Principalele diferențe și caracteristici ale păstrării unei pisici somaleze

Pisică somalezăPisica somaliană, sau, așa cum se mai numește și „vulpea domestică”, este un reprezentant proeminent al părului lung pisici, un descendent al rasei abisiniene. Devotată, afectuoasă, dar în același timp răutăcioasă, jucăușă, predispusă la lepră, se comportă ca un pisoi neliniștit până la bătrânețe. Să o cunoaștem mai bine.

Fotografie și descriere

Somaleză rasa pisicii destul de popular în întreaga lume, cu excepția țărilor CSI, unde abia începe să se răspândească. Oamenii, odată confruntați cu reprezentanți ai acestui lucru rase, nu poate rămâne indiferent față de frumusețea animalului și comportamentul său amuzant.

Pisică somaleză

Aspect

Porecla reprezentanților acestei rase „vulpe domestică” sau „pisică vulpe” nu au fost în zadar. Corpul lor blând și grațios este împodobit cu o coadă lungă și pufoasă.. În afară de aceasta, există și alte semne caracteristice..

  • Tipul corpului - corpul pliat armonios, musculatura ușor alungită, bine dezvoltată. Construcția pisicii este medie - nu densă, dar nici ușoară;
  • Culoare - bifat, fiecare păr are mai multe nuanțe. Variante: sălbatic (roșu cu vârfurile negre sau culoarea maro-roșiatică, există o culoare mai închisă de-a lungul coloanei vertebrale) - albastru (albastru cu o nuanță de fum, corpul are o nuanță cremoasă ușoară, dungi de culoare albastru-argintiu alternează pe el) - măcriș un animal de la bej la roșu-miere, la baza unei nuanțe saturate de caise) - fawn (culoare crem mată, transformându-se în nuanțe mai închise, la bază - o nuanță cremă deschisă);
  • Lână - foarte moale la atingere, blând, destul de dens, de lungime medie. Coada este foarte frumoasă, asemănătoare cu coada unei vulpi;
  • Marimea - de la mediu la mare, masculii sunt mai mari decât femelele;
  • Greutate - de la 3 la 5,5 kg, pisicile sunt mai grele decât pisicile;
  • Creştere - aproximativ 30 cm;
  • Durata de viata - până la 15 ani;
  • Tara de origine - SUA, Canada, Australia;
  • Recunoaștere primită - WCF, CFA, ACFA, GCCF, TICA, FIFe.

Știați? Auzul la pisici este de trei ori mai ascuțit decât la om. Oamenii sunt capabili să distingă sunetul la 20 kHz, în timp ce pisicile percep sunetul la 60 kHz.

Caracterul reprezentantului rasei abisiniene

Pisicile somaleze se nasc cu o cantitate mare de energie naturală și curiozitate, capacitatea de a răsturna totul într-o perioadă scurtă de timp. Pisica somaleză are un caracter unic: afectuos, blând, sociabil, jucăuș, dexter, curios, mereu în mișcare.

Pisică somaleză

Somalezilor le place să comunice, nu se tem de străini, se înțeleg bine cu copiii și nu manifestă agresivitate. Sunt foarte devotați unei persoane, adoră să li se acorde atenție, adoră să se îmbrățișeze și să o mângâie. Dacă animalul de companie nu primește o atenție adecvată, el începe să facă farse, distrându-se și poate fi foarte răutăcios.

Pisicilor somaleze le place să se joace cu mingi, mingi, obiecte ușoare mici - le aruncă, le prind, le rostogolesc pe jos, nu sunt indiferente față de jucăriile agățate.

Curiozitatea somalezilor nu cunoaște limite - explorează constant ceva, vânează ceva, sunt interesați de toate și nu se gândesc la propria lor siguranță..

Acest rasă predispus la antrenament, răspunde cu ușurință la apelul proprietarului, poate aduce obiecte mici, nu se teme de apă.

