Ușă pentru pisici: cumpărați-vă sau creați-vă?

O ușă pentru pisici este o ocazie pentru proprietar de a se salva de munca unui „deschizător de uși”. Îl poți cumpăra sau face singur. Diferite modele sunt potrivite pentru panourile interioare sau ale ușilor de intrare, oferind animalului libertatea de mișcare prin casă și capacitatea de a ieși în orice moment fără participarea proprietarului..

 • Laz - un cadru simplu de orice formă fără canelură, care este de obicei folosit pentru instalarea interioară. Unele modele au o perie suplimentară, care, atunci când animalul de companie trece, îl curăță de păr. Dar trebuie avut în vedere faptul că gura de vizitare nu împiedică răspândirea mirosurilor și a zgomotului între camere și nu permite închiderea pasajului, dacă apare o astfel de necesitate.
 • Fereastră cu ușă - design cu o canat, care, datorită fixării pe balamale, se deschide liber în orice direcție. Dacă doriți, puteți instala un zăvor pe el dacă trebuie să închideți temporar accesul la animal. Printre dezavantaje: posibilul zgomot de la cercevă la trântire, nivel scăzut de izolație termică și fonică, fiabilitatea încuietorii dacă este planificat să fie instalat pe ușa din față.
 • Mini ușă completă - o structură de mortasă formată din cadre aeriene și un tunel care le leagă. Datorită etanșării dense din cauciuc, asigură închidere silențioasă, izolare termică și fonică, ceea ce face structura ideală pentru o ușă de intrare. Singurul dezavantaj este complexitatea auto-producției și un preț mai mare comparativ cu opțiunile anterioare.

Ușă pentru pisici și pisici

Ce trebuie să căutați atunci când cumpărați

Atunci când alegeți o ușă pentru pisici, este important să acordați atenție următoarelor puncte:

 1. Dimensiunile animalelor de companie. Dimensiunea minimă a ușii este de 10x10, medie - 15x15 cm, pentru animalele mai mari - până la 20 cm. Cea mai bună opțiune este să măsurați „dimensiunile” animalului dvs. de companie în avans sau chiar să îl luați cu dvs. la magazin, astfel încât consultanții să vă poată ajuta să alegeți modelul cel mai potrivit. Dacă mai multe animale trăiesc în casă, ar trebui să vă concentrați pe cea mai mare dintre ele. În plus, este recomandabil să adăugați 4-5 cm la măsurătorile obținute dacă animalul de companie se recuperează brusc.
 2. Locul instalării, întrucât tipul și materialul de construcție vor depinde de aceasta. Pentru instalarea interioară, sunt potrivite opțiuni precum gura de vizitare sau fereastră din orice materiale, pentru o ușă de intrare - structuri sigilate din lemn cu prelucrare specială sau plastic.

Dacă nu doriți să vă treziți din zgomotul unei uși care bate, cel mai bine este să nu tăiați ușa din dormitor. Dar este optim pentru alte camere să ofere animalului dvs. de companie acces gratuit la tava din baie sau toaletă, mâncare în bucătărie, ieșire la balcon sau stradă.

Puteți cumpăra o ușă pentru pisici în magazinele staționare sau puteți plasa o comandă într-un magazin online, dar în acest din urmă caz, va trebui să plătiți suplimentar pentru livrarea în orașul dvs. Printre numeroasele modele prezentate, puteți alege nu numai o culoare, dimensiune potrivită, ci și un design cu „bonusuri” speciale, de exemplu:

 • Zăvor magnetic pe canat: pe de o parte, permite animalului să deschidă canatul nestingherit, pe de altă parte, trântește imediat, oferind astfel o protecție suficientă împotriva mirosurilor.
 • Un senzor special pentru deschidere: răspunde doar la un semnal de la cipul din gulerul pisicii (inclus în kit) și exclude astfel posibilitatea intrării animalelor străine.

Printre cei mai populari producători se numără Trixie și Ferplast.

