișca în tăcere? Anterior, un argument puternic pentru oameni erau ochii strălucitori ai unei pisici. Alte animale, precum oamenii, nu se pot lăuda cu această caracteristică. Firește, totul de neînțeles te sperie și te face să gândești.

În plus, capacitatea pisicilor de a vedea în întuneric a fost impresionantă. Cum altfel, indiferent de modul în care ajutorul forțelor din lumea cealaltă, ar putea să-l explice oamenii care sunt departe de știință? Așa că au înzestrat pisica cu puteri supranaturale..

Pentru o persoană modernă, acesta nu mai este un argument. Se știe deja că ochii strălucitori ai unei pisici sunt fizică cu fiziologie, iar comunicarea cu lumea de dincolo nu are nicio legătură cu aceasta. Totul se explică prin structura specială a organului viziunii, capabilă nu numai să absoarbă lumina, ci și să o reflecte. De aici strălucirea.

Apropo, capacitatea de a vedea în întuneric se explică și prin prezența unui țesut vascular special în ochii unei pisici care reflectă razele. Datorită ei, acest animal are nevoie de mult mai puțină lumină pentru a vedea decât restul. Cantitatea sa se dublează în interiorul ochiului.

Cu toate acestea, există lucruri care sunt încă de neînțeles pentru mulți și care sugerează că pisicile sunt capabile să vadă fantome și alți subiecți din lumea cealaltă.:

  • Animalele îngheață uneori și stau mult timp, privind fix la un moment dat. Cu toate acestea, nici măcar nu clipesc. În același timp, o persoană, privind cu atenție, nu vede nimic care ar putea atrage atenția atât de strânsă a unui animal de companie..
  • Se întâmplă ca la un moment dat o pisică dintr-un drăguț pufos și afectuos să se transforme într-o adevărată furie. Sare în sus, șuieră, își ridică coada cu o țeavă, iar blana îi peri cu ace. Se pare că pisica este pe cale să se arunce asupra cuiva. Numai aici, dintr-un anumit motiv, nimeni nu vede dușmani în spațiul previzibil. După un anumit timp, animalul se calmează și se potrivește din nou într-o minge confortabilă pe scaun. De parcă ar fi speriat o fantomă din cealaltă lume, pe care a văzut-o, l-a alungat și a fost mulțumită.
  • Adesea pisica sare brusc din cameră și se repede undeva cu capul în sus. În același timp, nimeni nu vede pe cine urmărește. Acest lucru nu poate decât să evoce gândurile unor ființe ale lumii.

Oamenii nu știu exact ce pot vedea animalele. Prin urmare, misticismul nu este exclus. Mai mult, pisicile amintesc în mod constant oamenilor de lumea de dincolo. De exemplu, prin capacitatea sa de a ghici ce suferă proprietarul și de a-l vindeca cu corpul său.

Câte cazuri se cunosc când pisicile, anticipând probleme, au salvat familii întregi de incendii, uragane, cutremure. Cum să explic astfel de superputeri ale balenelor? Nu altfel - interacțiunea cu alte lumi, de unde animalul primește semnale și devine un fel de conductor.

Opinia oamenilor de știință

Oamenii de știință neagă în mod firesc orice legătură între pisici și cealaltă lume. Ce este un mister pentru o persoană obișnuită este evident pentru ei. Oamenii de știință explică comportamentul ciudat al pisicilor cu simțuri extrem de dezvoltate:

  • viziune;
  • auz;
  • simtul mirosului.

Aceștia susțin că, atunci când o pisică stă cu ochii la un moment dat, nu vede un obiect al celeilalte lumi, ci ascultă foșnetul unui șoarece sub podea. Când decolează și zboară în depărtare, urmărește pasărea, al cărei miros a simțit-o. Același lucru este valabil și pentru agresiunea bruscă. Cel mai probabil, pisica a mirosit un dușman (de exemplu, un câine) și este gata să se apere sau să atace.

Situația este puțin mai complicată cu capacitatea pisicilor de a vindeca oamenii și de a „vedea” dezastrele naturale care vin. Totuși, aici, potrivit oamenilor de știință, forța lumii nu are nimic de-a face cu ea. Cu excepția cazului în care, desigur, nu luăm în calcul o astfel de energie. Legile schimbului său în Univers sunt studiate în mod activ astăzi și foarte curând va veni claritate absolută în aceste probleme..

Astfel, oamenii de știință răspund negativ la întrebarea dacă pisicile văd cealaltă lume. Nimeni nu le interzice celor care vor să creadă în misticism. Cine știe, poate că pisicile mai au încă niște abilități supranaturale, iar într-o zi oamenii de știință o vor dovedi.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisicile văd lumea cealaltă?