Istoria apariției

Totul este determinat de maiestatea sa întâmplător - și în apariția rasei somaleze nu a fost lipsit de el. O pisică foarte frumoasă George a căzut în mâinile crescătorului american al rasei abisiniene Evelyn Mague în timp ce ajuta pisicile fără stăpân, care au reușit să schimbe cinci case într-un an din viața sa. Imaginați-vă surpriza ei când a aflat că este vorba de un pisoi din propria ei pisică, un descendent al pisicilor abisiniene, pe care l-a respins la vârsta de cinci săptămâni din cauza pufului excesiv.

Pisică somaleză

Într-un efort de a-și corecta greșeala și de a obține recunoașterea frumuseții animalului, în 1972 a creat Clubul pisicilor somaleze din America și îi invită pe iubitorii unei rase noi..

Întrucât crescătorii - cunoscători ai purității rasei abisiniene - au arătat dezacord categoric cu denumirea „Abisinian Longhair”, soiului original i s-a dat un nume complet diferit - Somalia.

În 1979, somalezul primește primul său statut de campion în CFA, iar până în 1980 această rasă a fost recunoscută de toate asociațiile majore..

Alegerea unui pisoi somalez

Prețul unei pisici somaleze care se reproduc cu un pachet complet de documente variază de la 500 la 2.000 de dolari. Costul unui pisoi depinde de pisică și de genealogia pisoiului în sine. În acest caz, rețineți că o pisicuță este mai scumpă decât o pisică..

Un somalez obișnuit - un prieten și favorit al familiei, care nu este destinat participării la expoziții, va costa mult mai puțin, aproximativ 200-300 de dolari. Astfel de pisoi nu au cerințe mari - principalul lucru este că animalul de companie este sănătos, activ, curios.

Caracteristicile îngrijirii și îngrijirii rasei

Pisică somaleză

Somaliul jucăuș nu necesită nicio specialitate plecare: atenție, joc și îngrijire - de asta are nevoie în primul rând animalul tău de companie. Îngrijirea unui animal de companie se manifestă sub forma respectării unei diete adecvate, oferind spațiu personal unui animal de companie, atenție la sănătatea acestuia și grijă de aspectul său.

Important! Imediat înainte de expoziție, somalezii nu sunt scăldați, deoarece ceara naturală este spălată din blană, ceea ce îi conferă strălucire. Animalul de companie este scăldat cu o săptămână înainte de spectacol.

Cele mai bune condiții pentru o pisică

Somalia este foarte jucăușă și neliniștită pisici, își petrec tot timpul în mișcare, le place să urce și să urce în mobilier. Prin urmare, animalul trebuie să-și creeze colțul: un copac înalt, de preferință mai mult de unul, și un număr mare de jucării. Acest animal se joacă cu toată lumea și cu toate, iar dacă nu are propriile lucruri pentru divertisment, vor fi folosite lucrurile tale preferate..

Unul dintre jocurile preferate ale acestei rase este ascunderea. Vă rugăm să nu refuzați plăcerii animalului dvs. de companie, jucați acest joc cu el - veți obține o mulțime de emoții pozitive!

Știați? Somalezilor le place să se joace cu apa - pot privi apa scurgând de la robinet pentru o lungă perioadă de timp, prind apă cu labele. Unii reprezentanți ai acestei rase au însușit cu ușurință știința modului de a deschide robinetul de apă pentru a accesa distracția lor preferată.

Incapatanarea este un semn distinctiv al Somaliei. Când o pisică alege un loc pentru toaletă, este aproape imposibil să o convingi să plece în altă parte. Este mult mai ușor să plasați litiera în locul ales de pisică decât să curățați în mod constant în spatele ei..

Pisică somaleză

Cum să ai grijă de animalul tău de companie

Părul gros al animalului are nevoie de îngrijire regulată, trebuie periat cel puțin de două ori pe săptămână. Dacă lâna nu este periată, aceasta se încurcă și se formează încurcături..

Scăldând pisoi somalezi, în ciuda faptului că iubesc foarte mult apa, nu aveți nevoie de mai mult de 4-6 ori pe an.

Important! Pentru scăldatul Somaliei, ei folosesc apă purificată (stabilizată), care nu circulă niciodată cu un conținut ridicat de clor și un șampon hipoalergenic pe bază de ingrediente naturale.