Cum să te faci singur

Puteți face o ușă pentru o pisică cu propriile mâini. Acest lucru necesită un set minim de instrumente și materiale:

 • bandă măsurătoare, creion;
 • burghiu, ferăstrău;
 • benzi din lemn sau aluminiu pentru cadru;
 • material de canat (plastic, cauciuc, țesătură);
 • elemente de fixare și zăvoare;

Cel mai simplu mod de a aranja un pasaj este într-o frunză de ușă din lemn sau analogii săi. Procesul este semnificativ complicat pentru o structură de sticlă sau metal și necesită instrumente suplimentare (tăietor de sticlă, polizor). În absența abilităților în lucrul cu astfel de materiale, este mai bine să solicitați ajutor de la specialiști..

Procedură:

 1. Îndepărtați frunza ușii de pe balamale, așezați-o pe o suprafață plană, marcați înălțimea pentru deschiderea viitoare (optim la 10-15 cm de marginea inferioară a frunzei) și locația sa.
 2. Tăiați deschiderea dimensiunilor necesare: mai întâi, găuriți 4 găuri în colțurile marcajului cu un burghiu, apoi introduceți un ferăstrău în fiecare dintre găuri și deplasați-l treptat de-a lungul liniilor marcate, tăiați deschiderea.
 3. Măcinați capetele cu șmirghel, dacă doriți, puteți face un cadru din benzi de lemn sau aluminiu. Intrarea poate fi lăsată așa cum este sau echipată cu o bandă suplimentară.
 4. Instalați în partea superioară un element de fixare pentru viitoarea canelură: balamale sau balamale.
 5. Faceți o cercevea. Este recomandabil să utilizați materiale ușoare, cum ar fi plasticul.
 6. Agățați canatul de balamale (balamale). Este important să se rotească ușor, astfel încât pisica să poată deschide ușa fără efort..
 7. Reinstalați foaia ușii.

O foaie subțire de cauciuc sau chiar țesătură este, de asemenea, un material bun pentru o frunză de ușă, caz în care va fi posibil chiar și fără a instala balamale sau balamale..

Când este instalat pe ușa din față, trebuie adăugat și un mecanism de blocare (de ex. Șurub). În acest caz, problema izolației termice rămâne, de asemenea, deschisă, ceea ce este deosebit de important în sezonul rece. Utilizarea oricărui material ermetic poate crea dificultăți în deschiderea și închiderea structurii. Prin urmare, dacă trebuie să echipați trecerea unui animal de companie în stradă pentru un animal de companie, este mai bine să cumpărați o structură gata făcută într-un magazin. În toate celelalte cazuri, puteți face totul singur, după care rămâne doar să instruiți pisica să folosească noua intrare.

Recenzii

Egor, proprietarul a două pisici:

„Am instalat ușile Ferplast în toate zonele casei. S-a dovedit a fi o plăcere costisitoare, dar acum animalele noastre de companie sunt proprii lor stăpâni și putem să ne ocupăm cu calm de afacerea noastră, fără să fim distrăși prin „răzuirea” ușii. Ușile sunt foarte ușoare, în perioadele de jocuri pisicile zboară chiar și cu un început de alergare, doar împingându-le cu capul ".

Regina, proprietarul Barça:

„Pisicii noastre îi place să ceară o plimbare noaptea și înapoi acasă. Soțul însuși a făcut ușa în ușa din față, dar, din păcate, în cazul nostru nu a ajutat. Barurile refuză categoric să-și folosească intrarea personală, cu siguranță are nevoie de o ușă deschisă, așa că ne continuăm „turele de noapte”.

Vika, proprietarul pisicii Sonya:

„Am instalat ușa de baie Trixie, unde se află cutia pentru gunoi pentru pisici. Dar Sonya nu s-a obișnuit imediat, la început a trebuit să împingă. În plus, a trebuit să scot magnetul de pe perdea. În primul rând, se închide zgomotos din el și, în al doilea rând, animalul trebuie să facă eforturi suplimentare pentru a-l deschide. Restul s-a dovedit a fi o achiziție foarte utilă, principalul lucru fiind că Sonya și-a dat seama la ce servește ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ușă pentru pisici: cumpărați-vă sau creați-vă?