Două pisici în casă: machiază, machiază și nu mai lupta

A trăit o dată
Două pisici -
Opt picioare,
Două cozi.
Au luptat între ei
Pisici gri.
Au urcat cu o țeavă
Cozi gri.
A luptat zi și noapte,
Fărâmițele au zburat.
Și stânga pisicilor
Doar cozi.
Vezi frați,
Cât de periculos este să lupți?
S. Marshak
În general se acceptă faptul că principalul dușman al pisicilor este câinele. Dar multe pisici și câini comunică mult mai de bună voie decât între ele! Urechile sfâșiate și petele de chel căscate pe părți sunt semne caracteristice ale vieții „fericite” împreună a luptătorilor cu mustață. Cum să faci prieteni doi pisici sau măcar să stabiliți neutralitatea între animalele de companie beligerante?
Pisicile, prin natura lor, sunt singuri angajați. Iubesc pacea, măsura și pe ei înșiși, sunt incoruptibili și independenți, neînfricați și încăpățânați. Realizând ce dispoziție dură are prințesa mustață, este naiv să credem că două pisici din casă nu vor găsi motive să se agațe de haina de blană a unui rival. Desigur, există excepții: prietenie tandră din prima zi de cunoaștere, jocuri comune Tygydyms la ora două dimineața, cântări de duet și alte bucurii ale unei vieți cu mustăți. Dar, în majoritatea cazurilor, trebuie să vă dezvoltați creierul: cum să reconciliați două pisici care zilnic se „îndreaptă” între ele la ușă?

Două pisici

Relația pisicilor mature sexual seamănă cu confruntarea călăreților: sângele fierbe, există mult zgomot și atacuri ostentative, hormonii nu vă permit să vă retrageți, chiar dacă lupta a încetat să mai dea plăcere. Două pisici dintr-un apartament pot rezolva lucrurile în permanență, șuierând și gâlgâind, zburându-se reciproc și scânteind cu ochi furioși. Dacă nu este posibil să se intimideze inamicul, se folosesc dinți și gheare-pumnal, lână zboară în pâlcuri, sângele țâșnește într-un pârâu. Dacă este posibil, ar fi mai înțelept să refuzați această opțiune, deoarece este mult mai ușor să vă împrieteniți cu două pisici adulte sau să adăugați un copil la un vechi timer.
Este extrem de rar ca două pisici să locuiască în același apartament fără lupte și să afle cine este responsabil aici. Respingerea furioasă a rivalului este dictată de instincte: dorința de a revendica teritoriul, care include terenurile de vânătoare și femelele care locuiesc pe el. Nu contează că nu există deloc pisici în casă - pisicile nu își dau seama de absența femelelor, crezând că miresele pot apărea în orice moment. Castrarea ambelor animale de companie pentru a rezolva conflictul.

Două pisici

Două pisici din apartament se comportă ca niște cățele la un eveniment social: o lovitură de cot „accidentală”, o remarcă caustică, batjocuri politicoase și lenjerie intimă constantă. Poate că vor să-și corecteze reciproc coafurile, dar poziția îi obligă să respecte eticheta. Cu toate acestea, dacă una dintre doamne nu suportă nervii, lupta va fi serioasă. Unde sunt pisici cu demonstrația lor de putere! Bătălia felină nu este pentru viață, ci pentru moarte: labe în stomac, mușcături în gât, leziuni oculare și lacerări. Cum să faci prieteni doi pisici adulți și de ce urăsc rivalii atât de violent?
Totul este din nou despre instincte. Din fericire, majoritatea pisicilor sunt loiale prezenței femelelor străine pe teritoriul lor, deoarece în natură granițele posesiunilor lor se intersectează adesea. Modul în care două pisici se înțeleg depinde în mare măsură de persoană: dacă ambele pisici simt că au suficient spațiu și pradă pentru a crește descendenți, conflictele sunt rare și demonstrative..

Pisică și pisică

Animalele de companie de diferite sexe sunt cea mai bună opțiune, cu condiția ca una dintre ele să fie sterilizată (sterilizată). Poate, la început, pisica va deranja femela, arătându-i superioritatea: șuierând, „plesnind” cu labele moi, expulzând din zona de odihnă. O casă spațioasă pentru două pisici cu „camere” orizontale va ajuta la calmarea conflictului. Structurile verticale exacerbează dușmănia, deoarece animalele de companie încearcă în mod constant să câștige un loc mai sus.