Pe măsură ce murdăria se acumulează în urechea animalului de companie, trebuie îndepărtată cu un burete curat și umed..

O dată sau de două ori pe săptămână, este necesar să se efectueze igiena cavității bucale a animalului de companie, folosind o perie specială pentru pisici și pastă de dinți pentru a curăța dinții..

Ghearele sunt tăiate de două sau trei ori pe lună, o tăietură netedă a ghearelor se face cu foarfece speciale, nu mai mult de 2-3 mm.

Vă veți întreba cum să tăiați ghearele unei pisici, ce este furminator, și cum să faci stâlp de zgâriere pentru pisici

Hrănind somalia

Pisică somaleză

Pentru a menține energia și puterea, animalul trebuie hrănit cu o dietă bogată în proteine. Pentru a menține și dezvolta țesutul muscular în dietă nutriție animalul de companie trebuie să fie prezent cu carne, pește și produse lactate. Animalele care sunt ținute pe o dietă naturală ar trebui hrănite cu legume proaspete și administrate vitamine, care includ taurină..

De asemenea, vă puteți hrăni animalul de companie cu alimente cumpărate, de exemplu, Dealuri, Kіtekat, "Purina", Royal Canin.

Pisoi

Când hrăniți un pisoi cu alimente obișnuite, amintiți-vă că raportul dintre carne și alimente din plante este de 3: 1. Peștele aburit, ouăle, uleiul vegetal și uleiul de pește trebuie administrate de două ori pe săptămână..

Adult

Pentru o pisică mai în vârstă, atunci când este hrănită cu alimente obișnuite, raportul se schimbă cu 2: 1. Somalia nu este indiferentă față de iarba verde, dar morcovii crudi își fac culoarea mai intensă.

Important! Compoziția alimentelor uscate trebuie să conțină toate macro- și microelementele necesare, vitamine - acest lucru se aplică atât alimentelor pentru pisoi, cât și pentru un animal adult.

Despre sănătate

Pisicile somaleze au o sănătate destul de fragilă. În ciuda hainei groase, se răcește ușor - le este frică de curenți. De asemenea, sistemul nervos al animalului nu diferă în ceea ce privește puterea, având o relație grosolană cu un animal sau un tratament excesiv de dur al acestuia, animalul de companie devine timid, nervos, parțial agresiv.

Pisică somaleză

Posibile probleme

Această rasă suferă de infertilitate. Există adesea cazuri în care o pisică sănătoasă nu poate a rămâne însărcinată Prima dată.

Următoarele sunt ereditare pentru reprezentanții rasei somaleze boli: luxația rotulei, deficiența piruvat kinazei, activitatea acesteia și, ca urmare, anemia hemolitică.

Important! Pisici somaleze - mari iubitori de mâncare și, în ciuda stilului de viață activ, câștigă rapid excesul de greutate.

Amiloidoza, adică o încălcare a metabolismului proteinelor, este o boală incurabilă, iar somalienii au tendința către această boală, în special femeile.

Află mai multe, decât pisicile bolnave și ce metode de tratament pentru astfel de boli: calciviroza, lichen, panleucopenie, epifora, acarian, viermi, boala urolitiaza

Vaccinări pentru pisici

La vârsta de 9 săptămâni pisoi face prima sa vaccinare, îl va salva de boli neplăcute precum tulburarea, rinotraheita, chlamydia și calicivirusul.

Reinocularea se repetă după 4 săptămâni, dar vaccinul antirabic animal se administrează la cererea proprietarului cu prima sau a doua vaccinare..

Pisică somaleză

Următoarea vaccinare este administrată unui pisoi când ajunge la vârsta de un an și apoi - o dată pe an.

Deci, atunci când decideți să aveți un animal de companie din rasa somaleză, fiți pregătiți pentru probleme neașteptate și jocuri active. Somalia nu lasă loc pentru plictiseală în viața ta. Se comportă ca un copil neliniștit, dar în același timp, este o pisică foarte loială și iubitoare..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Principalele diferențe și caracteristici ale păstrării unei pisici somaleze