Lupusul, o boală autoimună la pisici

Boala lupusului este cunoscută de mulți. Sunet. Din fericire. De fapt, aceasta este o boală extrem de gravă, însoțită de multe procese negative pe tot corpul. Dar această patologie apare nu numai la oameni, ci și la animalele sale de companie, deși nu atât de des. Lupusul apare la pisici. În acest articol vă vom spune mai multe despre această boală..

Ce este?

Lupusul este desemnarea unei boli autoimune rare la pisici, caracterizată prin formarea de anticorpi împotriva țesuturilor proprii ale corpului. Imediat, observăm că cauzele bolii nu au fost încă identificate. În prezent, medicii veterinari consideră că această patologie este determinată genetic, deoarece nimeni nu a sugerat încă factori predispozanți mai probabili.

Lupusul este considerat o boală rară. Dar, probabil, această opinie se datorează doar dificultăților de identificare a acesteia. Este posibil ca această patologie să apară mult mai des. Boala este incurabilă. Pisicile persane, siameze și himalayane sunt considerate rase predispuse. Scopul tratamentului nu este recuperarea completă, deoarece este pur și simplu imposibil din punct de vedere fizic, ci nivelarea impactului negativ al procesului patologic asupra corpului pisicii. Deoarece evoluția bolii devine inevitabil mai complicată în timp, terapia este indicată în orice caz..

Care sunt semnele înfrângerii?

Există două tipuri de lupus care afectează pisicile: lupus discoid (DLE) și lupus eritematos sistemic (LES). Acesta din urmă este cel mai grav, deoarece odată cu acesta sistemul imunitar al corpului animalului „înnebunește” imediat și începe să atace aproape toate țesuturile și organele. Dacă pisica dvs. a fost diagnosticată cu acest diagnostic special, atunci prognosticul este dezamăgitor. La pisici, principalul simptom al acestei boli este dezvoltarea treptată a șchiopătării. Uneori, animalele pot cădea brusc în comă. Dar mai des patologia este însoțită de anorexie și leziuni ale pielii (în special în zonele expuse în mod regulat la lumina soarelui).

Totuși, cel mai frecvent simptom este șchiopătarea. Mai mult, se manifestă adesea brusc, articulațiile se umflă rapid și cresc semnificativ în volum. Alte semne pot include: febră recurentă, diferite ulcere bucale, cronice artrită (ceea ce are sens), gingiile palide, căderea părului, poliuria și polidipsia și multe patologii neurologice. Diagnosticul se face numai pe baza numeroaselor și variate studii clinice..

Tehnici terapeutice

De cele mai multe ori, tratamentul lupusului la feline este de a administra doze „letale” de corticosteroizi, care sunt necesare pentru „calmarea” sistemului imunitar. Problema este că utilizarea pe termen lung a acestor medicamente poate duce la numeroase efecte secundare..

De asemenea, este recomandat să lăsați pisica să iasă mai rar pe stradă, astfel încât să fie expusă la radiația ultravioletă a soarelui pentru cât mai puțin timp posibil. În combinație cu steroizi, această abordare duce adesea la o remisiune stabilă, dar, de regulă, este în continuare urmată de o recidivă, care, în majoritatea cazurilor, se dovedește a fi fatală..

În general, semnele acestei boli depind întotdeauna de ce sistem de organe și țesuturi a fost „atacat” de propriul sistem de apărare. În consecință, tratamentul vizează minimizarea manifestărilor negative ale bolii. Deci, dacă pisica suferă de dureri severe la nivelul articulațiilor, i se prescriu analgezice și toți aceiași corticosteroizi, ceea ce face posibilă ameliorarea oarecum a procesului inflamator. În cazul în care patologia lovește sistemul nervos, se prescriu sedative și sedative etc..

Lupus discoid

Acest tip de boală poate fi considerat un tip „benign” al patologiei descrise mai sus. De regulă, simptomele lupusului la pisici se limitează la formarea petelor roșii cu o formă predominant discoidă (de unde și numele) și cel mai adesea botul sau întreaga zonă a capului suferă. Puteți vedea aceste înfrângeri pe.

Ca și în cazul precedent, animalelor li se prescrie un curs de corticosteroizi, care ajută să facă față semnelor procesului inflamator. Administrarea simultană este foarte recomandată antibiotice un spectru larg de acțiune. Acestea sunt, de asemenea, utile pentru ameliorarea simptomelor inflamației, dar, mai important, pot preveni (sau trata) infecțiile bacteriene secundare. Se dezvoltă adesea cu lupus..

Unguentele și cremele cu steroizi au funcționat bine, dar problema este că pisicile le ling rapid. Din nou, ca și în cazul lupusului eritematos sistemic, se recomandă insistent să se limiteze timpul în care animalul este în aer liber..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Lupusul, o boală autoimună la pisici