Animal de companie adult și pisoi

Animalele adulte tratează pisoii mai degrabă indiferent decât cu agresivitate. Ocazional, bătrânul poate crește bebelușul fără a-l răni sau a-l înspăimânta cu șuieratul. Pisicile arată de obicei nemulțumirea mai mult decât femelele, nedorind să împartă teritoriul chiar și cu o firimitură. Dar totuși, aceasta este cea mai bună opțiune, deoarece reconcilierea a două pisici sau pisici de o vârstă respectabilă este mult mai dificilă decât introducerea unui vechi timer la un pui..

Battlefield - apartament

Pentru a preveni un conflict sau a rezolva unul existent, este necesar să delimitați în mod clar teritoriile celor două animale de companie. De-a lungul timpului, când animalele de companie încep să aibă încredere una în cealaltă, vor decide singuri care dintre ele deține apartamentul dvs..

Un loc de dormit

Zona de recreere este unul dintre principalele câmpuri de luptă. Pentru a ajuta animalele să se simtă mai confortabile între ele, proprietarul ar trebui să le ofere mai multe șezlonguri confortabile, case și lenjerie de pat pentru dormit. De asemenea, veți avea nevoie de un purtător pentru două pisici în cazul în care vă deplasați la veterinar. A pune animalele care se luptă într-o cutie comună nu este cea mai bună idee, care aproape că se va transforma într-o luptă.

Capac de toaleta

Pisicile sunt foarte curate și iritate dacă un alt animal și-a încălcat viața intimă. Lăsați-l pe vechiul timer să se ușureze în locul obișnuit, iar pentru noul colonist, trebuie să puneți o altă tavă. Cel mai probabil, după câteva luni de cunoștință, va dispărea nevoia unei tăvi suplimentare - pisicile se vor obișnui una cu cealaltă și nu vor obiecta la „afaceri” comune.

Loc de hrănire

Două pisici dintr-o casă nu se înțeleg bine dacă sunt hrănite din același castron și foarte aproape una de alta. La început, lăsați-l pe bătrânul să mănânce din vasele „lui” și unde este obișnuit. Iar pentru un nou colonist, ar trebui organizată o „masă” separată. Trebuie să hrănești pisicile în același timp, astfel încât animalele de companie să fie ocupate să mănânce și să nu fure din vasul altcuiva.

Dragoste la prima vedere?

O primă întâlnire organizată corespunzător nu este un panaceu, dar crește șansele de a dezvolta relații de prietenie. Cum să introduci două pisici pentru a nu provoca un război din primul minut?
Mai întâi trebuie să pregătiți spațiul. Ferestrele trebuie să fie închise, dar ușile interioare trebuie să fie larg deschise (dacă pisica are unde să fugă, în majoritatea cazurilor va prefera să se retragă mai degrabă decât să lupte deschis). Dacă este posibil, trebuie să îndepărtați toate obiectele care pot cădea în timpul „recuperării” pisicii. Unghiile ambelor animale de companie trebuie tăiate și puse cu o pila de unghii. Pentru orice eventualitate, este înțelept să ai în apropiere peroxid de hidrogen, bandaje, unguent antiseptic.
Deoarece nu va fi posibil să vă împrieteniți cu pisici în prima zi, este recomandabil să luați cel puțin trei zile libere. Prima întâlnire ar trebui să aibă loc într-o atmosferă calmă, fără observatori inutili. Noii coloniști sunt puși într-un transportor și așezați în colțul camerei - lăsați-l să iasă când vrea, nu grăbiți lucrurile. Vechiul timer cu siguranță va șuiera, este înfricoșător să-și fluture coada și să sclipească cu ochii - aceasta este norma, nu ar trebui să vă faceți griji. Lasă pisicile să sorteze lucrurile așa cum le dictează natura. Cu cât o persoană intervine mai mult, cu atât durează mai mult confruntarea. Trebuie să împrăștiați animalele de companie numai dacă sunt legate în mod serios (o găleată de apă sau o pătură groasă aruncată peste luptători vă va ajuta).
Cunoașterea poate dura câteva zile și, uneori, chiar și zile: pisicile își arcuiesc spatele, își arată dinții, își apasă urechile și șuieră constant. Proprietarul ar trebui să urmărească pisicile și să le distragă atenția la timp cu o delectare sau mângâiere, evitând o luptă. La final, va exista un armistițiu - pisicile se vor așeza în diferite colțuri ale apartamentului, încruntându-se și construind fețe jignite. În această perioadă, este important să acordați o atenție maximă ambelor pisici, invitându-le alternativ să se joace, vorbind cu preferatele lor cu o voce blândă și zgâriindu-și burta caldă. Prin mâinile proprietarului, mirosurile de pisici se vor amesteca, prin vocea sa, calmul său va fi transmis, iar afecțiunea le va permite să creadă că ambii prieteni cu coadă sunt la fel de importanți pentru întreaga familie.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Două pisici în casă: machiază, machiază și nu mai lupta